STARE DOBRE MAŁŻEŃSTWO - Jak

Archiwum LP3 nie jest pozbawione błędów — jeśli dostrzegasz błędy, a masz ochotę poinformować o tym... do dzieła! Mile widziane „dowody rzeczowe”: linki URL, fotki, skany, materiał dźwiękowy.

Moderatorzy: danco28, danco28

danco28
Listy Przebojów Trójki słucham od: 859 notowania (1998)

STARE DOBRE MAŁŻEŃSTWO - Jak

Post autor: danco28 »

Utwór był na liście w roku 2000 w wersji koncertowej, z podwójnego koncertowego albumu "Cudne manowce" (2000); a ponieważ istnieje wersja studyjna z debiutanckiej płyty "Dla wszystkich starczy miejsca" (1990) oraz inna (wcześniejsza) koncertowa z płyty "Live in Łowicz" (1992) - to należałoby umieścić stosowny komentarz w archiwum jaka wersja, z jakiej płyty była na liście.
W mojej prywatnej bazie mam zapis:

STARE DOBRE MAŁŻEŃSTWO - Jak (live)
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Re: STARE DOBRE MAŁŻEŃSTWO - Jak

Post autor: JaceK »

Czy ktoś może potwierdzić czy to była wersja koncertowa, bo ja nie pamiętam...

Jak dla mnie -- ten dopisek ma wątpliwe uzasadnienie. Utwór i bez tego będzie jednoznacznie identyfikowalny, a wykonywanych wersji w tym przypadku jest bez liku. Czy to ma aż takie znaczenie?
słoik

Post autor: słoik »

Nie wiem czy uwierzysz mi na słowo, ale ja mogę potwierdzić, że to była wersja koncertowa. A właściwie mam dowód (którego tu nie potrafię przedstawić), bo w tamtych czasach nagrywałem listę na kasety, to samo zresztą tyczy się i "That I Would Be Good" Alanis Morissette.
ku3a

Post autor: ku3a »

JaceK pisze:Utwór i bez tego będzie jednoznacznie identyfikowalny, a wykonywanych wersji w tym przypadku jest bez liku.
howgh!
danco28
Listy Przebojów Trójki słucham od: 859 notowania (1998)

Post autor: danco28 »

Chyba trochę przesadziłem, ale przygotowałem pięć fragmentów z czterech notowań, ale co tam... ;-) -> dźwiękowe dowody rzeczowe
ODPOWIEDZ