Musimy starać się, by w przyszłości do takich sytuacji nie dochodziło.
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Notowanie 1515:herMMan pisze:1. Neo Retros - THE HIGH-RISE IN THE SUNSHINE
2. White Lies - BIGGER THAN US
3. Mumford & Sons - LITTLE LION MAN
4. Belle & Sebastian - I WANT THE WORLD TO STOP
Ja to określiłbym jako czasowe zawieszenie promocji całkowicie dopuszczalne i nie wywołujące żadnych skutkow.herMMan pisze:Z otrzymanych na skrzynkę ponagleń wynika, że nie straciłem jeszcze prawa do promocji mimo przełożenia kolejki![]()
Przede wszystkim brawo za stanowcze działania, ale pozolę sobie na drobny komentarz.fajnex pisze:A teraz czas na odrobinę ogłoszeń:
2. Od najbliższego głosowania za promowanie dodaję 2 punkty. Zasada ta będzie obowiązywać na czas nieokreślony, aby wyprowadzić osoby z ujemnym stanem punktów do góry i osłabić pozycję "martwych dusz".
3. Jeśli jakaś osoba nie poda w czasie utworu promowanego, ani nie poinformuje, że nie chce w tym tygodniu promować zostanie przesunięta na koniec listy z aktualną liczbą punktów. Będzie mogła promować utwór gdy wróci na forum i z aktualną liczbą punktów znajdzie się na szczycie listy.
4. Od dziś wymagam potwierdzenia chęci wybrania utworu promowanego do czwartku przed rozpoczęciem głosowania na notowanie. Można to zrobić poprzez odpowiedź na PW, które wyślę do osoby z drugiego i trzeciego miejsca (ew. dalej jeśli są "martwe dusze"). Mile widziana byłaby gotowa lista utworów do promowania. W ten sposób zapobiegniemy tygodni bez promowania!
Czyli:
Notowanie 1514:
Wybiera HerMMan:
Notowanie 1515:
Wybiera semuś (lub Yoda)
Rozważam taką sytuację, że ktoś uzbierał pewną ilość punktów, ale znika z forum. Tak więc będzie się pojawiał na końcu listy, aby nie mieć sytuacji, że martwe dusze na stałe będą gościć pierwsze miejsca. Ale jeśli dana osoba pojawi się na forum - wróci do rankingu z zachowaną ilością punktów. Jeżeli będzie miał najwięcej punktów - może promowaćkajman pisze:3. Nie do końca rozumiem. Czyli spada na koniec, a jeżeli pojawi się na forum i będzie miała najwięcej punktów to znowu będzie pierwsza?
Właśnie zastanawiałem się jaki dzień tygodnia wybrać i wydawało mi się, że wcześniejsze dni niż czwartek mogą być... zbyt wczesne. Ale może faktycznie może warto zapisać w regulaminie, że: "Do środy należy przedstawić wstępną listę kilku utworów, którą można zmienić w razie konieczności". Co sądzą o tym pomyśle inni biorący udział w zabawie?kajman pisze:4. Ten czwartek to bardzo niebezpieczny termin. Jeżeli nie otrzymasz odpowiedzi, to zostanie bardzo mało czasu na ew. korekty. Poza tym potwierdzenie chęci to za mało, bo potem potwierdzający może nie zgłosić utworu. Moim zdaniem do środy musi być zgłoszona wstępna lista utworow.
Jestem tego świadom i dlatego w poprzednim poście miałem właśnie ich na myśli pisząckajman pisze:Do końca zeszłego roku semuś systematycznie promował, teraz tego nie uczynił i nie zareagował na PW ode mnie. Yoda (i sulko) to ostatnio bardzo martwe dusze. Tak że licz się z tym, że będziesz musiał pisać do kolejnych osób.
fajnex pisze: Można to zrobić poprzez odpowiedź na PW, które wyślę do osoby z drugiego i trzeciego miejsca (ew. dalej jeśli są "martwe dusze").
3. To może warto byłoby na koniec listy przesunąć wszystkie osoby, które powiedzmy od 2 miesięcy nie zaglądały na forum (tylko nie wiem, czy to da się sprawdzić.fajnex pisze:Rozważam taką sytuację, że ktoś uzbierał pewną ilość punktów, ale znika z forum. Tak więc będzie się pojawiał na końcu listy, aby nie mieć sytuacji, że martwe dusze na stałe będą gościć pierwsze miejsca. Ale jeśli dana osoba pojawi się na forum - wróci do rankingu z zachowaną ilością punktów. Jeżeli będzie miał najwięcej punktów - może promowaćkajman pisze:3. Nie do końca rozumiem. Czyli spada na koniec, a jeżeli pojawi się na forum i będzie miała najwięcej punktów to znowu będzie pierwsza?Po prostu nie kasujemy mu punktów.
1. Jestem tego świadom i dlatego w poprzednim poście miałem właśnie ich na myśli
To da się sprawdzić na karcie każdego użytkownika. Np. wwas pojawił się ostatnio na forum 28.01.2011o godzinie 9:11. Ale już nie da się tego sprawdzić na stronie ku3y i Yaciego. Niektórzy logując się zaznaczają opcję ukrywania obecności. Tak więc trudno jednoznacznie stwierdzić kiedy ostatnio dany użytkownik był na forumkajman pisze:3. To może warto byłoby na koniec listy przesunąć wszystkie osoby, które powiedzmy od 2 miesięcy nie zaglądały na forum (tylko nie wiem, czy to da się sprawdzić.
Dzięki abd3mz! Oczywiście wciąż czekamy na listy utworów od semusia, Yody i sulkoabd3mz pisze:Ponieważ zostałem poproszony wrzucam listę kandydatów do promowania
Fajnex, to jak to jest z tym Twoim początkiem z LP3? 1342 czy wcześniej?ku3a pisze:a tak z innej beczki:hmm, ale czy Twoja zapowiedz, że Lista przechodzi z piątku na sobotę nie byla wczesniej?fajnex pisze:Z LP3 od 1342 notowania
Od semusia to się już nie spodziewaj. Tylko jeszcze nie wiem, jak to wygląda w szczegółach.fajnex pisze:Dzięki abd3mz! Oczywiście wciąż czekamy na listy utworów od semusia, Yody i sulkoabd3mz pisze:Ponieważ zostałem poproszony wrzucam listę kandydatów do promowania
Sprawdziłem to. Okazuje się, że notowanie z moją zapowiedzią pojawiło się w 1340 notowaniu (ostatnia lista przed zmianą na emisje w soboty). Gdy ustalałem mój podpis trudno było mi określić notowanie, z którym zacząłem. Moje notatki w zeszycie zaczynają się od 1346 notowania, ale wcześniej pisałem na kartkach, które mi gdzieś zagnełyRobinson pisze:Tak przy okazji znalazłem takie pytanie Kuby do Fajnexa, na które Fajnex chyba nigdy nie odpowiedział (może w tym temacie nie umknie uwadze):Fajnex, to jak to jest z tym Twoim początkiem z LP3? 1342 czy wcześniej?ku3a pisze:a tak z innej beczki:hmm, ale czy Twoja zapowiedz, że Lista przechodzi z piątku na sobotę nie byla wczesniej?fajnex pisze:Z LP3 od 1342 notowania
PS. A w którym dokładnie notowaniu lista przeszła na sobotę?
Szkoda, że nie napisał tego na forum lub nie wysłał do mnie na PW tylko korzysta z pośrednikówkajman pisze:Otrzymałem na PW wiadomość od semusia, że rezygnuje z udziału w promowaniu. W związku z tym proszę o wykreślenie go z zestawu osób biorących udział w akcji.
To nie do końca tak i to moja wina. W zeszłym tygodniu (sytuacja wyglądała na podbramkową) wysłałem PW do niego i herMMana o jak najszybsze podanie piosenek lub deklarację o niepodaniu. Ale obiecuję, że postaram się więcej nie wtrącać.fajnex pisze:Szkoda, że nie napisał tego na forum lub nie wysłał do mnie na PW tylko korzysta z pośrednikówkajman pisze:Otrzymałem na PW wiadomość od semusia, że rezygnuje z udziału w promowaniu. W związku z tym proszę o wykreślenie go z zestawu osób biorących udział w akcji.(bez urazy kajman!)
Chyba dobrze zrobiłeś bo istniała obawa, że znów nic nie popromujemy. Lepiej nie obiecuj, że się nie będziesz wtrącał, bo kto jak nie Ty przez spory ostatnio okres czasu jakoś podtrzymywał ten wątek przy życiu.kajman pisze:To nie do końca tak i to moja wina. W zeszłym tygodniu (sytuacja wyglądała na podbramkową) wysłałem PW do niego i herMMana o jak najszybsze podanie piosenek lub deklarację o niepodaniu. Ale obiecuję, że postaram się więcej nie wtrącać.
Zgadzam się z przedmówcą, że dobrze jak się czasami wtrącasz. Dziękuję za pomockajman pisze:To nie do końca tak i to moja wina. W zeszłym tygodniu (sytuacja wyglądała na podbramkową) wysłałem PW do niego i herMMana o jak najszybsze podanie piosenek lub deklarację o niepodaniu. Ale obiecuję, że postaram się więcej nie wtrącać.
No ale myślę, że teraz już nie będzie potrzeby, żebym się wtrącał.temik3 pisze:Chyba dobrze zrobiłeś bo istniała obawa, że znów nic nie popromujemy. Lepiej nie obiecuj, że się nie będziesz wtrącał, bo kto jak nie Ty przez spory ostatnio okres czasu jakoś podtrzymywał ten wątek przy życiu.