72 - powrót New Order

Archiwum LP3 nie jest pozbawione błędów — jeśli dostrzegasz błędy, a masz ochotę poinformować o tym... do dzieła! Mile widziane „dowody rzeczowe”: linki URL, fotki, skany, materiał dźwiękowy.

Moderatorzy: danco28, danco28

trzpaw

72 - powrót New Order

Post autor: trzpaw »

Przy powrocie Blue Monday grupy New Order na listę wpisano w archiwum tydzień 12 zamiast 11. Ma to konsekwencje dla dalszych notowań
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

Ten błąd w bazie nadal istnieje (o ile to jest błąd).
A propos, czy to na pewno Marek prowadził to notowanie? A jeśli tak, to dlaczego pozwolił na powrót utworu, który wypadł tydzień wcześniej?
PS. Z moich notatek wynika, że listę prowadził wtedy Roman Rogowiecki, więc nie dziwię się takiej pomyłce prowadzącego. Może to było pierwsze prowadzone przez niego notowanie.
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Post autor: JaceK »

Robinson pisze:Ten błąd w bazie nadal istnieje (o ile to jest błąd).
To nie jest błąd prowadzącego... to mój błąd! — błąd ,,rachowania'' tygodni na podstawie danych w bazie. I w tej wersji Archiwum tak zostanie (już pisałem o tym mankamencie kilka razy).
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

JaceK pisze:To nie jest błąd prowadzącego... to mój błąd!
Chodziło mi o to, że to był błąd Rogowieckiego, że pozwolił wrócić piosence do 20-tki mimo że wcześniej już wypadła z listy. To podobna kwestia jak błąd Kaweckiego w notowaniu 10, że pozwolił utworom z 20-tki spaść do poczekalni.
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Post autor: JaceK »

Robinson pisze:Chodziło mi o to, że to był błąd Rogowieckiego, że pozwolił wrócić piosence do 20-tki mimo że wcześniej już wypadła z listy.
Rzeczywiście w tym przypadku masz rację! Ale są też błędy wynikające z błędnej metody liczenia stażu na liście. A to już mea-culpa!
ODPOWIEDZ