1521 — 25.03.2011, Panu-Marku zaprasza!

Tylko jedna tematyka — cotygodniowe wydania LP3 w opinii forowiczów, pisane zwykle na gorąco podczas bieżących emisji radiowych.

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

Awatar użytkownika
Neo01
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997

Re: 1521 — 25.03.2011, Panu-Marku zaprasza!

Post autor: Neo01 »

lady pisze:no więc ja też bym wolała, żeby ta No One przerzuciła się na pisanie wierszy, bo w temacie muzyki jest cienka jak ogon węża :mrgreen:
No cóż, widać masz zupełnie odmienne zdanie niż większość osób które zetknęły się z tą muzą, przytoczę choćby słowa Staszka Sojki, członka jury ubiegłorocznego szczecińskiego festiwalu Gramy, który Miski wygrały jednogłośnie (w tym nagroda za najlepszy polskojęzyczny utwór :P ): "Wyrafinowana, piękna muzyka. Bez litości cicha. A trzeba mieć wiele odwagi by grać cicho" i słowa innego jurora, Krzysztof Czeczota, który stwierdził, że nie słuchał utworów, bo Soyka szeptał mu, co chwilę do ucha: „to jest genialne”. Po inne recenzje zapraszam na stronę zespołu 8) .
kajman

Post autor: kajman »

Neo01 pisze:
lady pisze:no więc ja też bym wolała, żeby ta No One przerzuciła się na pisanie wierszy, bo w temacie muzyki jest cienka jak ogon węża :mrgreen:
No cóż, widać masz zupełnie odmienne zdanie niż większość osób które zetknęły się z tą muzą, przytoczę choćby słowa Staszka Sojki, członka jury ubiegłorocznego szczecińskiego festiwalu Gramy, który Miski wygrały jednogłośnie (w tym nagroda za najlepszy polskojęzyczny utwór :P ): "Wyrafinowana, piękna muzyka. Bez litości cicha. A trzeba mieć wiele odwagi by grać cicho" i słowa innego jurora, Krzysztof Czeczota, który stwierdził, że nie słuchał utworów, bo Soyka szeptał mu, co chwilę do ucha: „to jest genialne”. Po inne recenzje zapraszam na stronę zespołu 8) .
No tutaj się z Tobą nie zgodzę ze względow formalnych. Załóżmy że 31275 osób zetknęło się z tą muzyką. Skąd wiesz, że 15638 z nich odbiera ją w sposób pozytywny? Na tym forum zdania są raczej podzielone (przy tym utworze, przy poprzednim raczej więcej osób było na nie).
Awatar użytkownika
Neo01

Eh, kajman, te Twoje "formalności". Oczywiście że masz rację, ale użyłem pewnej hiperbolizacji :wink: .
lady
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007

Post autor: lady »

No przepraszam, ale moim zdaniem Stanisław Sojka masterem gitary na pewno nie jest :mrgreen:
Neo01 pisze:A trzeba mieć wiele odwagi by grać cicho"
:lol:
No więc wyprowadzę Cię z błędu - ja grałam bardzo cicho, kiedy nie chciałam żeby mnie ktoś usłyszał :wink: Bo się wstydziłam, że tak kaleczę.
Głośno grają tylko ci, którzy są pewni że umieją grać.
Awatar użytkownika
Neo01

Oj lady, nie zrozumiałaś tego przekazu. Przykro mi :( .
Może spróbuję wyjaśnić - myślę że chodzi o to że jak się gra "cicho" to ta muzyka jest nienarzucająca się, czyli istnieje ryzyko, że dotrze do małej liczy osób. "Głośne" granie wcale nie musi być odważne, w natłoku dźwięków często gubi się sens istoty muzyki. Oj, chyba popłynąłem... :mrgreen:
lady
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007

Post autor: lady »

Neo01 pisze:Może spróbuję wyjaśnić - myślę że chodzi o to że jak się gra "cicho" to ta muzyka jest nienarzucająca się, czyli istnieje nadzieja, że dotrze do małej liczy osób.
sorki, zmieniłam to i owo :mrgreen: Ale teraz wszystko jasne :P
kajman

Post autor: kajman »

Neo01 pisze:Może spróbuję wyjaśnić - myślę że chodzi o to że jak się gra "cicho" to ta muzyka jest nienarzucająca się, czyli istnieje ryzyko, że dotrze do małej liczy osób.
Sorry, ale jeżeli oważasz, że Msnoone gra nienarzucającą się muzyke to chyba słuchamy innych utworów. No wprawdzie nie tak nachalną jak Brodka, ale też momentami mocno agresywną.
Awatar użytkownika
Neo01

Przyznam że zainspirowałem się tym tekstem http://www.myspace.com/noonemiss/blog/539337575 . Widać można różnie odbierać te same dźwięki...
Btw, kajman, słuchałeś całej płyty? Znajdujesz na niej coś wartościowego?
lady pisze:
Neo01 pisze:Może spróbuję wyjaśnić - myślę że chodzi o to że jak się gra "cicho" to ta muzyka jest nienarzucająca się, czyli istnieje nadzieja, że dotrze do małej liczy osób.
sorki, zmieniłam to i owo :mrgreen: Ale teraz wszystko jasne :P
Rozwalająca jesteś po prostu :) . Wybaczam Ci, a nawet szeroko się uśmiecham :P .
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

lady pisze:
ku3a pisze:oraz Hugh Laurie :-P.
... który czuje bluesa :) Posłuchałam tej jego propozycji w zestawie, podpatrzyłam zapowiedzi płyty i normalnie szok :shock: Prawie same bluesy, m.in. cover Roberta Johnsona. Cieszę się, że gra mu w sercu tego typu muzyka :D ...
... bo tym sposobem doczekaliśmy się wreszcie jakiegoś przedstawiciela bluesa w światowych mass-mediach :lol: Może dzięki niemu więcej osób odkryje dla siebie tę jakże wartościową muzykę.
W Doktorze Housie nasza jedyna nadzieja :mrgreen:
;-)
Ciekawe jest to, że w 1980 startował też w Oxford - Cambridge (przegrali).
Także facet ma wiele talentów.
ODPOWIEDZ