dekady w programie III
- dominik_fi
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997-2000 r.
Właśnie kończe nagrywanie lat 70-tych, tzn. za godzinkę, nagrałem cały dzień i noc 24godz. jak narazie wszystko ma 1,3 GB.
Jak się skończy sesja będę wycinał i udostępniał.
Jedyny minus to ten że np. w "Trójkowy budzik" Piotr Łodej nie podawał wszystkich tytułów piosenek tylko np. nazwę zespołu a ja nieznam tych wszystkich, no ale może sobie jakoś poradzę.
Dobrze, że są takie stronki jak www.vivid.pl więc znając zespół, dzięki próbkom z tej strony może jakoś dojdę co to za piosenka.
Jak się skończy sesja będę wycinał i udostępniał.
Jedyny minus to ten że np. w "Trójkowy budzik" Piotr Łodej nie podawał wszystkich tytułów piosenek tylko np. nazwę zespołu a ja nieznam tych wszystkich, no ale może sobie jakoś poradzę.
Dobrze, że są takie stronki jak www.vivid.pl więc znając zespół, dzięki próbkom z tej strony może jakoś dojdę co to za piosenka.
- bobby-x
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983
A jak się podobały Wam lata 80-te. Ja mam znowu sporo zastrzeżeń. Jak pisałem wyżej nie było heavy metalowych nagrań. Ramy, ramy, nie pasują w RAMY. Zabrakło mi też całego nurtu zwanego NEW ROMANTIC, na przykład z Vincem Clarkiem z pierwszej płyty Depeszów, Yazoo ... Owszem był Ultravox ale nie rozumiem czemu w Dancing with... zamiast w Vienna.
A do czerwoności doprowadziło mnie zagranie 5-7 razy LAND OF CONFUSION. Czy nie wystarczyło raz lub dwa razy ???
A czy bylo coś z 4AD ?? np. DEAD CAN DANCE, Może akurat mi umknęło.
A co stało się z bardzo popularnym nurtem dyskotekowym i kapelami typu MODERN TALKING. Zamiast kolejny raz LAND OF można było zagrać chociaż jeden utwór np. YOU'RE MY HEART YOU'RE MY SOUL, a moze LOCOMOTION - KYLIE MINOGUE. A znowu TROJKOWE RAMY zapomiałem ??
Podsumowanie lat 80-tych.
Znowu potraktowanie dekady nie dekadowo tylko Trójkowo czyli gównianowo.
Lat 90-tych już w ogóle nie słucham bo znowu zabrakie mi pewnie jednego lub dwóch gatunków muzycznych podkreślam gatunków a nie poszczególnych utworów. Poznawanie dekad raczej proponowałbym z książeczki UK SINGLES CHART lub BILLBOARD TOP POP SINGLES i przelecenie numerów jeden singli lub albumów wypisanych na początku ksiazki (w UK od listopada 1952 roku, w US od 55 roku).
A do czerwoności doprowadziło mnie zagranie 5-7 razy LAND OF CONFUSION. Czy nie wystarczyło raz lub dwa razy ???
A czy bylo coś z 4AD ?? np. DEAD CAN DANCE, Może akurat mi umknęło.
A co stało się z bardzo popularnym nurtem dyskotekowym i kapelami typu MODERN TALKING. Zamiast kolejny raz LAND OF można było zagrać chociaż jeden utwór np. YOU'RE MY HEART YOU'RE MY SOUL, a moze LOCOMOTION - KYLIE MINOGUE. A znowu TROJKOWE RAMY zapomiałem ??
Podsumowanie lat 80-tych.
Znowu potraktowanie dekady nie dekadowo tylko Trójkowo czyli gównianowo.
Lat 90-tych już w ogóle nie słucham bo znowu zabrakie mi pewnie jednego lub dwóch gatunków muzycznych podkreślam gatunków a nie poszczególnych utworów. Poznawanie dekad raczej proponowałbym z książeczki UK SINGLES CHART lub BILLBOARD TOP POP SINGLES i przelecenie numerów jeden singli lub albumów wypisanych na początku ksiazki (w UK od listopada 1952 roku, w US od 55 roku).
- bobby-x
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983
Ja osobiście myślałem że nie będzie to podróż tylko przez wartościowe nagrania - pojęcie zresztą bardzo niedefiniowalne. Bardziej chciałem aby było to nawiązanie do większości gatunków dominujacych we wszystkich dekadach a nie wybranie tego co jest wartościowe dla redaktorów Trójki. Jedynie podobały mi sie lata 60-te a reszta była może nie do kitu ale wielu rzeczy tam brakowało.
Trzeba by sie zastanowć czy Trójka gra rzeczy wartościowe? Dla mnie wyznacznikiem tego co "wartościowe", sprzedawalne, kupowalne, ostatnimi czasy down-loadowalne jest to co dzieje się w UK i US. Bo tam jak się zaistnieje to się istnieje na całym świecie. A jak wiadomo Trójka i lista dawno się rozjechały z tym co ważne jest na świecie.
Dlatego w audycji o latach 80-tych powinno się znaleźć MODERN TALKING jeśli mamy opisywać muzycznie dekady, tak samo LAMBADA, tak samo w pożniejszych dekadach MACARENA, czy boys bandy czy girls bandy. A że mi się to niepodoba jest mało ważne ale nie powinno sie takich rzeczy pomijać. Tak samo w pierwszej dekadzie XXI wieku powinien znaleźć się JAY-Z, SEAN PAUL, BEYONCE ..... KALIBER 44, PAKTOFONIKA, W.W.O......
Także jeśli miała to być muzyczna podróż która miała pokazać co się działo w muzyce w poszczególnych dekadach to nie podobała mi się bo nie przedstawiła wszystkiego tego co było ważne a nie konieczne wartościowe.
Trzeba by sie zastanowć czy Trójka gra rzeczy wartościowe? Dla mnie wyznacznikiem tego co "wartościowe", sprzedawalne, kupowalne, ostatnimi czasy down-loadowalne jest to co dzieje się w UK i US. Bo tam jak się zaistnieje to się istnieje na całym świecie. A jak wiadomo Trójka i lista dawno się rozjechały z tym co ważne jest na świecie.
Dlatego w audycji o latach 80-tych powinno się znaleźć MODERN TALKING jeśli mamy opisywać muzycznie dekady, tak samo LAMBADA, tak samo w pożniejszych dekadach MACARENA, czy boys bandy czy girls bandy. A że mi się to niepodoba jest mało ważne ale nie powinno sie takich rzeczy pomijać. Tak samo w pierwszej dekadzie XXI wieku powinien znaleźć się JAY-Z, SEAN PAUL, BEYONCE ..... KALIBER 44, PAKTOFONIKA, W.W.O......
Także jeśli miała to być muzyczna podróż która miała pokazać co się działo w muzyce w poszczególnych dekadach to nie podobała mi się bo nie przedstawiła wszystkiego tego co było ważne a nie konieczne wartościowe.
Na pewno każdy z nas ma jakieś utwory, które są ważne, a które nie usłyszeliśmy w te dekadowe dni. Ja mam tysiące takich nagrań, a może dziesiątki tysięcy..... te dekadowe dni fajnie brzmiały. Bardziej mi się podobały nie tyle utwory, które już znam na pamięć, co komentarz. Wszyscy redaktorzy myslę, że się tu sprawdzili. Słuchacze też! Fajne wspominki, stare reportaże, archiwalne fragmenty powtórki z rozrywki - po prostu radio z klasą, a wczoraj wieczorkiem The Police, Marillion, Klaus Mitffoch. Pewnie, że trudno dostosować taką audycję do oczekiwań wszystkich słuchaczy. Mi się podobało. Modern Talking tu pasowałby jak sól w oku, ale to moje zdanie. Jakby to puścili to pewnie nie wyłączyłbym radia, tylko je podciszył, jednak mam zaufanie do redaktorów na tyle że wiem, że żaden z nich nie zaserwuje w Trójce takiej muzyczki. Co do poziomu granych nagrań - w TRójce nie jest tak najgorzej - mamy tutaj jednak dość dużo fajnych rockowych kawałków. Rzeczy typu Beyonce Knowles, Sean Paul czy Jay Z nie katują za bardzo. Pewnie musiało się to i w Trójce pojawić na fali popularności, ale po wynikach na liście widać, że słuchacze tego i tak nie łyknęli.
- saferłel
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czasu do czasu
Ja z lat osmiedziesiątych nie mam dobrych wspomnień, pewnie dlatego że w ogóle słuchałem łącznie z 2, 3 godziny radia. Udało mi się załapać na 2 wersje Bille Jean (MJ i jakiś zespół, który zagrał ten utwór w wolnym tempie)
Do tego kilka standardów.
Szkoda że nie słyszałem ani razu LOC
Lata 90 właśnie chce posłuchać ale coś tam gadają, jakiś serwsi informacyjny, nadal podtrzymuje zdanie że program tójkowy na te 4 dni powinien być mocno okrojony żeby jak najwięcej muzyki było/
Do tego kilka standardów.
Szkoda że nie słyszałem ani razu LOC

Ja dziś cieszę sie, ze miałam okazję usłyszeć utwór Depeche Mode DANGEROUS,
który znalazł się tylko w wersji na singlu z Personal Jesus. Piotr Stelmach puścił go w oklicach godziny 11:30.
Wprawdzie nie podobał mi się jego komentarz że Enjoy The Silence nie powinien być na kultowej płycie DM Violator (powiedział że właśnie Enjoy jest dla niego najmniej wartościowe na tym albumie)!!! - nie zgadzam się!!
A potem w radiu pojawił sie na chwilke Artur Rojek, troche powspominał i w eter poszła piosenka 'Chłopcy'
Szkoda że Dangerous nie ma na żadnej z płyt.....

A potem w radiu pojawił sie na chwilke Artur Rojek, troche powspominał i w eter poszła piosenka 'Chłopcy'

Szkoda że Dangerous nie ma na żadnej z płyt.....

- dominik_fi
- Megalomaniac 3-owy
Bobby wspomniał o GENESIS że komuś w dekadzie „repeat' z 'Land of Confusion' się włączył...a ja myślałem [a fakt faktem] że kazda dekada ma własnego patrona [Wasowski Chojnacki Niedźwiecki Stelmach & Szydłowska] i każda z tych osób układała playlistę na 24h programu co by się nie powtarzać...no coż jest inaczej...będzie czas to się dogłębnie przesłucha cały materiał i się zobaczy co najbardziej kręciło dziennikarzy w Trójce w danej dekadzie...bobby-x pisze: A do czerwoności doprowadziło mnie zagranie 5-7 razy LAND OF CONFUSION. Czy nie wystarczyło raz lub dwa razy ???
podpisałbym się pod całym spostrzeżeniem Bobbiego co do dekad - bo to nie ma być widzimisie dziennikarza prezentera... tylko to co się działo w danej dekadzie i poruszenie wszystkiego nawet tego "gorszego" a nie granie w kółko jednego...
...dekady skłaniają się już prawie ku końcowi i skomentowałbym je tak... TRÓJKOWYCH PREZENTERÓW - PREZENTOWANE DEKADY...A INNE WKŁADY i SZUFLADY MIAŁY TEŻ OWE DEKADY
choć nie z jednej szuflady były to wykłady to brakowało momentami tego co kręciło 'w tedy' słuchacza niejednego
MAM OGROMNĄ PROŚBĘ DO OSÓB CO UWIECZNIŁY DZIESIEJSZY DZIEŃ - DEKADY '90 znaczy od 8:00 do 12:00 myślę że GARY czy DOMINIK_FI to nagrali i do nich jak i do wszystkich mam wielką prośbę czy by nie mogli udostępnić tychże 4 godzin...
kręciło się kręciło i się pokręciło - ja jak i maszyna zawiodły i pech chciał że w najlepszym momęcie...nie mylić z muzyką ..chodzi mi o czas antenowy...
Z GÓRY DZIĘKUJĘ
Pozdrawia'm3
No ja niestety tylko 70te nagrywałem
więc nie mam
A co do motywów przewodnich to:
- w latach 70tych 5-6 razy słyszałem "IMAGINE"
- dziś dokładnie nie słuchałem, ale do 14tej 2x było "SMELLS LIKE TEEN SPIRIT"
A co do tego co w Polsce jest najpopularniejsze to chyba ZAiKS ma takie dane, bo chyba oni zajmują się monitorowaniem tych wszystkich P2P

A co do motywów przewodnich to:
- w latach 70tych 5-6 razy słyszałem "IMAGINE"
- dziś dokładnie nie słuchałem, ale do 14tej 2x było "SMELLS LIKE TEEN SPIRIT"
A co do tego co w Polsce jest najpopularniejsze to chyba ZAiKS ma takie dane, bo chyba oni zajmują się monitorowaniem tych wszystkich P2P

Ostatnio zmieniony pt sty 05, 2007 7:38 pm przez Gary, łącznie zmieniany 1 raz.
- dominik_fi
Megalomaniac 3-owy pisze:
MAM OGROMNĄ PROŚBĘ DO OSÓB CO UWIECZNIŁY DZIESIEJSZY DZIEŃ - DEKADY '90 znaczy od 8:00 do 12:00 myślę że GARY czy DOMINIK_FI to nagrali i do nich jak i do wszystkich mam wielką prośbę czy by nie mogli udostępnić tychże 4 godzin...
kręciło się kręciło i się pokręciło - ja jak i maszyna zawiodły i pech chciał że w najlepszym momęcie...nie mylić z muzyką ..chodzi mi o czas antenowy...
Z GÓRY DZIĘKUJĘ
Pozdrawia'm3
Nagrywam lata 90-te od 00:01 dziś w noc więc mam i te godziny od 8:00 do 12:00, postaram się jutro nad tym posiedzieć i pociąć bo pliki mają po ok 600 MB , bo mniej więcej co 6 godzin w trakcje serwisu wyłączaam nagrywanie i zapisuje jako nowy plik.
Ale niestety niemam kilkunastu minut tam po 10 bo mi prąd wyłączali 2 razy więc 15- 20 min niestety stracone bezpowrodnie.
Niewiem tylko czy jakość będzie zachwycająca bo nagrywam na dwa sposoby:
1) programikiem HarddiskOgg bezpośrenio z wierzy na kompa i trochę są szumy a czasami nawet dość mocno szumi.
2) programik Screamer Radio nagrywa przez internet (ma w sobie mnustwo stacji radiowych z całego świata w tym 3 i co mnie zdziwiło radio z Antarktydy z jakiejś stacji)
- dominik_fi
- Megalomaniac 3-owy
NIE WAŻNA JAKOŚĆ GDY SIĘ MA 'NICOŚĆ' I BEZ PARU MINUT SIĘ OBEJDZIE JAK DO POSŁUCHANIA BĘDZIEdominik_fi pisze:Megalomaniac 3-owy pisze:
Z GÓRY DZIĘKUJĘ
Pozdrawia'm3
Nagrywam lata 90-te od 00:01 dziś w noc więc mam i te godziny od 8:00 do 12:00, postaram się jutro nad tym posiedzieć i pociąć bo pliki mają po ok 600 MB , bo mniej więcej co 6 godzin w trakcje serwisu wyłączaam nagrywanie i zapisuje jako nowy plik.
Ale niestety niemam kilkunastu minut tam po 10 bo mi prąd wyłączali 2 razy więc 15- 20 min niestety stracone bezpowrodnie.
Niewiem tylko czy jakość będzie zachwycająca bo nagrywam na dwa sposoby:
1) programikiem HarddiskOgg bezpośrenio z wierzy na kompa i trochę są szumy a czasami nawet dość mocno szumi.
2) programik Screamer Radio nagrywa przez internet (ma w sobie mnustwo stacji radiowych z całego świata w tym 3 i co mnie zdziwiło radio z Antarktydy z jakiejś stacji)
..będę wdzięczny za udostępnienie
Pozdrawia'm3
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
saferłel pisze:The Prodigy - Voodoo People -to znam, to nie to, przedtem Mamona ale jeszcze przedtem o 17-16 taki fajny kawałek
A teraz Personal Jesus a więc komplet z singla PJ z 89
You Get What You Give - New Radicals
utwór wg mnie nie był na liście lp3 chociaż w Trójce na pewno był grany. Jedyny ich przebój - wg mnie!
pozdrawiam
No co Ty! New Radicals byli na liście w 1999 r. właśnie z tą piosenką!Yacy pisze:saferłel pisze:The Prodigy - Voodoo People -to znam, to nie to, przedtem Mamona ale jeszcze przedtem o 17-16 taki fajny kawałek
A teraz Personal Jesus a więc komplet z singla PJ z 89
You Get What You Give - New Radicals
utwór wg mnie nie był na liście lp3 chociaż w Trójce na pewno był grany. Jedyny ich przebój - wg mnie!
pozdrawiam
- Yacy
- Kontakt:
pewnie sporo osób nagrywało DEKADY w Trójce.
Ja też mam co nieco nagrane tylko z obrobką będzie gorzej bo nagrywałem na ... DVD! Tak sobie wymyśliłem że podłączyłem radio do nagrywarki i nagrałem kilka godzin. gorzej że teraz musze to wrzucić do kompa aby np coś udostępnić ale jak będzie taka potrzeba to się da!
Ja poszukuję lat 60-tych 14-16 czyli Orzech + Poczta UKF ( m.in. Epitaph)
Mam nadzieję że ktoś ma bo bardzo mi zależy.
Dzi\ękuję
Ja też mam co nieco nagrane tylko z obrobką będzie gorzej bo nagrywałem na ... DVD! Tak sobie wymyśliłem że podłączyłem radio do nagrywarki i nagrałem kilka godzin. gorzej że teraz musze to wrzucić do kompa aby np coś udostępnić ale jak będzie taka potrzeba to się da!
Ja poszukuję lat 60-tych 14-16 czyli Orzech + Poczta UKF ( m.in. Epitaph)
Mam nadzieję że ktoś ma bo bardzo mi zależy.
Dzi\ękuję
- Yacy
- Kontakt:
ok. sprecyzuję: był w poczekalni lp3! ja po prostu w jakichkolwiek notatkach nie mam poczekalni - zawsze interesowalo mnie tylko zestawienie podstawowe. dopiero teraz zajrzałem do archiwum:JC pisze: No co Ty! New Radicals byli na liście w 1999 r. właśnie z tą piosenką!
http://power2.uci.agh.edu.pl/~jk/lp3/ca ... 9&show=1#1
- Megalomaniac 3-owy
...mam te dwie godziny,ale jest problem - nie mam pojęcia jak się udostępnia w sieci - "mam dwie lewe ręce" w tym temacie jak to śpiewał Shakin'D. ale ochota w udostępnieniu jest...Yacy pisze:Ja poszukuję lat 60-tych 14-16 czyli Orzech + Poczta UKF ( m.in. Epitaph)Mam nadzieję że ktoś ma bo bardzo mi zależy.
Dzi\ękuję
Mnie też zależy na tych 2 godzinach.Megalomaniac 3-owy pisze:...mam te dwie godziny,ale jest problem - nie mam pojęcia jak się udostępnia w sieci - "mam dwie lewe ręce" w tym temacie jak to śpiewał Shakin'D. ale ochota w udostępnieniu jest...Yacy pisze:Ja poszukuję lat 60-tych 14-16 czyli Orzech + Poczta UKF ( m.in. Epitaph)Mam nadzieję że ktoś ma bo bardzo mi zależy.
Dzi\ękuję
Wejdź na tę stronę i pobierz Rapid uploader http://rapidshare.com/en/rapiduploader.html
następnie zainstaluj. Jak otworzysz naciśnij na zielony krzyżyk "add" poczym zaznacz plik, który chcesz udostępnić. Jak ci się załaduje to skopiuj link i wklej go tutaj.
Mam nadzieję, że nic nie pokręciłem.

- dominik_fi
Jak narazie obrobiłem 2 godziny od 00:00 do 02:00 lat 90-tych
audycja trzy kwadranse jazzu.
Zaraz dodam i jak się załąduje wrzuce link jak by ktoś chciał.
Strasznie ciężko to się robi bardzo to monotonne.
Aha i jeszcze jedno jak redaktor Wróblewski podawał kto gra, to niewstawiałem już nazwy wykonawcy do Tagów bo niewiedziałem jak zapisać niektóre nazwista.
audycja trzy kwadranse jazzu.
Zaraz dodam i jak się załąduje wrzuce link jak by ktoś chciał.
Strasznie ciężko to się robi bardzo to monotonne.
Aha i jeszcze jedno jak redaktor Wróblewski podawał kto gra, to niewstawiałem już nazwy wykonawcy do Tagów bo niewiedziałem jak zapisać niektóre nazwista.