KonradKombajn pisze:
dobry jest, chociaz co do wokalu to czasem niezbyt mi pasuje.
Za to aparycja! Kiedyś Bartek Koziczyński napisał w Teraz Rocku, że spokojnie z taką twarzą mógłby grać w filmach.
I oczywiście się zgadzam. To było gdy opisywał teledysk do Josh Homme & PJ Harvey - Crawl Home
albarn pisze:
Racja... a uwielbiana na forum Katie Melua to niby co jest, jak nie pop? Nawet chyba nie alternatywny??
100 razy wolę Katie niż Brodkę, i choć na pewno nie jestem jej fanką uważam że muzycznie, wokalnie i nawet tekstowo stoi jakieś kilka poziomów wyżej od Brodki. A jak pięknie interpretuje standardy ...
a czy jesli powiem ze techno to lupanka, to tez stereotyp?
Jasne, zwłaszcza, jeśli próbujesz wyrobić przekonanie w innych, że jedyna dobra muza to ta, której ty słuchasz
ale nie staram sie nikogo przekonywac ze jedyna sluszna muzyka to ta ktora ja slucham. jest wiele gatunkow ktorych nie slucham notorycznie, lecz szanuje. w MOIM przekonaniu ten caly 'alternatywny pop', techno, disco polo, house itp nie maja zadnego wymiaru artystycznego, niosacego ze soba jakies wieksze przeslanie. to tak jakby podziwiac walory artystyczne etykiery oleju silnikowego.
Lubicie tą piosenkę "Lubie wrony"? Ja się przyznam że ostatnio to za mną cały czas chodzi
jest super, ale nigdy nie słyszałam tej w wykonaniu Seniora, boję się że wersja Gabowo-juniorowa może wtedy przestać mi się podobać albo że nie docenię mistrza.
krzysiek83 pisze:Albarn, zrób coś, wystosuj apel do fanów, że było głosować na Blura, a nie na to...
Blur nigdy sobie za dobrze na liście nie radziło. Do niedawna A tak przy okazji słuchałem sobie ostatnio trzynastki, ale wspomnienia. Otwarłam sobie białą paczuszkę i posłuchałem. Świetne wydanie.
pablo1237 pisze:Lubicie tą piosenkę "Lubie wrony"? Ja się przyznam że ostatnio to za mną cały czas chodzi
Lepiej że piosenka niż wrony by miały za Tobą chodzić.
Gorillaz straszny jak zwykle, ale jeżeli na listę nowe Coco to może stracić pozycję koszmaru nr 1.
A Acid też poleci w dół ale w top5 się utrzyma.
Dobrze że tam była in... (zapomniałem) a nie równoważność bo gdyby to Acid zaliczyłbym do techno.