Wybieramy Forumowy Utwór 1500 notowań LP3

Nasze gusta niekoniecznie reprezentowane są przez zestaw cotygodniowych notowań LP3... Może mamy nasze własne?

Moderatorzy: Yacy, Grycek, jollyroger72, Yacy, Grycek, jollyroger72

Aro
Listy Przebojów Trójki słucham od: 25.08.1984

Re: Wybieramy Forumowy Utwór 1500 notowań LP3

Post autor: Aro »

bear pisze:Zobacz jak pięknie z Limp Bizkit? :shock: :shock: :shock:
Rowerki przegrały z Jedwabiem? :shock:
dla mnie to także sensacje dużego kalibru, ale chyba największa to odpadniecie Strajpsów :(
no cóż tym razem nie było już tak kolorowo .
W stawce nie zobaczę już moich rozstawionych nr 3, 8, 12, 14, 15, 16, 18, 22, 26, 30 .
A w kolejnej rundzie największa zagwozdka czeka mnie w rozgrywce pomiędzy 6 i 13 , 4 a 28 .
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

bear pisze:Rowerki przegrały z Jedwabiem? :shock:
Staring At The Sun z 12 groszy? :shock: :shock:
Zobacz jak pięknie z Limp Bizkit? :shock: :shock: :shock:
Nie powiem jak głosowałem, ale dla mnie to nie są niespodzianki. Przy czym jesli miałbym tak uznać, to bym raczej odwrócił ilość buziek.
Najbardziej mi żal Everybody hurts, ale wiem że nie cieszy się tutaj wielką estymą. :know:
Pawelucky

Post autor: Pawelucky »

O cie choroba ale zestaww, no nie tutaj to trzeba na poważnie przemysleć :) Para nr 29 o boshe hehe
Aro
Listy Przebojów Trójki słucham od: 25.08.1984

Post autor: Aro »

W sumie to nie bardzo rozumiem czym się podniecać w parze nr 29 .
Dla mnie w tym przypadku wybór jest bardzo prosty . :wink: :P
O wiele ciekawsze są pary nr 1 , 6, pojedynki Heyów i Kaski Melua z Metalkliką czy też para nr 28 i nr 30. :)
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

No dla mnie największą masakrą jest para nr 6.
Ale 12, 13, 14, 16, 17 i 27 też niegorsze. 29 to dość prosty wybór 8) .
Awatar użytkownika
Neo01
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997

Post autor: Neo01 »

Prawie nikt nie wspomniał o 12, to przecie również listowo-topowy killer, a 10 nie dużo gorsza.
Dla mnie osobiście najciekawsze pary to oczywiście te z Miętą i Hey'em, ciekawe że tak na siebie trafili akurat, na szczęście w obu parach mam swoich faworytów :). Kazik z Kultem też ciekawie, a "Komu boje dzwon" znów trafiło na dość podobnego do siebie "smutasa" (wcześniej było Just Breathe), ciekawe... W ogóle sporo tego Kultu, a U2 gdzieś przepadło prawie że, myślę że "One" teraz też może się nie obronić...
Jedno jest pewne - po tym głosowaniu pożegnamy co najmniej dwóch faworytów, będzie się działo... :)
kajman

Post autor: kajman »

O prywatnych odczuciach później, jak już sobie trochę policzę, a teraz o wrażeniach ogolnych:
Z punktu widzenia historii listy para nr 29 to killer, bo trafia nr 1 podsumowania na 7-krotnego zwycięzcę i w innych warunkach pewnie utwor z czołówki podsumowania.
Z punktu widzenia siły utworów (w moim odczuciu) to para 10 połączyła dwa utwory będące w innych warunkach w 1/8 finału.
Republika przeszła jak burza pierwszą rundę (komplet 5 utworów to wyczyn nie lada), jednak tym razem musi się przynajmniej raz posypać. To tak jakby w pierwszej rundzie LM Milan trafił na Juventus. Para 12 gr vs. Dziewczyna to jednak co innego. To jakby Auxerre trafiło na Monaco - niby liga ta sama, ale kraj inny.
Awatar użytkownika
Arkano
Listy Przebojów Trójki słucham od: n. 283 - przełomowe

Post autor: Arkano »

Mama Said :evil: Powinienem się spodziewać ale i tak :evil:
Z pierwszej dychy została mi piątka, z drugiej trójka.
Awatar użytkownika
mateusz15
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003 roku

Post autor: mateusz15 »

Przeszło 39 moich typów, jednak większość rywalizuje ze sobą..
bear pisze: najbardziej zabolała mnie para 21 - cokolwiek nie odpadnie, to i tak wielka szkoda...
najbardziej boję się o wyniki w parach 13 i 32...
ja do tego pierwszego zdania dopisałbym parę 20 :shock: genialny Hey vs. genialna Metallica :(
co do drugiego, to wydaje mi się, że trzymamy kciuki za te same utwory. I też się o nie boję.
Głosy zaraz oddam, bo w większości typy pewne.
Szkoda Rowerów :roll:
EDIT. Dodałbym jeszcze parę nr 6. Raczej jest pewne co przejdzie, ale serce zabolało z konieczności wybrania jednego z tych utworów...
JadenKast

Post autor: JadenKast »

Poszło, problemy miałem w 12, 27 i 32, ale nie ma się co wahać - trzeba wybierać.
Awatar użytkownika
adameria
Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
Kontakt:

Post autor: adameria »

A dla mnie najciekawiej wyglądają pary Kazik vs. Kult i Republika vs. Republika.
Chyba tradycyjnie wstrzymam się przy 2 parach, bo... nie podniosę ręki przeciwko.
Spodziewałem się, że Linkini i AMJ&PM polegną.
Zatem głosujmy...
kajman

Jako że proponowałem znawcę, to trzeba podsumować pierwszą odsłonę. Wyniki bardzo dobre, ale brały udział tylko 3 osoby.

1. 52 kajman
2. 51 Gary
3. 48 DeDe

40 par wytypowaliśmy bezblędnie, 11 dwie osoby, 9 jedna, a 4 żadna osoba czyli według nas to najbardziej niespodziewane rozstrzygnięcia:
AUDIOSLAVE — Be Yourself vs. DAVID GILMOUR WITH THE POLISH BALTIC PHILHARMONIC... — A Great Day for Freedom
LIMP BIZKIT — Behind Blue Eyes vs. MIRA KUBASIŃSKA & AFTER BLUES — Zobacz jak pięknie
MADONNA — Frozen vs. R.E.M. — Losing My Religion
METALLICA — The Day That Never Comes vs. MYSLOVITZ — Nocnym pociągiem aż do końca świata
Awatar użytkownika
adameria
Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
Kontakt:

Post autor: adameria »

Też bym w tych przypadkach źle wytypował, gdybym typował.
Zagłosowałem - niebiescy 17, oranje - 13, 2 - wstrzymujące. Qńkretnie pary nr 12 i 23. Jatka coraz lepsza :wink: .
kajman

Moje wrażenia są takie:
1. W sumie dobrze jest bo przeszło 35 utworow, na ktore głosowałem.
2. Największa radość to niespodziewane dla mnie odpadnięcie mojego numeru 9. Ale tak się składa, że dzięki temu nadal w grze jest mój nr 1.
3. Z pierwszej czwórki przewidywałem przejście tylko mojego numeru 2, a ku wielkiej mej uciesze cała czwórka nadal jest w grze.
4. Pierwsza poważna wpadka to nr 5, ale on niestety nie miał szans, a przegrał z jednym ze słabszych utworów.
5. Jeżeli chodzi o utwory z mojej 21 to 13 przeszło, a odpadło 5, więc mogę powiedzieć że to rewelacja.
Opinie na temat par to już jutro, bo dzisiaj mam nieco spóźnioną imprezę z okazji 35-lecia matury.
Awatar użytkownika
anowika

Post autor: anowika »

po 1/64 z moich głosów zostało 35 utworów i oczywiście poukładały się często w bratobójcze pary. w grze mam już tylko 10 "swojaków" z eliminacji, słowem rzeźnia :cry: najbardziej żal serce ściska po odejściu jak dla nie najlepszych (w tym zestawie oczywiście) kawałków U2 :(
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

Geephard pisze:Nie no... skoro taka jest tradycja w NL to ok... nie brałem wcześniej udziału więc nie przyszło mi to do głowy. Podanie normalnych wyników wydawało mi się poprostu naturalne :) Ale jeśli tylko ja mam taką potrzebę to nie wymagam specjalnego traktowania ;)
pomijając mój głos jest 1:2 czyli wyniki szczegółowe będą po zakończeniu zabawy.
Tomekk
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003

Post autor: Tomekk »

po eliminacjach odpadły moje numery - 15 (You'll See), 16 (La Isla Bonita), 17 (Without You), 19 (It's A Sin). Więc tylko 4 - nieźle.
ale teraz po 1/64 prawdziwa masakra :wink: odpadł mój nr 1 :cry: 2 :(
a także - 5,6,7,13,18 i 20 :?
w grze 9 moich faworytów, muszą się utrzymać dalej :wink:
Awatar użytkownika
Geephard
Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 2003

Post autor: Geephard »

Yacy pisze:
Geephard pisze:Nie no... skoro taka jest tradycja w NL to ok... nie brałem wcześniej udziału więc nie przyszło mi to do głowy. Podanie normalnych wyników wydawało mi się poprostu naturalne :) Ale jeśli tylko ja mam taką potrzebę to nie wymagam specjalnego traktowania ;)
pomijając mój głos jest 1:2 czyli wyniki szczegółowe będą po zakończeniu zabawy.
Już się z tym pogodziłem :)
kajman

Tym razem jakoś dla mnie (wydawałoby się) szczęśliwie ułożyło, że nie było wielkich par. Jedyna walka punktujących to 14:21 (zwyciężył wyżej sklasyfikowany). Tylko że to może oznaczać równie dobrze, że moi faworyci polecą. Natomiast w dwóch parach zderzyły się utwory będące u mnie w samej końcowce.
Oceniam, że z moich faworytów 16 powinno przejść dalej, 14 odpaść, a w dwoch parach w znawcy (przy okazji zapraszam do typowania - dwa typy już są) obstawiłem zwycięzcę na zasadzie, że to moj głos zadecyduje o zwycięstwie.
Przesłuchałem 17 par, w tym parę 24 dwa razy, a nr 5 nawet trzy, żeby wyłonić zwycięzcę. W 4 parach zwyciężali nie ci, ktorych przewidywałem, przy czym w trzech z nich... tego na razie zdradzać nie mogę. W sumie niebiescy wygrali 18:14.
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

głosowało 20 osób.

nie ma już wyników "do 0" ;-)
są remisy, więc ... głosować, głosować :-P
Awatar użytkownika
Artur

Post autor: Artur »

Ja mam taką drobną sugestię odnośnie prezentacji wyników. Zawsze mam problem jak czytam pary kolejnej rundy, kogo właściwie dany utwór pokonał i muszę przeskakiwać i szukac kilka stron wcześniej. Moja propozycja jest taka aby przed prezentacją kolejnych par, pokazać cały zestaw poprzedni i np kolorem czarnym, w każdej parze zaznaczyć utwór, który odpadła, a dopiero potem zestaw kolejnych par.
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

myślę, że z tym nie będzie problemu ;-) jednak będę wyróżniał utwory, które przejdą dalej. przedstawię to w ten sposób:

UTWÓR - który odpadł vs. UTWÓR - który przechodzi do następnej fazy

mam nadzieję, że to będzie czytelne :-)
ku3a

Post autor: ku3a »

ha! sam miałem dokładnie o to samo poprosić, ale zapomniałem :mrgreen: .
super, że da się to zrobić, śledzenie będzie jeszcze przyjemniejsze :-).
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

wyedytowałem swój post ze statystykami 1/64 i wrzuciłem tam wyniki tej rundy: http://www.forum.lp3.pl/viewtopic.php?p=219106#p219106 :-)
Dede

Post autor: Dede »

Glosy oddane. W poprzedniej rundzie kilka duzych zaskoczen, co swiadczy pozytywnie o tym, ze jako grupa, nie jestesmy tak latwo przewidywalni (chociaz i tak wiadomo, ze wygra..... :mrgreen:). Z piosenek, na ktore glosowalem w 1/64, przeszlo 40. Z eliminacyjnych glosow odpadly kolejne 4 utwory, ale i tak jest niezle: w grze pozostaje cala pierwsza dziesiatka oprocz 6. Black - Wonderful Life, potem nieco gorzej, bo pozostaly tylko 12., 15. i 21.
Glosowanie w 1/32 o wiele prostsze, zadnych bratobojczych pojedynkow, tylko pary nr 6 i nr 10 trudne do wyboru - szkoda obu. W dwoch przypadkach zaglosowalem na piosenki, na ktore wczesniej nie glosowalem odrzucajac piosenki, na ktore wczesniej glosowalem. I w tym tkwi urok pucharowego systemu rozgrywek ;)
ODPOWIEDZ