Takie pytanie mam, czy ktoś słuchał dzisiaj Poczty UKF w Trójce o 14.30? Była tam taka piosenka "ja nie chce, nie chce umierac" - polska, kto śpiewa to?
malgosiasia pisze:Takie pytanie mam, czy ktoś słuchał dzisiaj Poczty UKF w Trójce o 14.30? Była tam taka piosenka "ja nie chce, nie chce umierac" - polska, kto śpiewa to?
taak taak słuchało się a uściślając czas to była godz 14:50
i chodzi Ci pewnie o zespół POKOLENIE a tytuł jak wyżej
No to drugie to zdecydowanie Maria Sadowska . Przynajmniej najnowsza wersja. (bo chyba to cover tak mi się coś kojarzy na szybko). Mam płytkę na półce, ale nie chce mi się podejść .
Ta piosenka zespołu Pokolenie pt. "Ja nie chcę umierać" leciała wczoraj w MP UKF na moje zamówienie Zespół Pokolenie na pewno nagrał dwa albumy: pierwszy "Taki jest nasz świat" m.in. z przebojami "To właśnie my" i "Judyta", drugi "Takskończoność" z takimi piosenkami jak "Scio me nihil scire", "Kukiełka", "Ja nie chcę umierać". Bardzo energetyczny rock. Celem bliższego poznania twórczości Pokolenie, polecam stronkę zespołu.
Miszon pisze:No to drugie to zdecydowanie Maria Sadowska . Przynajmniej najnowsza wersja. (bo chyba to cover tak mi się coś kojarzy na szybko). Mam płytkę na półce, ale nie chce mi się podejść .
nie przejmuj się...poczekam jak ci się zachcę...może to jest tekst osieckiej?...