Przyjaciele Karpia 2010

Archiwum LP3 nie jest pozbawione błędów — jeśli dostrzegasz błędy, a masz ochotę poinformować o tym... do dzieła! Mile widziane „dowody rzeczowe”: linki URL, fotki, skany, materiał dźwiękowy.

Moderatorzy: danco28, danco28

słoik

Przyjaciele Karpia 2010

Post autor: słoik »

Poproszę o powiązanie z pozostałymi Karpiami.
A tak poza tym w Archiwum Przyjaciele Karpia bez żadnych dookreśleń są dwa razy, jednych możnaby zlikwidować i "Karpia '08" dorzucić do "Idą święta" i "Karpia '07".
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Re: Przyjaciele Karpia 2010

Post autor: Yacy »

A tegoroczni Przyjaciele są w Trójce bez roku, więc powinni dołączyć do 3 pozostałych utworów! ;-)
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Post autor: JaceK »

Nie wiem czy można łączyć, bo przecież składy tych podmiotów wykonawczych są różne -- chyba na ten temat kiedyś dyskutowaliśmy? Dlatego z własnej inicjatywy dopisałem 2010, bo gdzieś mi na antenie obiło się ostatnio o uszy "Przyjaciele Karpia 2010". Może i moja nadgorliwość... Kuba może to sprawdzić u źródeł? Będzie pewnie.

Co do łączenia -- nie mam zdania. Za jakiś czas ktoś bedzie domagał się podziałów, tak jak teraz łączenia.
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

Tracklista pokazuje, że nie ma roku. Czy jest jeszcze inne źródło?

Wiem, że była rozmowa na ten temat, ale tego nie znalazłem. Pewnie - jeśli się tam odzywałem - to podałem przykład Genesis... Jeszcze są np. Marillion, INXS to zdecydowanie dwa różne składy! ;-) Ja tylko wyraziłem swoje zdanie, a decyzja należy do Ciebie :-)
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Yacy pisze:Tracklista pokazuje, że nie ma roku. Czy jest jeszcze inne źródło?
No tak. Zgodnie z tracklistą to bez 2010. Mało to razy poprawialiśmy zapisy jakie widnieja na skanie tracklisty?
(...) Ja tylko wyraziłem swoje zdanie, a decyzja należy do Ciebie :-)
Nie do końca... czekam na dalsze komentarze i opinie w kwestii Karpia.
danco28
Listy Przebojów Trójki słucham od: 859 notowania (1998)

Post autor: danco28 »

Dla mnie zdecydowanie zbędny dopisek 2010 przy wykonawcy, zresztą wystarczy zerknąć na tracklistę. Czyli powinno być: PRZYJACIELE KARPIA - Karp 2010
ku3a

Post autor: ku3a »

JaceK pisze:Kuba może to sprawdzić u źródeł? Będzie pewnie.
o co konkretnie mam zapytać?
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Poprawny, jedynie słyszny zapis tegorocznego Karpia... i skład zespołu wykonawczego.
słoik

Post autor: słoik »

JaceK pisze:Nie wiem czy można łączyć, bo przecież składy tych podmiotów wykonawczych są różne...
A czy to mało zespołów przeszło roszady personalne? Czy to gdzieś na dniach nie koncertuje u nas Orkiestra Glenna Millera?
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

I tu wychodzi jak bardzo jesteśmy niedokładni w swoich roszczeniach co do poprawności zapisów -- teraz P.K. to jedna masa twórcza, i nieistotne, co i kiedy śpiewano. Łączymy! Hurra!

Nie wiem przy jakiej to okazji było poruszane, bo na Forum tego wątku odszukać nie mogę -- ale zastanawialiśmy się, czy każdy "Karpik" nie powinien być oddzielnie klasyfikowany w tym zestawieniu, albo... razem. Wszelako zawsze wykonują to redaktorzy i dziennikarze Trójki. A to że w zmienionym składzie? Rzeczona Orkiestra Glenna Millera też już zapewne nie gra w swoim początkowym, podstawowym składzie.

Proponuję zajrzeć na revers zeszłorocznego Trójkowego wydawnictwa "Idą Święta..." -- komplet wszystkich "Karpi". Jeśli mamy jakkolwiek ujednolicić, to może w takim zapisie jak na okładce płyty. W takim tez kontekście zasugerowałem Kubie (niezobowiązująco) sprawdzenie, jak to dokładnie sobie w Trójce zarejestrowali.
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

Tylko, że na poprzedniej płycie wykonawcą jest KARP 2000, KARP 2001, aż do KARPIA 2009 :roll:
I właściwie na każdej płytce utwory są bardzo inaczej zapisywane... Jeśli już to może trzeba się trzymać zapisu z danego roku? Spojrzałem na poszczególne płyty - to też nie jest jednoznaczne ...

Wg mnie szkoda, żę nie trzymają się jednolitej formy. A z drugiej strony to tylko problem "statystyczny", który nie zmienia faktu, że ja ciągle jestem jego fanem :-)
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Yacy pisze:(...)
A z drugiej strony to tylko problem "statystyczny", który nie zmienia faktu, że ja ciągle jestem jego fanem :-)
Ja też nie jestem fanem, zwłaszcza ostatniego! Ale w statystycznych układankach nadal mamy problem.
ku3a

JaceK pisze:Nie wiem czy można łączyć, bo przecież składy tych podmiotów wykonawczych są różne -- chyba na ten temat kiedyś dyskutowaliśmy? Dlatego z własnej inicjatywy dopisałem 2010, bo gdzieś mi na antenie obiło się ostatnio o uszy "Przyjaciele Karpia 2010". Może i moja nadgorliwość... Kuba może to sprawdzić u źródeł? Będzie pewnie.
jako wykonawcy wpisane jest po prostu Przyjaciele Karpia...
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

No to mamy pata! Ja bym rzeczywiście poprawił tegorocznych wykonawców na P.K. (bez rocznika), nie łączył z pozostałymi... tak na wszelki wypadek.
ku3a

JaceK pisze:Poprawny, jedynie słyszny zapis tegorocznego Karpia... i skład zespołu wykonawczego.
skład zespołu wykonawczego widziałem, że jest wypisany na okładce płyty.
nie mam tej płyty, widziałem w sklepie.
ODPOWIEDZ