Kto najczęściej…

Tu posprawdzamy swoją wiedzę na temat Listy Przebojów Trójki — za prawidłowe odpowiedzi nie obiecujemy jednak dżinsów, singielków ani innych gadżetów!
Awatar użytkownika
Piotr
Rzecznik Administratora
Listy Przebojów Trójki słucham od: 24.04.1982

Kto najczęściej…

Post autor: Piotr »

Dzis w 1519 notowaniu, a dokladnie w jego poczekalni zanotowalismy powrot. Moze ktos, z milosnikow statystyki i cyferek wie i zechce sie podzielic z innymi ile w ciagu tych 1519 notowan bylo utworow wypadalo i wracalo do poczekalni.
Byly rowniez w czasie caej historii listy takie trzy utwory, ktore wracaly do poczekalni az trzykrotnie. Kto wie co to za utwory?
Wsrod tych "powrotowiczow" do poczekalni byly i takie utwory, ktore pozniej zagoscily w zestawieniu zasadniczym listy. Ile takich utworow tego dokonalo?
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Re: Kto najczęściej…

Post autor: Miszon »

3 powroty to zdaje się Creed zaliczył.
Awatar użytkownika
Piotr
Rzecznik Administratora

Miszon pisze:3 powroty to zdaje się Creed zaliczył.
Masz na mysli utwor One Last Breath?. Niestety tylko raz wypadl i wrocil ponownie do poczekalni
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

A, to była inna historia - bardzo długa przerwa zanim wrócił do Poczekalni.
temik3
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1982

Post autor: temik3 »

Na przełomie roku 2010/1 zespól eM i metki wrócił po wypadku do poczekalni a potem bodajże zajął 23 plac w głownym notowaniu.
A Eroll Wilków to nawet doszedł do 5 i też wypadał.
A trzy razy to wypadali i wchodzili :

Marc Almond — The Days of Pearly Spencer
Shania Twain — Forever and for Always
Avril Lavigne — Nobody's Home

A co powiedzieć o Autobiografii ona też wypadła i długo później wróciła, no ale to troszku inny przypadek. Pierwsze zajęli 7 razy Top a potem spadli z listy i wrócili do poczekalni, ale ich z niej za tydzień wyrzucił Pan Marek.
Awatar użytkownika
Neo01
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997

Post autor: Neo01 »

Piotr pisze:Dzis w 1519 notowaniu, a dokladnie w jego poczekalni zanotowalismy powrot.
Tak patrzę na notowanie i nigdzie tego powrotu się dopatrzeć nie mogę :)
Awatar użytkownika
Piotr
Rzecznik Administratora

Neo01 pisze:
Piotr pisze:Dzis w 1519 notowaniu, a dokladnie w jego poczekalni zanotowalismy powrot.
Tak patrzę na notowanie i nigdzie tego powrotu się dopatrzeć nie mogę :)
A bo lookalem na notowanie 1518 podczas 1519 i "misie" "pomisiowalo". Nie zmienia to faktu, ze poroty byly, bolo ich duzo i duzo z tych co to powracali do poczekalni weszlo do topu zasadniczego.
kajman

Post autor: kajman »

To może jako ciekawostkę podam pierwszy powrót do poczekalni (absolutnie najwcześniejszy możliwy), który w 3 notowaniu zaliczył:
Rick Springfield - Don't talk to strangers
Podejrzewam że nie chodzi Ci o powroty do poczekalni po wypadnięciu z listy właściwej, bo to też się zdarzało (w jednym notowaniu były aż 3 takie utwory).
I może minizagadka ode mnie: W którym roku taki powrót nie zdarzył się ani raz?
ku3a

Post autor: ku3a »

pewnie w tym, w którym nie było Poczekalni ;-).
temik3

A kto pamięta takie notowanie, w którym dziwnym trafem (podczas emisji listy) wypadł jeden z utworów i wszyscy byli zdziwieni, że stało się to z utworem będącym tydzień wcześniej wysoko w zestawieniu. Potem (po liście) okazało się, że ten utwór wcale nie wypadł, tylko przez przypadek przy podliczaniu głosów zapomniano o nim i nie umieszczono w notowaniu, na szczęscie poprawiono ten błąd i mieliśmy dwa podwójne miejsca. Jaki to utwór i w którym notowaniu?
Awatar użytkownika
Piotr
Rzecznik Administratora

kajman pisze:I może minizagadka ode mnie: W którym roku taki powrót nie zdarzył się ani raz?
1984 i 1985 z wiadomych przyczyn
a w innych latach bylo tak:

Kod: Zaznacz cały

1992	34
2004	30
2002	27
2005	26
2001	23
2003	21
1993	20
…
1982	4
1987	4
1995	4
2010	4
2011	4
Awatar użytkownika
Piotr
Rzecznik Administratora

temik3 pisze:A kto pamięta takie notowanie, w którym dziwnym trafem (podczas emisji listy) wypadł jeden z utworów i wszyscy byli zdziwieni, że stało się to z utworem będącym tydzień wcześniej wysoko w zestawieniu. Potem (po liście) okazało się, że ten utwór wcale nie wypadł, tylko przez przypadek przy podliczaniu głosów zapomniano o nim i nie umieszczono w notowaniu, na szczęscie poprawiono ten błąd i mieliśmy dwa podwójne miejsca. Jaki to utwór i w którym notowaniu?
No to jesli mowa o miejscach podwonych to ja poprosze o odpowiedz na pytanie: Ktore notowanie (kiedy to bylo) bylo ostatnim, w ktorym pojawily sie miejsca podwojne w topie zasadniczym?
ku3a

Post autor: ku3a »

510 :-)
kajman

temik3 pisze:Potem (po liście) okazało się, że ten utwór wcale nie wypadł, tylko przez przypadek przy podliczaniu głosów zapomniano o nim i nie umieszczono w notowaniu, na szczęscie poprawiono ten błąd i mieliśmy dwa podwójne miejsca. Jaki to utwór i w którym notowaniu?
Numeru nie pamiętam, ale było to 28.06.86 i chodzi o Dance with me Alphavillów. Pamiętam doskonale bo bardzo się cieszyłem, że wypadło i byłem straaaaaaaaasznie rozczarowany kiedy wróciło.
Awatar użytkownika
TomaszBr

Post autor: TomaszBr »

A tak z innej beczki: co się dzieje, gdy dwa utwory mają tyle samo głosów (w top 30)?
temik3

kajman pisze:
temik3 pisze:Potem (po liście) okazało się, że ten utwór wcale nie wypadł, tylko przez przypadek przy podliczaniu głosów zapomniano o nim i nie umieszczono w notowaniu, na szczęscie poprawiono ten błąd i mieliśmy dwa podwójne miejsca. Jaki to utwór i w którym notowaniu?
Numeru nie pamiętam, ale było to 28.06.86 i chodzi o Dance with me Alphavillów. Pamiętam doskonale bo bardzo się cieszyłem, że wypadło i byłem straaaaaaaaasznie rozczarowany kiedy wróciło.
Chodziło mi o notowanie 449 utwór Roxette "I must have been love". Dlatego też potem po "odnalezieniu" były dwa podwójne 7 miejsca.
kajman

Tego nie pamiętałem. Ale z Alphaville było też tak samo. W następnym notowaniu niedźwiedź poinformował o przeoczeniu i podał miejsce.
ODPOWIEDZ