Nieszczęśliwa Siódemka
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Re: Nieszczęśliwa Siódemka
Trebunię-Tutkę powinni już dawno wywalić skoro np. z White Lies komuś się tak spieszyło.
Jestem mocno zdziwiony, że drugi tydzień z rzędu nawet w Nieszczęśliwej nie ma najnowszej propozycji grupy Lady Pank. Teoretycznie mogłoby się wydawać, że tak znany zespół od razu wejdzie przynajmniej do Poczekalni. A tymczasem próżno go szukać nawet tutaj. To dziwne tym bardziej, że ten ich ostatni utwór nie jest wcale zły.
W pełni podzielam Wasze opinie na temat piosenki pana T.-T.
A nawet powiem więcej: już samo to, że w ogóle kiedyś została dodana do zestawu, było wielkim nieporozumieniem. Bo przecież temu czemuś jest zdecydowanie bliżej do folkloru ludowego, niż do muzyki rozrywkowej 
W pełni podzielam Wasze opinie na temat piosenki pana T.-T.

- krzysiek83
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014
Kurcze, gdyby tak usunąć z zestawu te trzy koszmary, które są przed pocztówkami to wejście do top50 byłoby prawie pewne.Corleone pisze:Ooo, są Pocztówki!![]()
Znów 0/7... 

- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
przecież pisałeś to odnośnie tego samego zestawu 19.03TomaszBr pisze:Znów 0/7...

a właściwie co oznacza to "0"?
Ale żeby napisać skuteczność, niepotrzebna mi najnowsza siódemka, tylko ta z poprzedniego notowania.
- Yacy
- Kontakt:
ano to teraz wiem już co oznacza to "0"
Dzięki!

Dzięki!

Nieszczęśliwa Siódemka 1521:
1. DZIEWCZYNY DZISIAJ Z BYLE KIM NIE TAŃCZĄ Lady Pank
2. DUST BOWL Joe Bonamassa
3. I'M GONNA DANCE Ayo
4. PIECE OF PARADISE John Porter
5. POSTCARDS FROM A YOUNG MAN Manic Street Preachers
6. MIŁOŚĆ JAK MIŁOŚĆ Jan Trebunia-Tutka
7. I FOLLOW RIVERS Lykke Li
2. DUST BOWL Joe Bonamassa
3. I'M GONNA DANCE Ayo
5. POSTCARDS FROM A YOUNG MAN Manic Street Preachers
6. MIŁOŚĆ JAK MIŁOŚĆ Jan Trebunia-Tutka
- leniviec
- Listy Przebojów Trójki słucham od: nie pamiętam :)
Trochę czasu minęło od momentu, jak wypadła z poczekalni. Normalnie to już dawno wywaliliby z propozycji. Rozumiem, że jak załapała się na nieszczęśliwą to w środku tygodnia nie usuną jej. Mam zamiar oddać na Ayo głos i nie chciałbym, żeby zmarnował się.ku3a pisze:3. I'M GONNA DANCE Ayo
A już miałem nie głosować, a jednak cały czas bliżej niż dalej do poczekalni.ku3a pisze:7. I FOLLOW RIVERS Lykke Li
- krzysiek83
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014
W większości ta siódemka jest nieświeża. A LP mnie lekko przeraża. Jak pójdzie lawina to naprawdę może awansować nawet do top30. A może tylko tragizuję.
Jeszcze nie w Poczekalni, ale jest pozytywny trendku3a pisze:2. DUST BOWL Joe Bonamassa

Dobrze, że Trebunia-Tutka spada, ale w przyrodzie nic nie ginie i tym razem w czołówce straszy Lady Pank...
A Lykke jednak się bije. Może powrócę do głosowania - wolałbym tylko wersję płytową a nie disco, ale no cóż...
Szkoda, że Ayo nie powróciła. A specjalnie na nią zagłosowałem w tym tygodniu, bo była blisko.
Szkoda, że Ayo nie powróciła. A specjalnie na nią zagłosowałem w tym tygodniu, bo była blisko.
Hurrrra!4. PIECE OF PARADISE John Porter

- Neo01
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997
Denerwuje mnie przetrzymywanie w zestawie utworów, które były parę razy w poczekalni, a teraz przez kolejne tygodnie szwędają się gdzieś za 50-tką. Jeśli coś było 3 razy na Liście i to w dolnych jej okolicach, to widać nie ma potencjału żeby pójść wyżej. Jeśli było raz, dwa razy, to powinna być szansa powrotu, ale też nie w nieskończoność. Przez takie działania blokuje się miejsca innym utworom, które miałyby większa szansę zaistnieć i robi się jeszcze większy zastój.
- VILKI
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 256 not.
ale zauważ że TYLKO WYBRANI tak mają....oczywiście przez balonika 

I znowu Manicy w Nieszczęśliwej... 

Jeszcze w odniesieniu do trochę starszego wątku dyskusji:
A takie postępowanie jest bardzo nie fair. Tak więc czy Redakcja stara się jakoś walczyć z tym procederem, czy jest w tym zakresie bezsilna?
Oczywiście wiadomo, że nie ma mozliwości, by całkowicie to wyeliminować. Jak ktoś np. ma jedno konto w domu, drugie w pracy, a trzecie u kogoś z rodziny, kogo często odwiedza, to wtedy "nie ma bata". Jak jeszcze głosowano za pomocą kartek pocztowych, to na pewno też nieraz niektórzy wysyłali ich po kilka i trudno było to "wyłapać". Ale może jednak ktoś kiedyś wpadł na jakiś pomysł skutecznej walki z głosowaniami "na kilka rąk"?
Jeśli chodzi o aktualności, to dziwi mnie, dlaczego Lady Pank przez pierwsze dwa tygodnie nie łapali się nawet do Nieszczęśliwej, a teraz nagle wskoczyli na 51. miejsce.
Zwłaszcza, jeśli dotyczy to czegoś tak koszmarnego, jak góralskiego folkloru, którego dodanie do zestawu od samego początku wydawało mi się wielkim nieporozumieniem 
To jest oczywiste, że nieraz z jednego łącza lub nawet z tego samego komputera może korzystać kilka osób i każda z nich ma prawo głosować, więc takie głosy nie powinny być usuwane. Ale czy są jakieś sposoby walki z nieuczciwymi słuchaczami, którzy zakładają sobie kilka kont i z każdego z nich głosują? Wydaje mi się prawie pewne, że takich osób jest niemałoTomaszBr pisze:Czy głosy z tego samego IP na LP3 są usuwane? Np. oprócz mnie z tego samego łącza domowego (ale innego komputera) głosuje też moja mama, czy w takim wypadku nasze głosy na LP3 nie są zaliczane?

Oczywiście wiadomo, że nie ma mozliwości, by całkowicie to wyeliminować. Jak ktoś np. ma jedno konto w domu, drugie w pracy, a trzecie u kogoś z rodziny, kogo często odwiedza, to wtedy "nie ma bata". Jak jeszcze głosowano za pomocą kartek pocztowych, to na pewno też nieraz niektórzy wysyłali ich po kilka i trudno było to "wyłapać". Ale może jednak ktoś kiedyś wpadł na jakiś pomysł skutecznej walki z głosowaniami "na kilka rąk"?
Ale jak na przykład z jednego adresu poszły 3 głosowania, a każde z nich było nieomal identyczne (powiedzmy 8 tych samych utworów i tylko 2 różne), to taka sytuacja chyba wydaje się podejrzana, prawda?Gary pisze:na zdrowy rozum to jest tak, że jak z tego samego ID nie idzie np. 100 identycznych głosów, to nie wycinają.
Jeśli chodzi o aktualności, to dziwi mnie, dlaczego Lady Pank przez pierwsze dwa tygodnie nie łapali się nawet do Nieszczęśliwej, a teraz nagle wskoczyli na 51. miejsce.
Znowu pełna zgoda!Neo01 pisze:Denerwuje mnie przetrzymywanie w zestawie utworów, które były parę razy w poczekalni, a teraz przez kolejne tygodnie szwędają się gdzieś za 50-tką. Jeśli coś było 3 razy na Liście i to w dolnych jej okolicach, to widać nie ma potencjału żeby pójść wyżej. Jeśli było raz, dwa razy, to powinna być szansa powrotu, ale też nie w nieskończoność. Przez takie działania blokuje się miejsca innym utworom, które miałyby większa szansę zaistnieć i robi się jeszcze większy zastój.

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007
z bratem zwykle mamy podobne 10, ale on rzadko głosuje. Trzeba go namawiaćgżegoż pisze: Ale jak na przykład z jednego adresu poszły 3 głosowania, a każde z nich było nieomal identyczne (powiedzmy 8 tych samych utworów i tylko 2 różne), to taka sytuacja chyba wydaje się podejrzana, prawda?

Zresztą o tym był już kiedyś temat - o ile pamiętam w którymś wątku komentującym Listę. I większość potwierdziła wtedy moje przypuszczenia. A jak ktoś ma rodzinę o kompletnie różnych gustach, to już na pewno nie ma się czego obawiać

Nieszczęśliwa Siódemka 1522:
2. POSTCARDS FROM A YOUNG MAN Manic Street Preachers
3. DUST BOWL Joe Bonamassa
5. YOU DON'T KNOW MY MIND Hugh Laurie
6. GORĄCZKA T. Love Alternative
2. POSTCARDS FROM A YOUNG MAN Manic Street Preachers
3. DUST BOWL Joe Bonamassa
5. YOU DON'T KNOW MY MIND Hugh Laurie
6. GORĄCZKA T. Love Alternative
Cały czas bliziutko...2. POSTCARDS FROM A YOUNG MAN Manic Street Preachers

Manicy i Rajskie Piece widzę stali bywalcy kącika...

-
Nie dość że wyniki to jeszcze Nieszczęśliwa tak szybko - dzięki
Serio, nie spodziewałam się tego (aż) tutaj. To niech się teraz Bonamassa uczy jak się gra bluesa 

OMGku3a pisze: 5. YOU DON'T KNOW MY MIND Hugh Laurie

- Neo01
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997
No wiesz...lady pisze:To niech się teraz Bonamassa uczy jak się gra bluesa

-
Wiem, to taki żarcikNeo01 pisze:No wiesz...

- Yacy
- Kontakt:
4 i 6 bardzo ładnie. jeszcze kilka głosów i będzie poczekalnia! 

Oj, ja to bym nie chciał, żeby T-Love wszedł do Poczekalni, nie podoba mi się ten utwór jakoś.