Aktualności (Około) Trójkowe

Kiedyś to było „Pierwsze uruchomienie...” — teraz niech poruszane będą tutaj wątki, które nijak nie pasują do innych tematów Forum. Taki Hyde Park Listy Trójki
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Re: Aktualności (Około) Trójkowe

Post autor: Yacy »

Nowa ramówka PRIII, a właściwie jej zarys:

"Nowa ramówka Programu 3 PR ruszy 27 września. Nie będzie w niej już programu „Trójka po trzeciej”, wokół którego powstał w ciągu ostatnich miesięcy spory szum medialny.

– Kontrowersje i negatywny oddźwięk, związane z tym pasmem negatywnie wpływały na wizerunek Polskiego Radia. Otrzymywaliśmy bardzo liczne protesty oraz negatywne oceny słuchaczy nadawanych w tym czasie audycji. Ostatecznie sprawa jednej z nich, prowadzonej przez redaktora Tomasza Sakiewicza, trafiła do niezależnego ciała, jakim jest Komisja Etyki PR i w jej opinii naruszała ona standardy, jakie powinny obowiązywać w publicznej rozgłośni. Te wszystkie aspekty zadecydowały o usunięciu pasma z ramówki – powiedział w rozmowie z Wirtualnemedia.pl Radosław Kazimierski.

W miejsce dotychczasowego pasma „Trójka po Trzeciej” od poniedziałku do piątku o godzinie 15.00 nadawany będzie znany przed laty program „W tonacji Trójki”, ale w nowej, odświeżonej formule. - Będą to autorskie audycje muzyczno – słowne, przygotowywane przez dziennikarzy i współpracowników Trójki, skierowane zarówno do stałych słuchaczy, jak i młodszych odbiorców. Lista prowadzących i ostateczna formuła programu nie jest jeszcze zamknięta – wyjaśnia Kazimierski.

Od końca września wielbiciele Trójki znowu będą mogli słuchać pomiędzy godzinami 0.05 a 5.00 nocnych autorskich programów muzycznych. Od poniedziałku do czwartku o 21.00 będzie nadawany „Klub Trójki”. Poprowadzą go Jerzy Sosnowski i Dariusz Bugalski. Audycja „Trójka na Kresach” zostanie przesunięta z czwartkowych wieczorów na niedziele (emisja o godz. 19.05).

Z ramówki znika niedzielna audycja „Zapach poranka”, a w jej miejsce emitowany będzie program „Muzyczne rozmowy”. Trójka nie będzie też nadawać środowej audycji Wojciecha Reszczyńskiego „Trójka na poważnie” oraz piątkowego cyklu „Fest Program”. W jego miejsce pojawi się nowy cykl, ukazujący przemiany społeczne, obyczajowe i kulturowe od lat 60. do dziś. Jego dokładna zawartość i formuła nie są jeszcze znane.

http://www.wirtualnemedia.pl

Jak na razie same plusy :-)
bear

Post autor: bear »

a czy wiadomo już czy pan Karnowski zostaje? jego dzisiejsza rozmowa z prezesem była... hm... brak słów...
a z rzeczy pozapolitycznych - chciałbym, by Rada Etyki Mediów czy jakiś inny mądrze nazywający się organ zajął się wreszcie Agnieszką Szydłowską...
właściwie nigdy nie zmieniam stacji jadąc samochodem, ale kilka dni temu zostałem do tego zmuszony... było tuż po 19, skończył się serwis, wchodzi Szydłowska, "dobry wieczór" czy coś w tym stylu, i co? Melanie Fiona i "Monday Morning"... Program "Alternatywny" i Melanie Fiona, ludzie...
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

bear pisze:a czy wiadomo już czy pan Karnowski zostaje? jego dzisiejsza rozmowa z prezesem była... hm... brak słów...
Karnowski wczoraj pobiegł do Prezesa nagrać audycję na dziś.
Awatar użytkownika
Robert
Listy Przebojów Trójki słucham od: nr. 137 - 1 XII 1984

Post autor: Robert »

Robinson pisze:
bear pisze:a czy wiadomo już czy pan Karnowski zostaje? jego dzisiejsza rozmowa z prezesem była... hm... brak słów...
Karnowski wczoraj pobiegł do Prezesa nagrać audycję na dziś.
A Sakiewicz będzie miał pewnie więcej czasu na ciekawe wywiady na swoim poletku , bo wczoraj mignął mi pod Pałacem gdzieś blisko doktora Jarosława i pewnie coś zagadał 8)
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

ja się dzisiaj ciut spóźniłem i już leciała eremefka. Na szczęście nie przełączyłem na PRIII :-P Znaczy się teraz już tak :-) A w temacie: mam nadzieję, że pan Karnowski poszuka sobie nowej pracy. Jakiś czas temu chciał założyć własne e-radio. Powodzenia ;-)
ku3a

Post autor: ku3a »

bear pisze:chciałbym, by Rada Etyki Mediów czy jakiś inny mądrze nazywający się organ zajął się wreszcie Agnieszką Szydłowską...
właściwie nigdy nie zmieniam stacji jadąc samochodem, ale kilka dni temu zostałem do tego zmuszony... było tuż po 19, skończył się serwis, wchodzi Szydłowska, "dobry wieczór" czy coś w tym stylu, i co? Melanie Fiona i "Monday Morning"... Program "Alternatywny" i Melanie Fiona, ludzie...
czy jest w tym coś nieetycznego? chyba nie zawsze muszą być rzeczy bardzo rzadko gdzie indziej słyszane :-).
Awatar użytkownika
Emilia
Listy Przebojów Trójki słucham od: Jesieni 2008

Post autor: Emilia »

Koledzy - to wspólne narzekanie na Karnowskiego i Sakiewicza przenieście na forum Trójki, tam jest na to sporo miejsca. Mam już dosyć tematu.
Awatar użytkownika
Neo01
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997

Post autor: Neo01 »

Dlaczego? Jest chyba wolność słowa i każdy może wyrażać swoje poglądy. Akurat w tym wątku jest na to miejsce, a na forum Trójki nie każdy chce zaglądać.
Awatar użytkownika
Piotr
Rzecznik Administratora
Listy Przebojów Trójki słucham od: 24.04.1982

Post autor: Piotr »

Neo01 pisze:Dlaczego? Jest chyba wolność słowa i każdy może wyrażać swoje poglądy. Akurat w tym wątku jest na to miejsce, a na forum Trójki nie każdy chce zaglądać.
Wolnosc wolnoscia (ale sprawiedliwosc musi byc po naszej stronie ;)), ale po pierwsze nie temu tematowi to forum jest przeznaczone jak sama nazwa wskazuje, a po drugie niemile widzimy tu tematy polityczne albo inaczej rzecz ujmujac inne niz te zwiazane z muzyka.

Mimo wszystko jesli juz musicie troche popolitykowac, to ograniczcie to do niezbednego minimum. Jak sami byc moze zauwazyliscie, to forum ma sens, dziala, rozwija sie, jest chetnie odwiedzane, nie ma tu chamstwa jak gdzie indziej tylko dlatego, ze ponad 99% tematow i wypowiedzi jest zwiazana na szczescie z muzyka i tematami okolomuzycznymi.

Wracajac do jednego z kilku postow wyzej. W tonacji Trojki. Wiadomo, ze jedna z audycji bedzie prowadzil Marek Niedzwiecki. Waszym zdaniem, w ktory dzien tygodnia powinien nam umilac popoludnie?
Awatar użytkownika
jotem3

Post autor: jotem3 »

Piotr pisze:Wracajac do jednego z kilku postow wyzej. W tonacji Trojki. Wiadomo, ze jedna z audycji bedzie prowadzil Marek Niedzwiecki. Waszym zdaniem, w ktory dzien tygodnia powinien nam umilac popoludnie?
Myślę, że powrót na piątkowe pasmo byłoby najlepszym rozwiązaniem. Choć z drugiej strony Pana Marka będzie w piątek zawsze troszkę - czy to od 9.00 do 12.00 lub od 19.00 do 22.00...
Więc mój głos jest taki - piątek - na miejscu pierwszym, a jeśli nie wtedy to może w środę?
Awatar użytkownika
krzysiek83
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014

Post autor: krzysiek83 »

Piotr pisze:Mimo wszystko jesli juz musicie troche popolitykowac, to ograniczcie to do niezbednego minimum. Jak sami byc moze zauwazyliscie, to forum ma sens, dziala, rozwija sie, jest chetnie odwiedzane, nie ma tu chamstwa jak gdzie indziej tylko dlatego, ze ponad 99% tematow i wypowiedzi jest zwiazana na szczescie z muzyka i tematami okolomuzycznymi.
Święte słowa. Z pewnością jakieś wielkie dyskusje na tym forum można sobie darować. Choć z drugiej strony tamtego forum zdecydowanie nie polecam.
Yacy pisze:Jak na razie same plusy :-)
Plusy plusami, ale istotne będzie czy okażą się to plusy dodatnie czy ujemne :P
Oczekiwanej przeze mnie rewolucji nie będzie. A w nocy radia to mogą słuchać studenci a nie normalni ludzie (z szacunkiem dla studentów ;))
Awatar użytkownika
Piotr
Rzecznik Administratora
Listy Przebojów Trójki słucham od: 24.04.1982

Post autor: Piotr »

krzysiek83 pisze:Oczekiwanej przeze mnie rewolucji nie będzie.
Moze i rewolucji nie bedzie, ale wielkim sukcesem jest jednak na powrot zastapienie gadajacych, a niejednokrotnie bredzacych glow (czytaj: "programow misyjnych") tym co sluchacze lubia chyba najbardziej czyli muzyka.
PS
Listy Przebojów Trójki słucham od: 14.01.1984
Kontakt:

Re: Poranna piątkowa Zd3

Post autor: PS »

"Tak, panie prezesie... Oczywiście, panie prezesie" :mrgreen: Totalna żenada. :lol:

Na szczęście parę minut później na odtrutkę była piosenka P. Bukartyka (na żywo), świetnie komentująca ostatnie wydarzenia (Lot nad kukułczym gniazdem/jajem). Swoją drogą, jeśli ktoś nagrywa te jego piątkowe występki, to warto byłoby ją upowszechnić. :)
Awatar użytkownika
Neo01
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997

Post autor: Neo01 »

Piotr pisze:W tonacji Trojki. Wiadomo, ze jedna z audycji bedzie prowadzil Marek Niedzwiecki. Waszym zdaniem, w ktory dzien tygodnia powinien nam umilac popoludnie?
A tak sobie właśnie wczoraj myślałem, kto będzie prowadzącym i ewentualnie w jakie dni :) . Jeśli chodzi o Niedźwiedzia, to piątek moim zdaniem zupełnie odpada, bo w ten dzień będziemy mieć zawsze Pana Marka, czy to do południa, czy po 19... W taki razie może czwartek? To byłby wtedy taki mały maraton Niedźwiedziowo-okołołikendowy :) . A czy forum ma na to jakiś wpływ? :D

A jeszcze powiem jakie są moje typy co do pozostałych prowadzących: Stelka, Metz to najmocniejsze typy, dalej Żąda, w dalszej kolejności albo młodzi - Owczarek i Gackówna, albo weterani - Mann i Chojnacki, ewentualnie Ossowski...
słoik

Post autor: słoik »

KACZKOWSKI W MINIMAKSIE!
Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

napisz więcej, bo dopiero teraz włączyłem!
słoik

abd3mz pisze:napisz więcej, bo dopiero teraz włączyłem!
Myślę, że będzie można to gdzieś usłyszeć. Wygląda na to, że słowa Niedźwiedzia z Woodstocku, że jesienią Kaczkowski wróci do Trójki to tylko prawda połowiczna. O ile dobrze zrozumiałem przez najbliższe miesiące możemy liczyć na gościnne występy Redaktora (nie boję się pisać z wielkiej litery,tak jak Giedroycia) w eterze, właśnie takie jak teraz.
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

super...
micha mi się śmieje. sama. Pan Piotr Kaczkowski w Trójce!!!

dzięki za info! :-)
Awatar użytkownika
abd3mz

no to dziś zarwę noc, bo Minimaxu muszę posłuchać, a pracę też wykonać trzeba...
Awatar użytkownika
DarekM
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 33 (04.12.1982)

Post autor: DarekM »

Yacy pisze:super... micha mi się śmieje...
Też tak mam, na zmianę ze łzami. Same lecą...
Awatar użytkownika
abd3mz

rozpoznajecie co to gra?
słoik

The The?
bear

Post autor: bear »

DarekM pisze:Też tak mam, na zmianę ze łzami. Same lecą...
gdy przed chwilą pisałem maila do Pana Piotra (tylko trzy proste zdania) to ręce mi drżały...
Awatar użytkownika
abd3mz

bear pisze:(tylko trzy proste zdania)
i tak jesteś dobry, bo ja napisałem jedno...
Awatar użytkownika
DarekM
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 33 (04.12.1982)

Post autor: DarekM »

bear pisze: gdy przed chwilą pisałem maila do Pana Piotra (tylko trzy proste zdania) to ręce mi drżały...
Typowy objaw długotrwałego odstawienia :lol:
ODPOWIEDZ