Dlaczego dopraszasz się o jakiś wyjątkowy sposób traktowania? Zje*ka? Niekoniecznie...A kwestia PL czy ZG była bardzo dawno temu rozwiązana, jeszcze przed 500 notowaniem. Jeśli się nie mylę to był jeszcze podział na coś w stylu PL 1/2, PL 1/3 i 50% wchodziło na pewno a 33% musiałbym sprawdzić w polskim topie nr 666. Jeśli to było 3 równorzędnych wykonawców (w tym jeden polski) typu All For Love - Adams & Stewart & Sting utwór też raczej był wliczany do podsumowania polskiego, nie pamiętam jak było przy orkiestrze czy polskim chórku. Ja mam ten problem właśnie tak rozwiązany i przy Wilson / Cugowski mam zapis "PL 1/2" i przy polskim podsumowaniu utwór jest wliczony, przy ogólnym też a zagranicznego nigdy się nie konstruowało. W tym przypadku problem rozwiązany.
Co zrobić z Embarcacao? Nie istnieje takie rozwiązanie w bazie Jacka (bazie forumowej). Zaraz dostanę zjebkę od Jacka
Co w przypadku jeśli śpiewa się utwór polski w języku zagranicznym a co by było gdyby wykonao Not About Us w języku polskim z polskim tekstem? Sugeruję, że raczej nie powinno się jednoznacznie przypisywać tylko PL lub tylko ZG ,powinny być opcje pośrednie.
Ustalmy raz na jutro jak to ma być klasyfikowane, skonsultujmy z "Ojcami prowadzącymi" i będzie jasne! Przecież zawsze możne się trafić jakiś wyjątek nie pasujący do przyjętego schematu. Dzielenie na połówki, trójpaki, ćwiartki jest upierdliwe, ale możliwe do wykonania -- w konsekwencji widzę gwałtowny wzrost liczby postów w dziale [Poprawki...]
Apeluje o możliwe proste rozwiązania -- dla mnie najłatwiejszym do przyjęcia byłby układ 0/1(zero-jedynkowy): utwór PL, utwór ZG. Bez pośrednich przypadków. Pozostaje tylko określic jednoznaczne kryterium przydziału tej etykiety.