konkurs: Red Box - Plenty (z autografem)

Tu posprawdzamy swoją wiedzę na temat Listy Przebojów Trójki — za prawidłowe odpowiedzi nie obiecujemy jednak dżinsów, singielków ani innych gadżetów!
ku3a

konkurs: Red Box - Plenty (z autografem)

Post autor: ku3a »

Dzisiaj w notowaniu 1506 na Liście był niezwykły gość - Simon Toulson-Clarke, lider zespołu Red Box.
"For Trójka Listeners. With love from SimonTC" - taki autograf znajduje się na egzemplarzu płyty "Plenty", który jest do wygrania w naszym konkursie.

Warunkiem wzięcia udziału w losowaniu nagrody jest przesłanie trzech poprawnych odpowiedzi:

1. Proszę podać 3 utwory które były na LP3, które mają w tytule słowo "Red" albo słowo "Box".
2. Proszę podać nazwę innego wykonawcy który miał piosenkę o tytule "The Sign".
3. Głos której piosenkarki jest użyty w utworze "Never Let It Be Said" z płyty "Plenty"?

Odpowiedzi proszę przesyłać do najbliższej niedzieli do godz. 23.59 na mój adres mailowy:

Kod: Zaznacz cały

ku33a@o2.pl
Zwycięzca zostanie ogłoszony we wtorek. Warunkiem otrzymania płyty będzie przesłanie do mnie swojego adresu pocztowego w terminie 7 dni od rozwiązania konkursu.

Powodzenia! :-)
kajman

Re: konkurs: Red Box - Plenty (z autografem)

Post autor: kajman »

Trzeba przyznać, że poziom pytań mocno zrożnicowany. Na zachętę prościutkie, na koniec coś do poszperania, ale dla mnie najtrudniejsze okazało się drugie.
Awatar użytkownika
Martyr

Post autor: Martyr »

konkursik niełatwy, przyznaję :P
kajman

Jak w 2 punkcie ku3a uświadomił mnie o mojej ślepocie to udało mi się 11 razy.
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

jestem ciekawy tych 11 razy. ja mam tylko 1 raz...
ku3a

Konkurs okazał się znacznie trudniejszy niż mi się wydawało :-).
Do 17.00 każdemu odpisałem i nawet jak ktoś odpowiedział źle to miał jeszcze szansę się poprawić :-).
Potem nie było mnie w domu i dopiero teraz wróciłem, więc już nie miałem możliwości odpisywać.

Przyszły tylko 3 poprawne odpowiedzi :!:
Killerem okazało się trzecie pytanie, na które zdecydowana większość osób odpowiadała, że chodzi o Emily Maguire. Tymczasem prawidłowa odpowiedź to Buffy Sainte-Marie!

Pierwsze pytanie było łatwe. Wszystko dokładnie można sprawdzić na lp3.pl.
Drugie pytanie - Ace of Base, choć kajman doszukał się rzeczywiście aż 11 wykonawców. Ponieważ jednak wśród wypisanych było też Ace of Base to nie sprawdzałem prawdziwości pozostałych ;-).

Tak więc 3 osoby, jedna płyta. Wyniki losowania we wtorek :-).
Dodatkowo dzięki jotemowi3 i pani Eli Walendzik do rozlosowania będzie też nagroda pocieszenia - kubeczek z okazji 1500. notowania! :-)
kajman

Jacku, początkowo szukałem odpowiedzi na pytanie drugie na LP3 i znalazłem tylko The sign og fire, ale kiedy ku3a otworzył mi oczy to się zawziąłem. Ale ze znanych wykonawcow oprocz AOB to w tej jedenastce jest tylko jeszcze Ginger Baker i Human League. Znalazłem jeszcze nagranie The sign sign.
Awatar użytkownika
krzysiek83
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014

Post autor: krzysiek83 »

ku3a pisze:Drugie pytanie - Ace of Base, choć kajman doszukał się rzeczywiście aż 11 wykonawców.
:lol:
ku3a pisze: Ponieważ jednak wśród wypisanych było też Ace of Base to nie sprawdzałem prawdziwości pozostałych ;-).
Wiadomo, że musiało być AoB, taki fan zespołu jak kajman musiał to wiedzieć :P
kajman

I jeszcze uwaga do pytania pierwszego. Utworów tych było (o ile pamiętam) 15, a ciekawostką jest to, że połowa utworów z Red w tytule (4/8) załapała się na podium.
ku3a

Wyniki miały być we wtorek, bo nie wiedziałem o której wrócę z dzisiejszego koncertu, ale okazało się, że o sensownej porze i wyniki można zaprezentować już teraz :-).
Komisja w składzie: neon.ka, abd3mz, ku3a dokonała losowania, którego wyniki przedstawiają się następująco:

- płytę wygrywa djjack! brawo! :-D płyta zostanie wysłana do zwycięzcy, o ile w ciągu 7 dni wyśle do mnie swój adres.
- nagrodę pocieszenia, kubeczek, wygrywa kajman! brawo! :-) (warunek - jak wyżej)

Dziękuję wszystkim za wzięcie udziału! :-)
Awatar użytkownika
Martyr

Post autor: Martyr »

Gratulacje dla zwycięzców!

szkoda że nie było 2 nagród pocieszenia
kajman

Dzięki! Nagrodę otrzymałem. :D :D :D
Awatar użytkownika
djjack
Kontakt:

Post autor: djjack »

ku3a pisze:(...)
Komisja w składzie: neon.ka, abd3mz, ku3a dokonała losowania, którego wyniki przedstawiają się następująco:

- płytę wygrywa djjack! brawo! :-D płyta zostanie wysłana do zwycięzcy, o ile w ciągu 7 dni wyśle do mnie swój adres.
(...)
Chciałem w tym miejscu bardzo serdecznie podziękować trzyosobowej Szanownej Komisji za wylosowanie z bębna maszyny losującej maila z moimi odpowiedziami.
Dziękuję Simonowi Toulson-Clarke'owi za złożenie podpisu wraz z dedykacją na płycie Red Box "Plenty", stanowiącej nagrodę w konkursie.
I przy okazji składam też podziękowania Poczcie Polskiej za dostarczenie przesyłki w stanie nienaruszonym :wink:.
ODPOWIEDZ