1503 (19.11.10)
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Re: 1503 (19.11.10)
przed chwilą Niedźwiedź w Markomanii powiedział:
"słuchali wczoraj Państwo Listy?... 3000 głosów..."
a potem chyba zmienił temat.
"słuchali wczoraj Państwo Listy?... 3000 głosów..."
a potem chyba zmienił temat.
Do Miszona:
Jaki Michau? Realizowała jakaś p. Agnieszka. Nie wiem jak na nazwisko, wiem bo troszkę tam oglądałem jak Trójka stoi ze sprzętem.
Jaki Michau? Realizowała jakaś p. Agnieszka. Nie wiem jak na nazwisko, wiem bo troszkę tam oglądałem jak Trójka stoi ze sprzętem.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 14.01.1984
- Kontakt:
Niestety to jest groteska.marsvolta pisze: Na pierwszym dalej komedia!!!!!!!!!!, a myślałem, że już Halamy nic nie przebije.

Nie powinno być tak, że piosenki okolicznościowe są dodawane do zestawu, bo robi się z tego parodia listy przebojów.

Ja bym bardzo chętnie posłuchał tej ballady nawet i przez 10 albo 20 kolejnych wydań Listy, ale poza konkursem, jako sympatyczny przerywnik, a nie jako numer 1.
Argumenty, argumenty. Sam fakt, że Karpie i inne okolicznościowe się nie podobają, nie znaczy, że mają być nieobecne. Zresztą... gdyby "Ballada" była zła, czy miałaby 1st place? 

Jest zła i ma 1 miejsce, zresztą są całe tabuny złych pierwszych miejsc, więc to żaden argument.Dagu pisze:... gdyby "Ballada" była zła, czy miałaby 1st place?
"Ballada jest be, nie podoba mi się, nie powinno jej tu być" podobnie, także jest po równo 

- macor70
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 0001
Lista przebojów programu trzeciego jest listą słuchaczy, a nie listą układaną na podstawie ilości sprzedawanych płyt...Dagu pisze:"Ballada jest be, nie podoba mi się, nie powinno jej tu być" podobnie, także jest po równo
Skoro "Ballada..." jest na miejscu pierwszym, to znaczy, że komuś się podoba... "Karpi" to też się czasami tyczy, że ląduja na pierwszym:). Myślę, że takie utwory, jak właśnie wspomniane, czynią tę listę jeszcze bardziej wyjątkową.
Macie prawo się złościć, że coś jest na pierwszym i to jest słabe... ale faktem jest, że każdy z nas ma inną wrażliwość muzyczną a pojęcie granicy muzycznego kiczu i upodobań mamy różną...

- macor70
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 0001
Groteski wystawiają w teatrach i jakoś nikogo to nie razi. Groteska to rzeczywistość, więc...PS pisze:Niestety to jest groteska...

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.
Balonik zagrał ACCEPT w TuBaronie i miałem nadzieję, że będzie też w zestawie, ale pewnie został przegłosowany przez Niedźwiedzia i Owczarka.stavanger pisze:Na Accept też by pewnie głosowali, tylko trzeba dać szansęlady pisze:Sporo ludzi głosuje na Motorhead, to cieszy

Z tego co Baron mówił, odbywa się między nimi głosowanie i w taki sposób wyłaniają utwory do zestawu. Fajnie by było jednak, gdyby każdy z nich mógł zgłosić co tydzień jakiś utwór mimo sprzeciwu pozostałych, bo bardzo mi szkoda niektórych utworów, które chyba podobają się Balonikowi, np. Slayer.
Pewnie dlatego przepadły grane u Balonika utwory zgłoszone przez Forum LP3:
- The Smashing Pumpkins - A song for a son
- Loom - Ptaki
- Accept - Kill the pain
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
Chciałem coś napisać, ale skoro już tak ładnie zostało napisane to wykorzystam fragmenty
Dzięki! 

i tu zgadzamy się w 100 %macor70 pisze:Myślę, że takie utwory, jak właśnie wspomniane, czynią tę listę jeszcze bardziej wyjątkową.
Myślę, że jeśli ktoś się utożsamia i jest wiernym słuchaczem trójki, to potrafi na to spojrzeć z przymróżeniem oka i z pewną dozą rezerwy, zrozumienia... i zabawy.

Ależ nie zrozumiałaś mnie, chciałem tylko powiedzieć, że obecność jakiegokolwiek utworu na pierwszym miejscu listy przebojów nie dodaje mu żadnej wartości.Dagu pisze:"Ballada jest be, nie podoba mi się, nie powinno jej tu być" podobnie, także jest po równo
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007
to jest dopiero groteska ...Robinson pisze: Z tego co Baron mówił, odbywa się między nimi głosowanie i w taki sposób wyłaniają utwory do zestawu.

No właśnie ! Bo co to za sprawiedliwość - dwóch na jednego ?!Robinson pisze: Fajnie by było jednak, gdyby każdy z nich mógł zgłosić co tydzień jakiś utwór mimo sprzeciwu pozostałych, bo bardzo mi szkoda niektórych utworów, które chyba podobają się Balonikowi, np. Slayer.

- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
czyli tym razem tzw. CukierPaweł pisze:Do Miszona:
Jaki Michau? Realizowała jakaś p. Agnieszka.

"Jaakii Michaauu?" - hehehe, nieświadomie zacytowałeś dowcip

- Abby95
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1996
- Kontakt:
Witam. Uprasza się o głosowanie na KOL. Dziękuję. Do widzenia.
Co to, to nie!Abby95 pisze:Witam. Uprasza się o głosowanie na KOL. Dziękuję. Do widzenia.

Uprasza się o głosowanie na Gorillaz i Manic Street Preachers.
ja dzisiaj przesłuchałem całość gdyż wczoraj wybrałem się na projekcję filmu Harry Potter 7, na który czekałem od wakacji jeszcze poprzednich 
w ogóle czad z Closterem
strasznie się cieszę.

w ogóle czad z Closterem

- adameria
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
- Kontakt:
Uprasza się o brak sugestii na co mam(y) głosować.Corleone pisze:Uprasza się o głosowanie(...)Abby95 pisze:Uprasza się o głosowanie(...)
Poza tym to cisza wybiórcza trwa...

- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
akurat tutaj nic nie trwa. Znaczy cisza nie trwa 
sam Admin w opisie wątku napisał co następuje:
Komentarze do bieżących notowań
Czy podobało się ostatnie notowanie? Niekoniecznie ostatnie, ale może jakiś utwór szczególnie przypadł do gustu? Chcesz agitować do głosowania na konkretny „numer”? Wyraź tutaj swoją opinię...

Można do KoLa dorzucić głos na 303. Dywizjon 303!!!

sam Admin w opisie wątku napisał co następuje:
Komentarze do bieżących notowań
Czy podobało się ostatnie notowanie? Niekoniecznie ostatnie, ale może jakiś utwór szczególnie przypadł do gustu? Chcesz agitować do głosowania na konkretny „numer”? Wyraź tutaj swoją opinię...

Można do KoLa dorzucić głos na 303. Dywizjon 303!!!

- adameria
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
- Kontakt:
OK, znaczy się zabrania się zabraniać.
To ja przepraszam.
To ja przepraszam.
Jakich sugestii?adamwadameria pisze:Uprasza się o brak sugestii na co mam(y) głosować.Corleone pisze:Uprasza się o głosowanie(...)Abby95 pisze:Uprasza się o głosowanie(...)
Poza tym to cisza wybiórcza trwa...

to samo powiedziałemkrzysiek83 pisze:Twoja koleżanka ma ładnyPaweł pisze:Bardzo beznadziejny mam głos?

przede wszystkim nie możesz robić takich błędów, bo w przeciwnym razie może się okazać, że faktycznie zbyt "wysoki kaliber"Paweł pisze:Ja na to patrzę pod kątem dziennikarstwa, bo chciałbym w przyszłości zaistnieć na antenie ... no może nie Trójki bo to zbyt wysoki kaliber

mam nadzieję, że z Acceptem jeszcze się uda. i tak samo - z Serjem. bo w piątek Balonik mi powiedział coś innego - że z niektórymi utworami czekają na sezon ogórkowy. teraz jesienny wysyp płyt się kończy i będą tygodnie, gdzie tych nowości będzie mniej i czasem trzeba będzie jakoś uzupełniać zestaw. i może wtedy...Robinson pisze:Balonik zagrał ACCEPT w TuBaronie i miałem nadzieję, że będzie też w zestawie, ale pewnie został przegłosowany przez Niedźwiedzia i Owczarka.![]()
mimo całej sympatii dla Kultu cieszę się, że "Amnezja" wreszcie poleciała. teraz jeszcze tylko "Już", "Faza delta", "Uprising", "On Melancholy Hill" i będzie dobrze

no i bardzo się cieszę, że Ballada się utrzymała na pierwszym