LP Trójka to nowa audycja (na antenie od 9 kwietnia 2010), nadawana w piątkowe przedpołudnie (kiedyś w paśmie „Tu Baron”, obecnie w paśmie „Do południa”) — wspomnienia, nowe nagrania, propozycje z aktualnego Topu... czyli wszystko co związane z LP3.
Poczekalnia LP3 – na antenie od 9 września 2017 roku – w każdą sobotę od 7 do 9, prowadzący: Piotr Baron
Obywatela G.C. na liście nie pamiętam, byłem za mały... Ale piosenka "Nie pytaj o Polskę" brzmi świetnie do dziś. Wyjątkowy utwór. Mówili o nim "polskie 'Rent'".
A teraz pan Marek "trochę przegiął".Chętnie bym posłuchał takich archiwalnych notowań z mrocznych lat 80tych - Pewnie jak większość userów z tej strony.
Dlaczego OBYWATEL tak nisko ??
Spokojnie mógłby być w 1-ej 30-tce.
A tak na marginesie, to szkoda Grzesia. Na pewno coś fajnego udałoby się mu jeszcze stworzyć...
1981 pisze:Obywatela G.C. na liście nie pamiętam, byłem za mały... Ale piosenka "Nie pytaj o Polskę" brzmi świetnie do dziś. Wyjątkowy utwór. Mówili o nim "polskie 'Rent'".
Rzeczywiście brzmi trochę jak Rent Pet Shop Boys - ciekawe co było pierwsze, chyba Rent...
A mnie wszystko pasuje.
Np. kolega w podstawówce puścił kiedyś tego Ob. G.C. na dyskotece w 88 roku - pomysł mocno oryginalny,
oczywiście parkiet był pusty, a nauczyciele byli lekko osłupieni. Dzieciaki stały i słuchały. Jakoś mniej gadały.
Kolega dostał "ochrzan".
Rytm niby dyskotekowy, a treść i kompozycja...
krzysiek83 pisze:93. Aerosmith — Amazing
Coś dla ku3y
już nie na drugim w podsumowaniu wszystkich notowań mojej listy .
pamiętam jak pewnego dnia "Amazing" było dla mnie odtrutką od nauki do egzaminu. Uczyłem się do sesji i obiecałem sobie, że za każdy przeczytany wykład w zeszycie będę się mógł nauczyć na pamięć dwóch wersów z "Amazing" . Do dziś znam tekst na pamięć . (egzamin chyba wtedy też zaliczyłem ).
1981 pisze:Jaki jest adres email do pana Marka? Skrobnąłbym kilka słów.
imię.nazwisko@polskieradio.pl
Ty masz chyba z nas wszystkich dziś najlepiej . Która to u Ciebie teraz godzina? Jakoś ok. 18.00, co nie? Po pracy już?
bo?
nielistowy? nietrójkowy? za słabo sobie radził na Liście?
dlaczego nie pasuje do podsumowania?...
Bo uważam że ma utworki o wiele lepsze na dalszych pozycjach.A ten akurat "gdybym wiedział to co wiem" do moich ulubionych nie należy.Gdyby porównać to z pozycjami "Arahii" i "Do Ani" które są za to bardzo nisko to naprawdę nieporozumienie. Wystarczy porównać pozycje tych utworów w tym notowaniu z pozycjami w Topie Wszech Czasów gdzie ww. utworku Kazika nie ma wcale.