Wybieramy Forumowy Utwór 1500 notowań LP3
Moderatorzy: Yacy, Grycek, jollyroger72, Yacy, Grycek, jollyroger72
Re: Wybieramy Forumowy Utwór 1500 notowań LP3
Dużych problemów nie było poza parami 63, 55, 51, i 30 najtrudniejsza jak dla mnie para. Nad tymi najdłużej myślałem. JUuż czekam z niecierpliwością na wyniki 

- Neo01
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997
Zagłosowane. Remis - 30 : 30 

- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Ale przecież dopiero przy 40:40 gra się na przewagi
.

- Arkano
- Listy Przebojów Trójki słucham od: n. 283 - przełomowe
3 moje głosy nie dały rady, w tym numer 3 (o którym kajman wspominał).
Najgorsze, że mój zdecydowany numer 1 trafił fatalnie i będzie mu bardzo ciężko przejść dalej.
Najgorsze, że mój zdecydowany numer 1 trafił fatalnie i będzie mu bardzo ciężko przejść dalej.
- Geephard
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 2003
A mi się wydaje że wstrzymywanie się od głosowania pozbawione jest większego sensu, bo przecież nawet jak ktoś trafi na parę dwóch ulubionych utworów to przecież jeden z nich będzie bardziej lubiany od drugiego .Większość na forum ma własne topy w których rozróżnia 1,2,3 itd... miejsce więc jakieś minimalne róznice między tymi utworami są.Yacy pisze:tak! w przeciwieństwie do eliminacji można się wstrzymać od głosowania na jakąś parę/pary;-)adamwadameria pisze:Pytanie techniczne (choć pewnie jest w zasadach): Czy można się wstrzymywać od głosu danej pary?
Nie chcę nadużywać, ale będą pary, że wolałbym "ręki nie przyłożyć" do "gola śmierci" w zestawie.
A o golu śmierci nie może być mowy bo przecież nie zależnie od tego czy dana osoba wstrzyma się od głosowania czy nie to jedna z tych dwóch piosenek i tak odpadnie, więc chyba lepiej żeby przeszła ta którą wolimy bardziej nawet jeśli róznica jest minimalna.
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
zgadzam się z Tobą! ale jeśli ktoś ma problem to nie musi tego rozstrzygać.Geephard pisze:A mi się wydaje że wstrzymywanie się od głosowania pozbawione jest większego sensu,

- krzysiek83
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014
Wyższy kurczeNeo01 pisze:A więc to przez Ciebiekrzysiek83 pisze:Najgorsze jest jednak to, że nie zagłosowałem na mój ulubiony przebój U2... Nie wiem jak to się mogło stać. Byliby w zestawie, ech.![]()
. A chodzi o ten najwyższy czy trochę niższy?

- Geephard
No oczywiście, że nie musi, ale trzeba mieć na uwadze, że potem będzie jeszcze gorzej i potem się okaże, że w finale np. z 60 zagłosuje 10 osóbYacy pisze:zgadzam się z Tobą! ale jeśli ktoś ma problem to nie musi tego rozstrzygać.Geephard pisze:A mi się wydaje że wstrzymywanie się od głosowania pozbawione jest większego sensu,

a u mnie najniżej sklasyfikowany z rozstawionychGary pisze:"Please" oczywiście też, bo to najwyżej sklasyfikowany utwór wśród nierozstawionych u mnie.

No i znakomitego Conga szkoda o czym też wcześniej nie wspomniałem .
I jeszcze jedna taka refleksja, na temat pary nr 25.
BIA to wiadomo, ikona czy też symbol, który budzi olbrzymie emocje, wspomnienia z listą , Programem Trzecim itp. itd. (pomijam już walory muzyczne , że dla jednych utwór pozostawia rewelacyjne wrażenia , a dla innych jest przeciętny czy słaby), a z drugiej strony wypowiadane drżącym głosem "Com uczynił" czyli ostatni nr 1 w historycznym i smutnym 1330 notowaniu przed odejściem Marka . Takich notowań się nie zapomina.
Przy obstawianiu swoich głosów z boku zacząłem sobie dopisywać, ktory utwor moim zdaniem przejdzie dalej. I przyszło mi do głowy, że można by się dodatkowo pobawić w znawcę. Po prostu przekonać się, kto wytypuje największą ilość zwycięzcow poszczegolnych par. Tylko że sądzę, że nienajszczęśliwszym rozwiązaniem byłoby robienie tego na forum. Wydaje mi się, że należałoby robić to w formie PW do osoby prowadzącej zabawę.
- Yacy
- Kontakt:
Czyli do kogo? Do mnie czy do osoby prowadzącej Znawcę czyli np. do Ciebie?kajman pisze:Wydaje mi się, że należałoby robić to w formie PW do osoby prowadzącej zabawę.

Chodziło mi o osobę chętną do poprowadzenia takiego znawcy. Jeżeli takowego nie będzie spokojnie mogę się tym zająć bo to akurat wygląda na coś bardzo mało absorbującego.Yacy pisze:Czyli do kogo? Do mnie czy do osoby prowadzącej Znawcę czyli np. do Ciebie?kajman pisze:Wydaje mi się, że należałoby robić to w formie PW do osoby prowadzącej zabawę.No ja się na to nie piszę - mam co robić
Ale jeśli Ty byś chciał to chętnie wyślę swoje głosy
Zagłosowałem i u mnie czerwoni wygrali 36:28, chociaż według moich przewidywań przegrają 27:37. W sumie przewiduję, że 35 wynikow ostatecznych pokryje się z moimi głosami.
Na 64 pary w 29 ustaliłem kolejność bez przesłuchań, a w 35 postanowiłem sobie posłuchać. I tutaj w 10 przypadkach wynik był niezgodny z moimi wstępnymi oczekiwaniami w tym w tej, która miała być trzydziestą b.p.
Myślę, że tyle mogę zdradzić, że żaden z wykonawcow, ktorzy mieli minimum 3 utwory nie zanotował u mnie kompletu zwycięstw lub porażek, co w niektorych przypadkach może zaskakiwać.
Kilka utworow dawno nie słyszanych zaskoczyło mnie pozytywnie. Jeden aż tak, że byłby w mojej 20, gdybym brał go pod uwagę podczas eliminacji. Kolejny duży plus to utwór, którego nie doceniałem, bo na liście walczył z dużo lepszym utworem tego samego wykonawcy i go wypchnął. No ale niestety negatywnych zaskoczeń było więcej.
I jeszcze dwa drobiazgi na dodatek. W pojedynku moich numerów 1 i 9 wygrał faworyt, chociaż z niemałym trudem. Jednak raczej nie przebije się dalej.
W jednaj parze miałem wielki dylemat, gdyż jeden utwór budził we mnie mieszane uczucia. Instrumentalnie bardzo ciekawy, ale niestety wokalnie brzmi gorzej nawet od Halamy. Wygrał jednak, chociaż raczej stawiałem na konkurenta (ktory i tak pewnie przejdzie).
Na 64 pary w 29 ustaliłem kolejność bez przesłuchań, a w 35 postanowiłem sobie posłuchać. I tutaj w 10 przypadkach wynik był niezgodny z moimi wstępnymi oczekiwaniami w tym w tej, która miała być trzydziestą b.p.
Myślę, że tyle mogę zdradzić, że żaden z wykonawcow, ktorzy mieli minimum 3 utwory nie zanotował u mnie kompletu zwycięstw lub porażek, co w niektorych przypadkach może zaskakiwać.
Kilka utworow dawno nie słyszanych zaskoczyło mnie pozytywnie. Jeden aż tak, że byłby w mojej 20, gdybym brał go pod uwagę podczas eliminacji. Kolejny duży plus to utwór, którego nie doceniałem, bo na liście walczył z dużo lepszym utworem tego samego wykonawcy i go wypchnął. No ale niestety negatywnych zaskoczeń było więcej.
I jeszcze dwa drobiazgi na dodatek. W pojedynku moich numerów 1 i 9 wygrał faworyt, chociaż z niemałym trudem. Jednak raczej nie przebije się dalej.
W jednaj parze miałem wielki dylemat, gdyż jeden utwór budził we mnie mieszane uczucia. Instrumentalnie bardzo ciekawy, ale niestety wokalnie brzmi gorzej nawet od Halamy. Wygrał jednak, chociaż raczej stawiałem na konkurenta (ktory i tak pewnie przejdzie).
Yacy pisze:"nieszczęśliwa siódemka"
177. BUDKA SUFLERA — Takie tango [22]
179. EDYTA GÓRNIAK — Dotyk [66]

Yacy pisze:"nieszczęśliwa siódemka"
178. NEW KIDS ON THE BLOCK — If You Go Away [30]

Yacy pisze:utwory, które nie przeszły do fazy pucharowej:
129. 29. 3. U2 — Please [ 47 ]
152. 16. 2. AEROSMITH — Amazing [ 93 ]

Yacy pisze:utwory, które nie przeszły do fazy pucharowej:
134. 25. 3. IRA — Wiara [ 49 ]
163. 10. 3. GRZEGORZ HALAMA OKLASKY — Ja wiedziałem, że tak będzie [ 84 ]

a myślałem, że jak zacznie się rok szkolny to już nie będziesz się nudzićkajman pisze:I przyszło mi do głowy, że można by się dodatkowo pobawić w znawcę.

No cóż, tutaj mamy odmienne odczucia. To chyba było coś, co mnie najbardziej ucieszyło w eliminacjach.ku3a pisze:Yacy pisze:utwory, które nie przeszły do fazy pucharowej:
163. 10. 3. GRZEGORZ HALAMA OKLASKY — Ja wiedziałem, że tak będzie [ 84 ]
a myślałem, że jak zacznie się rok szkolny to już nie będziesz się nudzićkajman pisze:I przyszło mi do głowy, że można by się dodatkowo pobawić w znawcę..
A co do nudzenie to mi się to nigdy nie zdarza.
Zagłosowałem 30:34, z mojej dwudziestki nie wszedł jeden utwór i ten dodatkowy 21. Dla mnie najtrudniejszą parą do wytypowania była para 22, dwie piosenki o podobnej historii na liście, o podobnej stylistyce i obydwie przeze mnie bardzo lubiane. Problemy miałem jeszcze w parach 26, 38, 41, 49, 50, 55, 57, ale komu się to chce sprawdzać skoro to już druga strona.
- krzysiek83
Poza jedną, dwoma bardzo silnymi parami nie miałem kłopotów... Przepraszam, były jeszcze ze dwie koszmarne pary, z których oba utwory powinny wylecieć
W podziale na trzy najważniejsze nacje w zestawieniu wyszło tak:
Polska 26
Wlk.Brytania 15
USA 14
Reszta świata 9
A kolorami wygrali goście czterema punktami. Spośród szczęśliwej 64 z listy pamiętam dobrze 35 piosenek.

W podziale na trzy najważniejsze nacje w zestawieniu wyszło tak:
Polska 26
Wlk.Brytania 15
USA 14
Reszta świata 9

A kolorami wygrali goście czterema punktami. Spośród szczęśliwej 64 z listy pamiętam dobrze 35 piosenek.
- Yacy
- Kontakt:
no to ja może też podam kilka statystyk.
- do tej pory swoje głosy oddały 22 osoby!
- jeden utwór zdobył 100% punktów ... dopóki swoich głosów nie oddała dwudziesta osoba! /pytanie bez nagród: jaki to utwór? Pierwsza osoba ... będzie miała satysfakcję
/
- są 4 remisy, jeden z nich w parze 64-65
- do tej pory swoje głosy oddały 22 osoby!
- jeden utwór zdobył 100% punktów ... dopóki swoich głosów nie oddała dwudziesta osoba! /pytanie bez nagród: jaki to utwór? Pierwsza osoba ... będzie miała satysfakcję

- są 4 remisy, jeden z nich w parze 64-65

- krzysiek83
Nieskromnie myślę, że to mój głos był tym dwudziestymYacy pisze:- jeden utwór zdobył 100% punktów ... dopóki swoich głosów nie oddała dwudziesta osoba! /pytanie bez nagród: jaki to utwór? Pierwsza osoba ... będzie miała satysfakcję/

- Yacy
- Kontakt:
no cóż... jednak nie jesteś, aż tak oryginalny jak myślałeś 

ja w swoim głosie też mam pewnego kandydata, który mógłby świadczyć o tym, że to może ja jakąś serię przerwałem 

- krzysiek83
masz ci los...Yacy pisze:no cóż... jednak nie jesteś, aż tak oryginalny jak myślałeś

- Geephard
Zakładając, że każdy głosujący dziś po południu odnotował ten fakt na forum to pada na mnie
A jeśli tak to na pewno ten utwór pochodzi z pary 9 albo 56, ewentualnie 11 

Odpowiedź: chodzi o ten utwór, o którym wiadomo, że wygra. Miło się dowiedzieć, że jestem dwudziesty 

- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Ja też głosowałem wczoraj wieczorem, aczkolwiek juz nie pamiętam, co mogłem "źle" typować, na pewno kilka razy jak było remisowo, to nieco "na przekór".
Aczkolwiek dostałem zwrot, że nie doszło.
Aczkolwiek dostałem zwrot, że nie doszło.