Szukam piosenki

Ktoś, gdzieś, kiedyś słyszał coś, ale nie wie kto, gdzie, kiedy i z kim — czyli zubożona wersja „Jaka to melodia” :-)

Moderatorzy: danco28, danco28

Michał

Szukam piosenki

Post autor: Michał »

Mili Państwo; od dawna poszukuje nazwy piosenki, która była wielkim przebojem, a dzisiaj niestety dość żadko słyszy się ją w eterze. Melodię pamiętam, natomiast ze słów to tylko tyle, że w refrenie powtarzało się chyba - podkreslam - chyba coś w styli super star, number one, son of the sun, a może sky - i nie była to piosenka polska, napewno nie Wilki czy B.Spears. To jest juz stary kawałek na pograniczu pop i disco. Proszę pomóżcie go namierzyć :-) Serwus, michał
Awatar użytkownika
VILKI
Listy Przebojów Trójki słucham od: 256 not.

Re: Szukam piosenki

Post autor: VILKI »

czyżby "Tide is high" Blondie?
Michał

To śpiewał facet... i może było coś tam - superman, superson, ach nie wiem jak to odkryć mając tyle niewiadomych :( ale dzięki że kombinujecie
Awatar użytkownika
emilencja
Listy Przebojów Trójki słucham od: 219

Post autor: emilencja »

:(
Ostatnio zmieniony śr lip 13, 2011 8:41 pm przez emilencja, łącznie zmieniany 1 raz.
Michał

Niestety to także nie to. Tamto było dużo starsze i utrzymane w gatunku lekkiego disco. Proszę pomóżcie odnaleźć
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

Michał pisze:Melodię pamiętam
To zanuć, nagraj i wyślij na serwer. ;)
stargazer

Post autor: stargazer »

A mnie się skojarzyło z "Heart of the Sun" Red Box, choć nie nazwałabym tego disco :) Ewentualnie jeszcze "Land of Make Believe" Bucks Fizz (to już bardziej disco :)).
Michał

Do Stargazera - jesteś WIELKI!!! Udało się - to "Land of Make Believe" Bucks Fizz :-) Nie wiem jak Ci dziękować. Serdecznie pozdrawiam wszystkich Trójkowiczów, m
stargazer

Post autor: stargazer »

Jeśli już to wielkA (choć tak naprawdę wcale nie taka wielka ;)) Cieszę się, że pomogłam.
ODPOWIEDZ