1511 (14.01.2011)

Tylko jedna tematyka — cotygodniowe wydania LP3 w opinii forowiczów, pisane zwykle na gorąco podczas bieżących emisji radiowych.

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

lady
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007

Re: 1511 (14.01.2011)

Post autor: lady »

Neo01 pisze:To ja jeszcze na koniec napiszę że niezmiernie mnie to cieszy iż siedzę na jednej kanapce z lady w znawcy :wink:
zaraz tam zajrzę, mam nadzieję że wysoko siedzimy :wink:
Daj znać jak Ci się Joanne i George podobają :wink:
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Post autor: JaceK »

To jeszcze komplet wyników w wersji plain-text:

Kod: Zaznacz cały

+-----+-----+------+-------+-----------------------------------------------------------------------+------+
| Poz | Pop | Staz | Trend | utwor-wykonanie                                                       | Lang |
+-----+-----+------+-------+-----------------------------------------------------------------------+------+
|   1 |   4 |    6 |    +3 | Pyro - Kings of Leon                                                  | ZG   |
|   2 |   1 |    8 |    -1 | To Kill You With a Kiss - Katie Melua                                 | ZG   |
|   3 |   2 |    5 |    -1 | Kill the Pain - Accept                                                | ZG   |
|   4 |   6 |   10 |    +2 | The Sign - Red Box                                                    | ZG   |
|   5 |   5 |    9 |     0 | Colours - Airbag                                                      | ZG   |
|   6 |   3 |   13 |    -3 | Lesson Learned - Alice in Chains                                      | ZG   |
|   7 |  11 |   15 |    +4 | Na plażach Zanzibaru - Grzegorz Turnau i Sebastian Karpiel-Bułecka    | PL   |
|   8 |   7 |   13 |    -1 | You Really Got Me - Ray Davies & Metallica                            | ZG   |
|   9 |  15 |   10 |    +6 | Ballada o Baronie, Niedźwiedziu i Czarnej Helenie - Artur Andrus      | PL   |
|  10 |  14 |    7 |    +4 | Arahja (unplugged) - Kult                                             | PL   |
|  11 |  10 |   11 |    -1 | Granda - Brodka                                                       | PL   |
|  12 |   8 |   17 |    -4 | Radioactive - Kings of Leon                                           | ZG   |
|  13 |   9 |   18 |    -4 | While My Guitar Gently Weeps - Carlos Santana & india.arie & Yo-Yo Ma | ZG   |
|  14 |  19 |    9 |    +5 | Chory na wszystko - Strachy na Lachy                                  | PL   |
|  15 |  12 |    7 |    -3 | Skoro - Ms. No One                                                    | PL   |
|  16 |  17 |   14 |    +1 | Lubię wrony - Młynarski Plays Młynarski                               | PL   |
|  17 |  18 |    6 |    +1 | Lugola - Pustki                                                       | PL   |
|  18 |  16 |    6 |    -2 | World of Fantasy - Helloween                                          | ZG   |
|  19 |  20 |    4 |    +1 | XI - Buldog                                                           | PL   |
|  20 |  25 |    3 |    +5 | Osioł - Voo Voo                                                       | PL   |
|  21 |  13 |    6 |    -8 | Dywizjon 303 - Elektryczne Gitary                                     | PL   |
|  22 |  26 |    2 |    +4 | Ogród półcieni - Closterkeller                                        | PL   |
|  23 |  24 |    5 |    +1 | Christmas Lights - Coldplay                                           | ZG   |
|  24 |  27 |    2 |    +3 | Get Back in Line - Motörhead                                          | ZG   |
|  25 |  22 |   10 |    -3 | Do przodu - Dżem                                                      | PL   |
|  26 |  28 |    3 |    +2 | Szczęście jak na dłoni - SBB                                          | PL   |
|  27 |  29 |    2 |    +2 | Wonderful Life - Hurts                                                | ZG   |
|  28 |  31 |    1 |    +3 | Next to You - Sting                                                   | ZG   |
|  29 |  23 |    8 |    -6 | F.T.M.O. (Feel the Music's Over) - Coma                               | PL   |
|  30 |  33 |    1 |    +3 | Black Rain - Soundgarden                                              | ZG   |
|  31 |  37 |      |    +6 | Metki - eM                                                            | PL   |
|  32 |  32 |      |     0 | Cosmic Love - Florence & The Machine                                  | ZG   |
|  33 |  38 |      |    +5 | Back It Up - Caro Emerald                                             | ZG   |
|  34 |  39 |      |    +5 | Silent Sigh - Ania                                                    | PL   |
|  35 |  40 |      |    +5 | Wolność - Maciej Balcar                                               | PL   |
|  36 |  36 |      |     0 | Discoverer - R.E.M.                                                   | ZG   |
|  37 |  34 |      |    -3 | Wanderings - Lunatic Soul                                             | ZG   |
|  38 |  42 |      |    +4 | Miłość w Portofino - Magda Umer                                       | PL   |
|  39 |  35 |      |    -4 | Not About Us - Ray Wilson i Krzysztof Cugowski                        | PL   |
|  40 |  43 |      |    +3 | Trzeba żyć - Perfect i Patrycja Markowska                             | PL   |
|  41 |  47 |      |    +6 | Rolling in the Deep - Adele                                           | ZG   |
|  42 |  44 |      |    +2 | Bije północ - Tomasz Lipiński & Tilt                                  | PL   |
|  43 |  45 |      |    +2 | Well, Well, Well - Duffy                                              | ZG   |
|  44 |  46 |      |    +2 | That Man - Caro Emerald                                               | ZG   |
|  44 |  41 |      |    -3 | Freak - The Smashing Pumpkins                                         | ZG   |
|  45 |  50 |      |    +5 | Doncamatic - Gorillaz feat. Daley                                     | ZG   |
|  46 |  46 |      |     0 | You Can't Buy My Love - Robert Plant                                  | ZG   |
|  47 |   0 |      |     N | Search and Destroy - 30 Seconds To Mars                               | ZG   |
|  48 |   0 |      |     N | All You Need Is Now - Duran Duran                                     | ZG   |
|  49 |   0 |      |     N | Ain't Good Enough for You - Bruce Springsteen                         | ZG   |
|  50 |  49 |      |    -1 | Moja piosnka - De Press                                               | PL   |
Podziękowania dla Helen za dzisiejsze wyniki. Polecamy się pamięci na przyszłość. Sabinie — za dyżur na łamach Forum.

Całość dzisiejszego notowania oraz inne, mniej lub bardziej ciekawe zestawienia (m.in. podsumowanie roku 2011 ;) z dwóch notowań, a co...) — w Archiwum LP3.pl.
Awatar użytkownika
Corleone

Post autor: Corleone »

Uff Kołysanka spadła na drugie miejsce. :D

Cieszę się, że na pierwsze awansowało Pyro, a nie Accept. Red Box 2 do góry. :) Szkoda, że Alicja spada na łeb, na szyję. :( Nareszcie Radioactive i Piosenka Młodych Rachmistrzów poza pierwszą dziesiątką :twisted: . No i SBB 2 do góry. Coldplay 1 oczko wzwyż, a Turnau wraca do dziesiątki. Szkoda, że Florence nadal siedzi w poczekalni, ale mam nadzieję, że za tydzień będzie już w trzydziestce. :wink:

Niestety jak zwykle nie mogłem komentować listy. Właściwie mogę jej słuchać tylko w godzinach 19-19:30 i 21-22, więc półtorej godziny w plecy, ale cóż- takie życie. :roll:
Awatar użytkownika
TomaszBr

Post autor: TomaszBr »

Nadal nie rozumiem, dlaczego Granda to Piosenka Młodych Rachmistrzów? :know: :D
Awatar użytkownika
Corleone

Już tłumaczę. Kilka fragmentów tekstu:

"Zbliżysz się o krok porachuje kości."

"Do pięciu liczę - znikaj!
Dwa, trzy, cztery, pięć, raz, dwa, trzy, cztery, pięć."

Rachowania tu sporo i straszliwie mnie ono irytuje, ale "w twej koszuli w pstrości" nic i tak nie przebije. :mrgreen:
Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

Martyr pisze:To jakaś znana radiowo Magda? :)
Trójkowo tak, ale z Redakcji Aktualności. ;-)

ciekawa Lista i dużo pracy. tak lubię. :-)
Awatar użytkownika
TomaszBr

Corleone pisze:Już tłumaczę. Kilka fragmentów tekstu:

"Zbliżysz się o krok porachuje kości."

"Do pięciu liczę - znikaj!
Dwa, trzy, cztery, pięć, raz, dwa, trzy, cztery, pięć."

Rachowania tu sporo i straszliwie mnie ono irytuje, ale "w twej koszuli w pstrości" nic i tak nie przebije. :mrgreen:
Dzięki za wyjaśnienie :D

Faktycznie, tekst o koszuli najlepszy :D
Ogólnie cały utwór to prawie jak Feel - tekst bez ładu i składu :mrgreen:
husaria

Post autor: husaria »

Witam!

Chciałem tylko powiedzieć, że dla mnie absolutnym odkryciem wczorajszego notowania (ostatnio dość rzadko słuchałem) jest "Back It Up" Caro Emerald, które - patrząc po ostatnich awansach - ma spore szanse na awans do 30tki. Oby się udało - piosenka rewelacyjna, do tego z bardzo klimatycznym teledyskiem. :) Co do Florence - już sam nie mam nadziei, że "Cosmic Love" wejdzie do 30tki, w poczekalni piosenka siedzi już bite 2 miesiące (a chyba nawet więcej). ;)

No i mam nadzieję, że "kołysanka" wróci na szczyt! :mrgreen:

Pozdrawiam wszystkich maniaków.
Awatar użytkownika
tsch

Post autor: tsch »

Cześć :-)
Miałem wpaść na pierwszą godzinę Listy, ale niestety się nie wyrobiłem... a impreza sama się nie rozkręci :mrgreen:

Co do Brodki - prawdę mówiąc byłem przekonany, że w tekście pojawia się "do pięciu liter, znikaj!" a nie "do pięciu liczę"... Też pasowało mi w kontekście :mrgreen: Niestety, ale nad dykcją mogłaby troszkę popracować...

Bardzo, bardzo cieszy mnie zmiana na pierwszym miejscu - choć Accept ucieszyłby mnie bardziej ;-) Ogólnie rzecz biorąc pierwsza szóstka jest bardzo mocna - jedyny jej słabszy punkt to miejsce drugie (no tak, teraz wyjdzie, że jestem szowinistą :lol: ) Nie podoba mi się, że Ms. No One kontynuuje swój marsz w dół, ale... jest to czynnik motywujący mnie do powrotu do głosowania :lol:

A w nawiązaniu do tego, co pisałem tydzień temu - TAK! Już wkrótce zobaczycie mnie w TVP1! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

witamy :-)
husaria pisze:Co do Florence - już sam nie mam nadziei, że "Cosmic Love" wejdzie do 30tki, w poczekalni piosenka siedzi już bite 2 miesiące (a chyba nawet więcej). ;)
te dwa miesiące to tak naprawdę równe pół roku!!! :-) jest w poczekalni od lipca !!! :-)
Awatar użytkownika
Corleone

Co do Brodki - prawdę mówiąc byłem przekonany, że w tekście pojawia się "do pięciu liter, znikaj!" a nie "do pięciu liczę"... Też pasowało mi w kontekście Niestety, ale nad dykcją mogłaby troszkę popracować...
Też tak na początku sądziłem, ale potem sprawdziłem w necie tekst i się zdziwiłem. :)
Awatar użytkownika
Neo01
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997

Post autor: Neo01 »

ksch pisze:A w nawiązaniu do tego, co pisałem tydzień temu - TAK! Już wkrótce zobaczycie mnie w TVP1! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
:D Nie zapomnij dać znać kiedy to nastąpi
Awatar użytkownika
TomaszBr

ksch pisze:Co do Brodki - prawdę mówiąc byłem przekonany, że w tekście pojawia się "do pięciu liter, znikaj!" a nie "do pięciu liczę"
A ja nic tam nie słyszałem, co mogło tworzyć jakiekolwiek słowa, chyba mam słabe ucho :P
Awatar użytkownika
tsch

Prawdę mówiąc, to na samym początku słyszałem tam "talking to you ??????????????" :lol: dopiero potem przeczytałem coś o "pięciu" i skalibrowałem się jeszcze raz ;-)
Awatar użytkownika
TomaszBr

ksch pisze:Prawdę mówiąc, to na samym początku słyszałem tam "talking to you ??????????????" :lol: dopiero potem przeczytałem coś o "pięciu" i skalibrowałem się jeszcze raz ;-)
Ja słyszałem "Talking to...", a dalej coś ze słowem jazz mi pasowało, no ale skąd teksty o jazzie w takiej piosence? :lol:
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

ksch pisze:A w nawiązaniu do tego, co pisałem tydzień temu - TAK! Już wkrótce zobaczycie mnie w TVP1! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Gratulacje i czekamy na info z odpowiednim wyprzedzeniem. :D
lady

Postaram się program oglądać codziennie i choć nie mam bladego pojęcia jak wyglądasz i tak Cię rozpoznam :wink:
Awatar użytkownika
TomaszBr

A w jakim programie ksch wystąpi? :D
I, jeżeli będzie mógł, to niech nie zapomni pozdrowić forum! :mrgreen:
lady

TomaszBr pisze:A w jakim programie ksch wystąpi? :D
" Jaka to melodia ? "
Awatar użytkownika
macor70
Listy Przebojów Trójki słucham od: 0001

Post autor: macor70 »

lady pisze:
Postaram się program oglądać codziennie i choć nie mam bladego pojęcia jak wyglądasz i tak Cię rozpoznam :wink:
Podpowiem dla ułatwienia, że Ksch można odnaleźć na zdjęciach ze ślubu Marty i Sebastiana, czyli Neon.ki i Abd3mz... :) Może się przyda :)
http://www.forum.lp3.pl/viewtopic.php?f ... 1&start=75
bear

Post autor: bear »

to ja dla jeszcze większego ułatwienia podpowiem, że to nie jest ten najprzystojniejszy :P
Awatar użytkownika
tsch

No faktycznie - akurat na tych zdjęciach i w tamtych okolicznościach nie. :-P
Awatar użytkownika
Talvi

Post autor: Talvi »

To ja tak zmieniając trochę temat się przywitam. :D Od kilku tygodni poluję, żeby wraz z Wami sobie skomentować bieżące notowanie, ale jakoś pechowo albo nie ma emisji, albo nie mam dostępu do internetu. Może następnym razem się uda! :)
ODPOWIEDZ