Świętowanie LP3 nr 1500 w mediach
- tadzio3
- Kontakt:
Re: Świętowanie LP3 nr 1500 w mediach
A tam. ja wole wszystko wiedzieć 

- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
krzysiek83, rockmanka możecie coś napisać, bo nie mogę znaleźć tej Kolekcji... Może być pw. Dziękuję 

- Jopkolog
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1992
- Kontakt:
Z prawdziwą przyjemnością zapraszam Was do lektury mojego artykułu o Liście Przebojów Trójki, który ukazał się we wczorajszym numerze "Gościa Niedzielnego". To taki mój niewielki przyczynek do świętowania 1500. notowania w mediach, no i też mały wyraz wdzięczności wobec twórców tej cudownej audycji!
Ten numer "Gościa" (42/2010) jeszcze przez kilka dni będziecie mogli dostać w kioskach, oto jego okładka:

Gdyby jednak ktoś się "nie załapał", może poczytać mój tekst także tutaj: http://goscniedzielny.wiara.pl/index.ph ... 1287566420
Życzę miłej lektury, a także bardzo serdecznie pragnę podziękować Forowiczom, którzy pomogli w powstaniu artykułu i cierpliwie prowadzili ze mną mailowe dialogi. Są nimi: ku3a, JaceK, jotem3, zbyszu oraz 1981. Panowie dzięki wielkie!
Ten numer "Gościa" (42/2010) jeszcze przez kilka dni będziecie mogli dostać w kioskach, oto jego okładka:

Gdyby jednak ktoś się "nie załapał", może poczytać mój tekst także tutaj: http://goscniedzielny.wiara.pl/index.ph ... 1287566420
Życzę miłej lektury, a także bardzo serdecznie pragnę podziękować Forowiczom, którzy pomogli w powstaniu artykułu i cierpliwie prowadzili ze mną mailowe dialogi. Są nimi: ku3a, JaceK, jotem3, zbyszu oraz 1981. Panowie dzięki wielkie!

- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
Szymon, świetny artykuł!!!
Lektura była bardzo mi miła tylko ... krótka 

- Jopkolog
- Kontakt:
Bardzo dziękujęYacy pisze:Szymon, świetny artykuł!!!Lektura była bardzo mi miła tylko ... krótka

- adameria
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
- Kontakt:
Jopokologu, ten artykuł to strzał w... 1500
. Znakomity!!!

- bobby-x
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983
A w którym wątku komentujemy??
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.
Bardzo fajny artykuł. 

- adameria
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
- Kontakt:
Lepiej w tamtym, bo Trójka to "swojak"
.
Link do artkułu przesłałem komu trzeba
.

Link do artkułu przesłałem komu trzeba

Świetnie napisane! Naprawdę czuć lekkość pisania, a jednocześnie najważniejsze rzeczy się zmieściły. 

- tadzio3
- Kontakt:
Czyta się jednym tchem. Mimo, że o wielu ciekawostkach wiedziałem, to wszystko czyta się prawie ze wzruszeniem.
I prawda - za krótkie, ale rozumiem wymogi redaktorskie.
I prawda - za krótkie, ale rozumiem wymogi redaktorskie.
przeczytałem z przyjemnością - naprawdę świetnie napisany artykuł 

http://muzyka.onet.pl/0,2230354,newsy.html
Onet.pl świętować będzie razem z rozgłośnią, już wktrótce pojawią się u nas ekskluzywne materiały związane Programem 3 Polskiego Radia.
Onet.pl świętować będzie razem z rozgłośnią, już wktrótce pojawią się u nas ekskluzywne materiały związane Programem 3 Polskiego Radia.
Sorki, że w tym wątku, ale wątek identyczny jak moje pytanie odnośnie piątkowego świętowania 1500 wydania listy. Czy ktoś się orientuje, czy jest na forum wątek o świętowaniu poprzez umawianie się na domówkach lub w klubach na wspólną zabawę?
A jeżeli takiego wątku nie ma to może warto założyć. Ostatnia chwila na ustawienie fajnej imprezy. Mieszkam we Wrocławiu, więc na ustawienie imprezy liczę w tym mieście. Jeszcze raz dajcie znać czy jest już taki wątek. Jestem pierwszy raz na forum i być może nie wszędzie zajrzałem, coś mi umknęło, etc.
Z góry dzięki za przekierowanie do właściwego miejsca.
Choco
A jeżeli takiego wątku nie ma to może warto założyć. Ostatnia chwila na ustawienie fajnej imprezy. Mieszkam we Wrocławiu, więc na ustawienie imprezy liczę w tym mieście. Jeszcze raz dajcie znać czy jest już taki wątek. Jestem pierwszy raz na forum i być może nie wszędzie zajrzałem, coś mi umknęło, etc.
Z góry dzięki za przekierowanie do właściwego miejsca.
Choco
do Jopkologa: kapitalny artykuł
dawno czegoś takiego nie czytałem.

Na blogu Marka już pojawił się wpis pojubileuszowy wraz z zestawem zdjęć deKawki 
A na blogu Witolda Spisza też można znaleźć kilka słów na temat imprezy oraz zdjęcia: www.witoldspisz.com/blog

A na blogu Witolda Spisza też można znaleźć kilka słów na temat imprezy oraz zdjęcia: www.witoldspisz.com/blog
- bobby-x
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983
Panie Redaktorze! nie zgodzę sie z jednym stwierdzeniem w tym artykule, cytat "Niepostrzeżenie mijały lata, a Lista nie traciła popularności. Doskonale wyselekcjonowana muzyka i spontaniczny, pełen ciepła styl Niedźwieckiego skutecznie przyklejały słuchaczy do radioodbiorników." koniec cytatu. Nieprawdą jest, że lista nie traciła popularności, od mniej więcej 1986 roku było coraz gorzej, Niedźwiedź zwiększył ilość głosów z 3 do 5 oraz z 5 do 10. W 1990 było tak źle, że wymyśłił co drugą listę układaną nie przez słuchaczy - efekt not z 13 sty 1990 roku. Zaniechał tego pomysłu po nawet groźbach. Rok 1991 i 1992 trochę podniosły notowania ale gdyby nie nadejście nowoczesnej techniki w postaci internetu to listy by już dzisiaj nie było. Były czasy gdy na pierwsze miejsce było mniej niż 400 głosów. Tyle uwaga. Poza tym artykuł bardzo fajny.Jopkolog pisze:Z prawdziwą przyjemnością zapraszam Was do lektury mojego artykułu o Liście Przebojów Trójki, który ukazał się we wczorajszym numerze "Gościa Niedzielnego". To taki mój niewielki przyczynek do świętowania 1500. notowania w mediach, no i też mały wyraz wdzięczności wobec twórców tej cudownej audycji!
- DarekM
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 33 (04.12.1982)
Zdjęcia super. Szkoda tylko, że w podpisie pod dwoma z nich nazwisko p. Marka jest z błędem.jotem3 pisze:...A na blogu Witolda Spisza też można znaleźć kilka słów na temat imprezy oraz zdjęcia: http://www.witoldspisz.com/blog
- mateusz15
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003 roku
Super! Bardzo przyjemnie się czytałoJopkolog pisze:Z prawdziwą przyjemnością zapraszam Was do lektury mojego artykułu o Liście Przebojów Trójki, który ukazał się we wczorajszym numerze "Gościa Niedzielnego". To taki mój niewielki przyczynek do świętowania 1500. notowania w mediach, no i też mały wyraz wdzięczności wobec twórców tej cudownej audycji!

Już poprawione 

- krzysiek83
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014
Gdzie można zobaczyć wyniki tego notowania? Nie znam historii, nie wiem o co chodzibobby-x pisze:W 1990 było tak źle, że wymyśłił co drugą listę układaną nie przez słuchaczy - efekt not z 13 sty 1990 roku.

Zerknij tu: http://www.lp3.pl//alpt.phtml?m=1&xa=6krzysiek83 pisze:Gdzie można zobaczyć wyniki tego notowania? Nie znam historii, nie wiem o co chodzibobby-x pisze:W 1990 było tak źle, że wymyśłił co drugą listę układaną nie przez słuchaczy - efekt not z 13 sty 1990 roku.
jest skan z tego notowania. Na pierwszym Freedom Now - Tracy Tapczan

- Jopkolog
- Kontakt:
Bobby-x! Dzięki za zwrócenie uwagi i garść informacji!bobby-x pisze:Panie Redaktorze! nie zgodzę sie...