piosenki promowane przez nas na LP3 (następcy 'Again'?)

Czy podobało się ostatnie notowanie? Niekoniecznie ostatnie, ale może jakiś utwór szczególnie przypadł do gustu? Chcesz agitować do głosowania na konkretny „numer”? Wyraź tutaj swoją opinię...

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

Awatar użytkownika
Corleone

Re: piosenki promowane przez nas na LP3 (następcy 'Again'?)

Post autor: Corleone »

Szkoda zmarnoweanego tygodnia. :roll:

Musimy starać się, by w przyszłości do takich sytuacji nie dochodziło.
kajman

Post autor: kajman »

Dwie sprawy.
1. Proszę herMMana i semusia o podanie do jutra propozycji utworow do promowania lub deklarację o zawieszenie typowania.
2. Ze względu na to, że już w tej chwili osoby po promocji wychodzą na minus, a będzie jeszcze gorzej proponuję na okres powiedzmy do końca marca przyznawanie za promocję utworu dwóch punktow. W ten sposób unikniemy minusów no i martwe dusze nie będą na szczycie zestawienia na co się niedługo zanosi.
Awatar użytkownika
Neo01
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997

Post autor: Neo01 »

W obu kwestiach jestem jak najbardziej ZA :)
kajman

Z powodu milczenia wyżej klasyfikowanych proszę jedną z tych osób: Yoda, sulko, piotreklp3, miniu (abd3mz zadeklarował wcześniej, że być może zgłosi coś w weekend).
Awatar użytkownika
wwas

Post autor: wwas »

W razie gdyby nikt z będących wyżej ode mnie się nie zadeklarował, mogę zgłosić:
Stanisław Soyka - JEDNI PISZĄ WIERSZE PIÓREM
herMMan

Post autor: herMMan »

Z otrzymanych na skrzynkę ponagleń wynika, że nie straciłem jeszcze prawa do promocji mimo przełożenia kolejki :D
W związku z powyższym składam wstępne propozycje na najbliższy tydzień (decyduje kolejność numeryczna):

1. Neo Retros - THE HIGH-RISE IN THE SUNSHINE
2. White Lies - BIGGER THAN US
3. Mumford & Sons - LITTLE LION MAN
4. Belle & Sebastian - I WANT THE WORLD TO STOP

I znów "smętki" - ktoś napisze, ale co mam zrobić... chyba się starzeję :lol:
Awatar użytkownika
Corleone

Post autor: Corleone »

Całkiem niezłe propozycje. :)
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

nr 1 świetny!!! :-) nr 4 pewnie sobie poradzi i będzie już w poczekalni, bo Trójka ich mocno promuje. Nr 2 no jak będzie trzeba to oddam głos :-P nr 3 nie kojarzę w tej chwili...
Awatar użytkownika
fajnex

Post autor: fajnex »

Kolejność po 1512 notowaniu:
1. herMMan 36 1483 165
2. semuś 32 1484 68
3. Yoda 29 1465 48
4. sulko 26 0 23
5. abd3mz 24 1485 161
6. piotreklp3 23 1345 190
7. miniu 22 0 27
8. wwas 20 0 24
9. kajman 14 1493 210
10. Albarn 14 1494 48
11. ralfik 13 0 18
12. fajnex 13 1488 103
13. Yacy 13 1496 234
14. adameria 12 1490 50
15. ksch 11 1482 135
16. temik3 11 1497 70
17. tadzio3 11 1499 252
18. 3ask 9 1489 42
19. Miszon 9 1491 159
20. Hansavritson 8 0 8
21. lady 7 1498 61
22. Grycek 7 1502 251
23. Zawiesina 7 1503 222
24. PaTToN 7 1504 81
25. Tomekk 7 1505 224
26. ku3a 7 1512 253
27. Neo01 6 1492 59
28. Robinson 6 1501 206
29. Corleone 5 0 4
30. stavanger 3 1481 232
31. mr.pusiak 3 1507 206
32. TomaszBr 2 0 0
33. Gary -1 1506 226
34. michal91d -7 1511 83

miejsce, nick, liczba punktów, notowanie w którym promował, liczba głosowań na forumową, (ew. liczba tygodni zawieszenia)

Notowanie: 1512
Utwór: Serj Tankian - RECONSTRUCTIVE DEMONSTRATION
Promował: ku3a
Efekt: 34 miejsce
Zagłosowały: 31 osoby
Zgłosili się i zagłosowali: ku3a herMMan wwas kajman Albarn ralfik fajnex Yacy adameria temik3 tadzio3 Grycek Zawiesina PaTToN Tomekk Robinson Corleone stavanger mr.pusiak TomaszBr Gary michal91d
Zagłsowali także: Nivo kocin uzi Sundrajta Pawelucky neon.ka mustaszrik kamil_snk Rakka92
Zgłosili się do akcji, a w tym tygodniu nie głosowali na utwór promowany: semuś Yoda sulko abd3mz piotreklp3 miniu ksch 3ask Miszon Hansavritson lady Neo01

Dane z sezonu
Zasady

A teraz czas na odrobinę ogłoszeń:
1. Zgodnie z prośbą od głosowania na 1514 notowanie dodaje do osób promowanych Talvi i Adamsky, zaś Miszonowi dziękujemy za wspólną zabawę.
2. Od najbliższego głosowania za promowanie dodaję 2 punkty. Zasada ta będzie obowiązywać na czas nieokreślony, aby wyprowadzić osoby z ujemnym stanem punktów do góry i osłabić pozycję "martwych dusz".
3. Jeśli jakaś osoba nie poda w czasie utworu promowanego, ani nie poinformuje, że nie chce w tym tygodniu promować zostanie przesunięta na koniec listy z aktulaną liczbą punktów. Będzie mogła promować utwór gdy wróci na forum i z aktualną liczbą punktów znajdzie się na szczycie listy.
4. Od dziś wymagam potwierdzenia chęci wybrania utworu promowanego do czwartku przed rozpoczęciem głosowania na notowanie. Można to zrobić poprzez odpowiedź na PW, które wyślę do osoby z drugiego i trzeciego miejsca (ew. dalej jeśli są "martwe dusze"). Mile widziana byłaby gotowa lista utworów do promowania. W ten sposób zapobiegniemy tygodni bez promowania!

Czyli:
Notowanie 1514:
Wybiera HerMMan:
herMMan pisze:1. Neo Retros - THE HIGH-RISE IN THE SUNSHINE
2. White Lies - BIGGER THAN US
3. Mumford & Sons - LITTLE LION MAN
4. Belle & Sebastian - I WANT THE WORLD TO STOP
Notowanie 1515:
Wybiera semuś (lub Yoda)
kajman

herMMan pisze:Z otrzymanych na skrzynkę ponagleń wynika, że nie straciłem jeszcze prawa do promocji mimo przełożenia kolejki :D
Ja to określiłbym jako czasowe zawieszenie promocji całkowicie dopuszczalne i nie wywołujące żadnych skutkow.
fajnex pisze:A teraz czas na odrobinę ogłoszeń:
2. Od najbliższego głosowania za promowanie dodaję 2 punkty. Zasada ta będzie obowiązywać na czas nieokreślony, aby wyprowadzić osoby z ujemnym stanem punktów do góry i osłabić pozycję "martwych dusz".
3. Jeśli jakaś osoba nie poda w czasie utworu promowanego, ani nie poinformuje, że nie chce w tym tygodniu promować zostanie przesunięta na koniec listy z aktualną liczbą punktów. Będzie mogła promować utwór gdy wróci na forum i z aktualną liczbą punktów znajdzie się na szczycie listy.
4. Od dziś wymagam potwierdzenia chęci wybrania utworu promowanego do czwartku przed rozpoczęciem głosowania na notowanie. Można to zrobić poprzez odpowiedź na PW, które wyślę do osoby z drugiego i trzeciego miejsca (ew. dalej jeśli są "martwe dusze"). Mile widziana byłaby gotowa lista utworów do promowania. W ten sposób zapobiegniemy tygodni bez promowania!
Czyli:
Notowanie 1514:
Wybiera HerMMan:
Notowanie 1515:
Wybiera semuś (lub Yoda)
Przede wszystkim brawo za stanowcze działania, ale pozolę sobie na drobny komentarz.
2. Może to i dobry pomysł, że na czas nieokreślony, ale kiedyś będzie warto go określić. :wink:
3. Nie do końca rozumiem. Czyli spada na koniec, a jeżeli pojawi się na forum i będzie miała najwięcej punktów to znowu będzie pierwsza?
4. Ten czwartek to bardzo niebezpieczny termin. Jeżeli nie otrzymasz odpowiedzi, to zostanie bardzo mało czasu na ew. korekty. Poza tym potwierdzenie chęci to za mało, bo potem potwierdzający może nie zgłosić utworu. Moim zdaniem do środy musi być zgłoszona wstępna lista utworow.
1514. Oczywiście z tego co ustalaliśmy wcześniej to jest wstępna propozycja i można ją zmienić jeżeli promujący znajdzie jakąś rewelację w zestawie.
Prywatnie - szkoda, że numeru 3 nie wybrałeś na numer 1, herMMan.
1515. Do końca zeszłego roku semuś systematycznie promował, teraz tego nie uczynił i nie zareagował na PW ode mnie. Yoda (i sulko) to ostatnio bardzo martwe dusze. Tak że licz się z tym, że będziesz musiał pisać do kolejnych osób.
Awatar użytkownika
fajnex

kajman pisze:3. Nie do końca rozumiem. Czyli spada na koniec, a jeżeli pojawi się na forum i będzie miała najwięcej punktów to znowu będzie pierwsza?
Rozważam taką sytuację, że ktoś uzbierał pewną ilość punktów, ale znika z forum. Tak więc będzie się pojawiał na końcu listy, aby nie mieć sytuacji, że martwe dusze na stałe będą gościć pierwsze miejsca. Ale jeśli dana osoba pojawi się na forum - wróci do rankingu z zachowaną ilością punktów. Jeżeli będzie miał najwięcej punktów - może promować :D Po prostu nie kasujemy mu punktów.
kajman pisze:4. Ten czwartek to bardzo niebezpieczny termin. Jeżeli nie otrzymasz odpowiedzi, to zostanie bardzo mało czasu na ew. korekty. Poza tym potwierdzenie chęci to za mało, bo potem potwierdzający może nie zgłosić utworu. Moim zdaniem do środy musi być zgłoszona wstępna lista utworow.
Właśnie zastanawiałem się jaki dzień tygodnia wybrać i wydawało mi się, że wcześniejsze dni niż czwartek mogą być... zbyt wczesne. Ale może faktycznie może warto zapisać w regulaminie, że: "Do środy należy przedstawić wstępną listę kilku utworów, którą można zmienić w razie konieczności". Co sądzą o tym pomyśle inni biorący udział w zabawie?
kajman pisze:Do końca zeszłego roku semuś systematycznie promował, teraz tego nie uczynił i nie zareagował na PW ode mnie. Yoda (i sulko) to ostatnio bardzo martwe dusze. Tak że licz się z tym, że będziesz musiał pisać do kolejnych osób.
Jestem tego świadom i dlatego w poprzednim poście miałem właśnie ich na myśli pisząc
fajnex pisze: Można to zrobić poprzez odpowiedź na PW, które wyślę do osoby z drugiego i trzeciego miejsca (ew. dalej jeśli są "martwe dusze").
kajman

fajnex pisze:
kajman pisze:3. Nie do końca rozumiem. Czyli spada na koniec, a jeżeli pojawi się na forum i będzie miała najwięcej punktów to znowu będzie pierwsza?
Rozważam taką sytuację, że ktoś uzbierał pewną ilość punktów, ale znika z forum. Tak więc będzie się pojawiał na końcu listy, aby nie mieć sytuacji, że martwe dusze na stałe będą gościć pierwsze miejsca. Ale jeśli dana osoba pojawi się na forum - wróci do rankingu z zachowaną ilością punktów. Jeżeli będzie miał najwięcej punktów - może promować :D Po prostu nie kasujemy mu punktów.
1. Jestem tego świadom i dlatego w poprzednim poście miałem właśnie ich na myśli
3. To może warto byłoby na koniec listy przesunąć wszystkie osoby, które powiedzmy od 2 miesięcy nie zaglądały na forum (tylko nie wiem, czy to da się sprawdzić.
1. Wiedziałem o tym, tylko z obserwacji wiem, na kogo raczej nie możesz liczyć.
Awatar użytkownika
fajnex

kajman pisze:3. To może warto byłoby na koniec listy przesunąć wszystkie osoby, które powiedzmy od 2 miesięcy nie zaglądały na forum (tylko nie wiem, czy to da się sprawdzić.
To da się sprawdzić na karcie każdego użytkownika. Np. wwas pojawił się ostatnio na forum 28.01.2011o godzinie 9:11. Ale już nie da się tego sprawdzić na stronie ku3y i Yaciego. Niektórzy logując się zaznaczają opcję ukrywania obecności. Tak więc trudno jednoznacznie stwierdzić kiedy ostatnio dany użytkownik był na forum :know:
Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

Ponieważ zostałem poproszony wrzucam listę kandydatów do promowania:
1. Melissa Etheridge - TO BE LOVED
2. Mikromusic - SŁOWA
3. Ray Davies & Billy Corgan - ALL DAY AND ALL OF THE NIGHT/DESTROYER

ale szczerze mówiąc to mam nadzieję, że coś fajnego się w piątek pojawi.
Awatar użytkownika
fajnex

abd3mz pisze:Ponieważ zostałem poproszony wrzucam listę kandydatów do promowania
Dzięki abd3mz! Oczywiście wciąż czekamy na listy utworów od semusia, Yody i sulko :!:
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

Tak przy okazji znalazłem takie pytanie Kuby do Fajnexa, na które Fajnex chyba nigdy nie odpowiedział (może w tym temacie nie umknie uwadze):
ku3a pisze:a tak z innej beczki:
fajnex pisze:Z LP3 od 1342 notowania
hmm, ale czy Twoja zapowiedz, że Lista przechodzi z piątku na sobotę nie byla wczesniej? :roll:
Fajnex, to jak to jest z tym Twoim początkiem z LP3? 1342 czy wcześniej?
PS. A w którym dokładnie notowaniu lista przeszła na sobotę?
kajman

fajnex pisze:
abd3mz pisze:Ponieważ zostałem poproszony wrzucam listę kandydatów do promowania
Dzięki abd3mz! Oczywiście wciąż czekamy na listy utworów od semusia, Yody i sulko :!:
Od semusia to się już nie spodziewaj. Tylko jeszcze nie wiem, jak to wygląda w szczegółach.
Awatar użytkownika
Neo01
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997

Post autor: Neo01 »

Co do Yody, to chyba trzeba by było przesłać mu powiadomienie na inne forum ;)
Awatar użytkownika
fajnex

Robinson pisze:Tak przy okazji znalazłem takie pytanie Kuby do Fajnexa, na które Fajnex chyba nigdy nie odpowiedział (może w tym temacie nie umknie uwadze):
ku3a pisze:a tak z innej beczki:
fajnex pisze:Z LP3 od 1342 notowania
hmm, ale czy Twoja zapowiedz, że Lista przechodzi z piątku na sobotę nie byla wczesniej? :roll:
Fajnex, to jak to jest z tym Twoim początkiem z LP3? 1342 czy wcześniej?
PS. A w którym dokładnie notowaniu lista przeszła na sobotę?
Sprawdziłem to. Okazuje się, że notowanie z moją zapowiedzią pojawiło się w 1340 notowaniu (ostatnia lista przed zmianą na emisje w soboty). Gdy ustalałem mój podpis trudno było mi określić notowanie, z którym zacząłem. Moje notatki w zeszycie zaczynają się od 1346 notowania, ale wcześniej pisałem na kartkach, które mi gdzieś zagneły :( Jak teraz zajrzałem wydaje mi się, że słuchałem Listy od około 1333 notowania...
kajman

Otrzymałem na PW wiadomość od semusia, że rezygnuje z udziału w promowaniu. W związku z tym proszę o wykreślenie go z zestawu osób biorących udział w akcji.
Awatar użytkownika
fajnex

kajman pisze:Otrzymałem na PW wiadomość od semusia, że rezygnuje z udziału w promowaniu. W związku z tym proszę o wykreślenie go z zestawu osób biorących udział w akcji.
Szkoda, że nie napisał tego na forum lub nie wysłał do mnie na PW tylko korzysta z pośredników :( (bez urazy kajman!)
kajman

fajnex pisze:
kajman pisze:Otrzymałem na PW wiadomość od semusia, że rezygnuje z udziału w promowaniu. W związku z tym proszę o wykreślenie go z zestawu osób biorących udział w akcji.
Szkoda, że nie napisał tego na forum lub nie wysłał do mnie na PW tylko korzysta z pośredników :( (bez urazy kajman!)
To nie do końca tak i to moja wina. W zeszłym tygodniu (sytuacja wyglądała na podbramkową) wysłałem PW do niego i herMMana o jak najszybsze podanie piosenek lub deklarację o niepodaniu. Ale obiecuję, że postaram się więcej nie wtrącać. :oops:
temik3
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1982

Post autor: temik3 »

kajman pisze:To nie do końca tak i to moja wina. W zeszłym tygodniu (sytuacja wyglądała na podbramkową) wysłałem PW do niego i herMMana o jak najszybsze podanie piosenek lub deklarację o niepodaniu. Ale obiecuję, że postaram się więcej nie wtrącać. :oops:
Chyba dobrze zrobiłeś bo istniała obawa, że znów nic nie popromujemy. Lepiej nie obiecuj, że się nie będziesz wtrącał, bo kto jak nie Ty przez spory ostatnio okres czasu jakoś podtrzymywał ten wątek przy życiu.
Awatar użytkownika
fajnex

kajman pisze:To nie do końca tak i to moja wina. W zeszłym tygodniu (sytuacja wyglądała na podbramkową) wysłałem PW do niego i herMMana o jak najszybsze podanie piosenek lub deklarację o niepodaniu. Ale obiecuję, że postaram się więcej nie wtrącać.
Zgadzam się z przedmówcą, że dobrze jak się czasami wtrącasz. Dziękuję za pomoc :D
kajman

temik3 pisze:Chyba dobrze zrobiłeś bo istniała obawa, że znów nic nie popromujemy. Lepiej nie obiecuj, że się nie będziesz wtrącał, bo kto jak nie Ty przez spory ostatnio okres czasu jakoś podtrzymywał ten wątek przy życiu.
No ale myślę, że teraz już nie będzie potrzeby, żebym się wtrącał.
ODPOWIEDZ