LP Trójka to nowa audycja (na antenie od 9 kwietnia 2010), nadawana w piątkowe przedpołudnie (kiedyś w paśmie „Tu Baron”, obecnie w paśmie „Do południa”) — wspomnienia, nowe nagrania, propozycje z aktualnego Topu... czyli wszystko co związane z LP3.
Poczekalnia LP3 – na antenie od 9 września 2017 roku – w każdą sobotę od 7 do 9, prowadzący: Piotr Baron
z "Mama Said" jest związane jedno z najsilniejszych moich przeżyć związanych z Listą.
w notowaniu 777 byłem po raz pierwszy w studio. było też więcej osób i Niedźwiedź powiedział, że każdy może sobie wybrać co chce zapowiedzieć. Ja sobie wybrałem Metallikę, to było trzecie miejsce. Ale jak przyszło do tego trzeciego miejsca to wpierniczył się przedstawiciel ówczesnego sponsora i nie dość, że mi zajął miejsce, to jeszcze zapowiedział to jako... "Mama Sajd"...
mi pozostała wsteczna .
utwór Metalliki piękny ale pachnie mocno Zeppelinami ... te gitarki w tle to oczywiste klimaty płyty Led Zeppelin "III" ale cóż. Perl Jam, Metallica czy Guns & Roses uwielbiali Led Zeppelin...
artu31 pisze:W technikum w internacie była moda na granie na gitarze, oczywiście podstawa to zagrać początki ballad np:Nothing Else Matters.
Ech to były czasy!!!
Dokładnie od "Nothing" trzeba zacząć, ale "Mama Said" jest trochę łatwiejsze! Jak by ktoś chciał spróbować nauczyć się grać to "Nothing" jest idealne, bo wszystko jest umiarkowanie trudna i łatwe na początek. Dodatkowo solówka Hetfielda jest dosyć prosta i gra się ją w stosunkowo wolnym tempie, ale z wyczuciem .
"Długość dźwięku samotności" to dla mnie najgorsze działo tego zespołu. Popatrzmy krytycznie na tekst. Jest tak naciągany i porąbany, że nie da się tego słuchać.
Metallica absolutnie zasłużenie w Top-100 w przeciwieństwie do New Kids on the blok czy Limahla.
Album Metallica "Czarny" jak dotąd sprzedano w 25.5 mln egz na całym świecie
Link: http://www.worldwidealbums.net/
Dla porównania Led Zeppelin "IV" - 35,5 mln, Led Zeppelin II 20 mln, Pink Floyd "Dark side of the moon" 41,5 mln a "The Wall" 30mln ale to album podwójny więc liczy się 15mln x2..
Podaję tylko artystów niekomercyjnych... gdzie sztuka idzie w parze ze sprzedażą... a ww. są wyjątkami
Ostatnio zmieniony czw paź 28, 2010 10:59 am przez obserw99, łącznie zmieniany 5 razy.
"Nothing Else Matters" to już klasyka! Niektórzy nie lubią tego utworu, ale ja radzę sobie obejrzeć taki dokument z powstawania Black Albumu i tam dowiemy się paru fajnych rzeczy o tej płycie, o realizacji i o perfekcji, która została zachowana w trakcie nagrań. Dało to wspaniały efekt. Niektórzy mówią, że lepsza jest wersja z S&M bo z orkiestrą i jest to wtedy wielka gafa, bo już w tej oryginalnej wersji jest przecież z orkiestrą, która wspiera utwór subtelnie i tak jak ma być. Jest to zresztą pierwsze spotkanie zespołu z Michaelem Kamenem. Natomiast solówka, wejście i wyjście to absolutny wzór. Tak powinno się pisać piosenki.
obserw99 pisze:Metallica absolutnie zasłużenie w Top-100 w przeciwieństwie do New Kids on the blok czy Limahla.
Album Metallica "Czarny" jak dotąd sprzedano w 25.5 mln egz na całym świecie
Link: http://www.worldwidealbums.net/
ala porównania Led Zeppelin "IV" - 35,5 mln, Led Zeppelin II 20 mln, Pink Floyd "Dark side of the moon" 41,5 mln a "The Wall" 30mln ale to album podójny więc liczy się 15mln x2..
Podaję tylko artystów niekomercyjnych... gdzie sztuka idzie w parze ze sprzedażą... a to s wyjątki
Nie da się tego porównywać i zestawiać, bo jak widać te zespoły mają starsze o 15 lat płyty. To nie wiadomo ile Metallica by sprzedała przez ostatnie na przykład 10 lat gdyby nie mp3! A na przestrzeni ostatnich 10 lat sprzedaż płyty spadła w stanach według różnych szacunków 5, 6 krotnie.
deviate to contemplate
this audio visual opiate
one hundred years from now
title fights and human rights
we're satellites - you're parasites
hey yah ya!
now I've got to tell you
that I've been down
down so low that I bit the ground
let's hear it from the heart of America
ya da dee yeh - yeh ee oh
in America