Caustic pisze:A tak poza tym to witam wszystkich, jako że na forum jestem po raz pierwszy.
Witaj, moje drogie dziecko.
Witam moja droga Abby.
A tak poza tym to włączając się do rozmowy: moim ukochanym językiem jest (brytyjski)angielski ,ale w chwili obecnej uczę się również francuskiego....
| 18 | 16 | 7 | -2 | Zgodnie z planem (Może świt błyśnie) - Raz, Dwa, Trzy | PL |
Piosenka o końcu świata. I spada?
Wielki zawód. Najlepszy utwór z ich płyty i bez sukcesu. W sumie nie ma się dziwić, że to co najlepsze nie uzyskuje poklasku większości. Bo ich stare utwory też nie szalały na liście.
Caustic pisze:A tak poza tym to włączając się do rozmowy: moim ukochanym językiem jest (brytyjski)angielski ,ale w chwili obecnej uczę się również francuskiego....
Ja też kocham angielski (ale amerykański) - to jest mój drugi język ojczysty. Ja się go nigdy w życiu nie uczyłam, a na koniec roku z angielskiego mam 6.
Abby95 pisze:Ja też kocham angielski (ale amerykański) - to jest mój drugi język ojczysty. Ja się go nigdy w życiu nie uczyłam, a na koniec roku z angielskiego mam 6.
albarn pisze:Dla mnie całkiem przyjemne. Może to przez ten francuski?
Francuski jest beznadziejny przecie.
No wiecie co? A ja się właśnie uczę francuskiego...
No i słusznie, fhąsuski jest w porządku . A wiadomo powszechnie że najpiękniejszy to islandzki jest
Chciałam coś w aktualnym notowaniu z motywem ptasim znaleźć, ale nie ma. Ewentualnie Soyka mogłby się skojarzyć gdyby miał kreseczkę nad ''o''
Amnezja się wciąż mocno trzyma. I nawet mi to nie przeszkadza
Caustic pisze:A tak poza tym to witam wszystkich, jako że na forum jestem po raz pierwszy.
Witaj, moje drogie dziecko.
Witam moja droga Abby.
A tak poza tym to włączając się do rozmowy: moim ukochanym językiem jest (brytyjski)angielski ,ale w chwili obecnej uczę się również francuskiego....
Gdyby ktoś miał amnezję to przypominam o głosowaniu na Utwór 1500 notowań LP3. W 1/ 8 mamy takie pary:
1. ARCHIVE — Again vs. GUNS N' ROSES — Don't Cry
2. DIRE STRAITS — Brothers in Arms vs. PEARL JAM — Crazy Mary
3. EDYTA BARTOSIEWICZ — Sen vs. THE CRANBERRIES — Zombie
4. GUNS N' ROSES — November Rain vs. STEVE HACKETT — In Memoriam
5. KULT — Arahja vs. REPUBLIKA — Biała flaga
6. KULT — Do Ani vs. METALLICA — Nothing Else Matters
7. MAREK GRECHUTA & MYSLOVITZ — Kraków vs. MYSLOVITZ — Długość dźwięku samotności
8. OBYWATEL G.C. — Nie pytaj o Polskę vs. SZTYWNY PAL AZJI — Wieża radości, wieża samotności
Abby95 pisze:Maciuś, nie zadawaj niemądrych pytań! Mi się przyda czeski, bo mam zamiar tak w przyszłości zamieszkać. Z powodów oczywistych.
Niekoniecznie oczywistych dla mnie. Szalone rzeczy opowiadasz.
Powody są takie:
1. Mój Billie częściej odwiedza Czechy niż Polskę.
2. Jest to kraj, w którym spełniło się moje pierwsze marzenie.
3. Kojarzy mi się najpiękniej na świecie, bo tam pierwszy raz spotkałam mojego ukochanego.
DAMON ALBARN!!!!! Kurde, on jest na mojej liście 7 cudów świata...