Notowanie 168
- Robert
- Listy Przebojów Trójki słucham od: nr. 137 - 1 XII 1984
Notowanie 168
Nie słuchałem niestety (!) jeszcze wtedy Listy , więc nie mogę potwierdzić jak w rzeczywistości było na antenie , ale we wszystkich zródłach które posiadam (książka , wydruki gazetowe , kopie maszynowe , notatki odczytów archiwalnych notowań) na 40 pozycji widnieje Obsession - Kombi .
Przypuszczam , że większość "statystycznych" zmyliła i wywiodła w pole książka Marka , gdzie w jednej linii na 40 pozycji ujęto zarówno "Crazy For You" Madonny oraz wspomniane "Obsession" Kombi.
W naszym Archiwum brak tego utworu.
Przypuszczam , że większość "statystycznych" zmyliła i wywiodła w pole książka Marka , gdzie w jednej linii na 40 pozycji ujęto zarówno "Crazy For You" Madonny oraz wspomniane "Obsession" Kombi.
W naszym Archiwum brak tego utworu.
-
- woźny-konserwator
- Kontakt:
Czyli de'facto miały by się tam znaleźć trzy utwory: Madonna, Kombi i Falco? Sprawdziłem swoje notatki... w istocie mam pytajnik (duży!) przy tym notowaniu, ale komentarz brzmi: ,,pomyłka?'' Widocznie nie doszedłem do źródeł...
Na stronach Trójki w istocie widnieją trzy utwory:
40
CRAZY FOR YOU - Madonna
OBSESSION - Kombi
ROCK ME AMADEUS (IHN LIEBTEN ALLE FRAUEN) - Falco
Rozumiem zatem, że jest to moje duże niedopatrzenie, i należy niezwłocznie ten fakt naprawić.
40
CRAZY FOR YOU - Madonna
OBSESSION - Kombi
Rozumiem zatem, że jest to moje duże niedopatrzenie, i należy niezwłocznie ten fakt naprawić.
Wszystkie notowania /z wyjątkiem około 6-8 których nie słuchałem/ mam spisywane z "nasłuchu". W notowaniu 168 na 100% były 3 utwory na poz. 40 - Falco, Madonna i Kombi!
Niestety w książce w kilku przypadkach znalazłem braki na podwójnych lub potrójnych pozycjach.
Tak jest np. z not. 165 /prowadzonym przez W. Manna/. Na poz. 29 były: I Feel Love - Bronski Beat & Marc Almond i Recepta - Casus. W książce brakuje tego drugiego utworu!!!!
Niestety w książce w kilku przypadkach znalazłem braki na podwójnych lub potrójnych pozycjach.
Tak jest np. z not. 165 /prowadzonym przez W. Manna/. Na poz. 29 były: I Feel Love - Bronski Beat & Marc Almond i Recepta - Casus. W książce brakuje tego drugiego utworu!!!!
-
- woźny-konserwator
- Kontakt:
Tego na stronach Trójki też nie ma! Rozumiem zatem, iż to również jest w sprzeczności z rzeczywistością — tego faktycznie nie pamiętałem (świeżo po maturzeleszekno pisze:Tak jest np. z not. 165 /prowadzonym przez W. Manna/. Na poz. 29 były: I Feel Love - Bronski Beat & Marc Almond i Recepta - Casus. W książce brakuje tego drugiego utworu!!!!

Leszku, czy w wolnej chwili przeglądniesz dane w Archiwum i porównasz ze swoimi notatkami pod kątem opuszczonych utworów? Q-chwale potomności...
- bobby-x
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983
Czy potrzebujesz Jacku potwierdzenia pozycji 40-tej z trzema utworami z innego źródła ?? np słuchacza który notuje od pierwszego notowania z nasłuchu (nie mam na myśli Leszka)JaceK pisze:Czyli de'facto miały by się tam znaleźć trzy utwory: Madonna, Kombi i Falco? Sprawdziłem swoje notatki... w istocie mam pytajnik (duży!) przy tym notowaniu, ale komentarz brzmi: ,,pomyłka?'' Widocznie nie doszedłem do źródeł...
40
CRAZY FOR YOU - Madonna
OBSESSION - Kombi
W kolejności zapisu czyli kolejność odtwarzania od dołu.
40. CRAZY FOR YOU - Madonna
40. OBSESSION - Kombi
40. ROCK ME AMADEUS - Falco (bez podtytułu)
notowanie 169 też 3 utwory ale zapisane w takiej ! kolejności (właściwie nie ma to znaczenia) chyba ze do numeracji nowości
na stronie forum lp3
40. Kayleigh Marillion
Chiny Universe
Słynne gładkie 'ł' Edyta Geppert
z nasłuchu od góry wg kolejności zapisu od dołu wg prezentacji w radio.
40. - Słynne gładkie 'ł' Edyta Geppert
40. - Kayleigh Marillion
40. - Chiny Universe
notowanie 165 potwierdzam Leszka z nasłuchu.
Leszek też potwierdza notowanie 72 tam gdzie już pisałem o "zamianie" gorące telefony i kombi
Z Leszkiem nie zgadzam się tylko w dwóch przypadkach - notowanie 605 z Plantem (leszek z nasłuchu , ja z danych lp3) i Leszek nie ma jednego utworu w notowaniu 17-tym.
Zmieniłem notowanie 604 na 605 tu sie nie zgadzamy?? z plantem.
bobby
Ostatnio zmieniony sob paź 14, 2006 7:46 am przez bobby-x, łącznie zmieniany 1 raz.
- bobby-x
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983
notowanie 168
Czy myślisz Jacku nad podstronką na której zmiany w bazie będą się ukazywały. Jeśli ktoś nie przeczyta tego postu to skad będzie wiedział że takie zmiany nastapiły ???
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.
Potwierdzam.leszekno pisze:W notowaniu 168 na 100% były 3 utwory na poz. 40 - Falco, Madonna i Kombi!
Potwierdzam.leszekno pisze:Tak jest np. z not. 165 /prowadzonym przez W. Manna/. Na poz. 29 były: I Feel Love - Bronski Beat & Marc Almond i Recepta - Casus.
Potwierdzam.bobby-x pisze:notowanie 169 też 3 utwory
40. - Słynne gładkie 'ł' Edyta Geppert
40. - Kayleigh Marillion
40. - Chiny Universe
A o co tutaj chodzi?bobby-x pisze:Leszek też potwierdza notowanie 72 tam gdzie już pisałem o "zamianie" gorące telefony i kombi
Chodzi o miejsce 31? Z moich notatek wynika, że wtedy Marek zsumował głosy oddane na obie piosenki Planta. Podobnie zrobił kiedyś z Princem: Get off / Cream (od notowania 503 lub 504). A tydzień wcześniej (notowanie 604) na 36 miejscu była chyba tylko piosenka "I believe", a dodatkowo puścił wtedy "Calling to you".bobby-x pisze:Z Leszkiem nie zgadzam się tylko w dwóch przypadkach - notowanie 605 z Plantem (leszek z nasłuchu , ja z danych lp3)
Jakiego?bobby-x pisze:Leszek nie ma jednego utworu w notowaniu 17-tym.
A tutaj o co chodzi?bobby-x pisze:Zmieniłem notowanie 604 na 605 tu sie nie zgadzamy?? z plantem.