Witam. Z listą od początku, na forum niedawno dotarłem, ale juz wszystko przeczytałem.
Dlaczego Ból już wypadł? Na razie średnio mi się podoba. Fajnie, że Skunk w miarę szybko weszli na listę.
Jakoś to połączenie ze Stelmim mało entuzjastyczne
Zapomniałem dodać, że nowa Brodka jest koszmarna!!
słoik pisze:Kto się zna na tyle, by napisać czy dziś na Liście górą fender czy gibson? Tak w pierwszą rocznicę śmierci Lesa Paula.
zawsze Fender wygra. Jednym z powodów jest to, że jest relatywnie tani.
Należy też rozróżnić czy tylko Les Paul czy też Gibson SG
Tak samo Fender np klasyczny "strat" albo Telecaster.
Fajnego fenderka ma James Hetfield dokadnie B-Bendera, gra na nim w Unforgiven II. Dyiki temu wchodzą mu takie fajne bendy.
Jednak jestem przekonany, że fender wygrywa.
Ja jestem zwolennikiem Les Paula i na takiej gitarce gram. A wymarzona głowa to jakaś z Mesa Boogie. Na razie jeszcze trochę muszą pozbierać bo 9 tyś na nią trzeba dać, a tu trzeba jeszcze inne stafy zakupić!
Karol pisze:. Ostatnio zaczałem się zastanawiać, czy niejaki Bieber nie byłby skory zcoverować jakiegoś pasztetowego "hiciora" tej dekady (to chyba te upały tak na mnie działają).
O kolego..jeżeli masz jakiekolwiek przemyślenia na temat bimbera ..to czym prędzej do chłodu, do cienia, ratuj się..
Julia pisze:
Ale i tak późnym wieczorem w CSMie mi brzmiał jakoś lepiej niż na Liście (bo chyba często jest tak, że nocą wszystko brzmi inaczej, a o wschodzie słońca to już ło...magia ).
Taka sobie ta Morcheeba, w sumie ok ale nic szczególnego, to jeden z zupełnie obojętnych mi kawałków na Liście.
Czy nie sądzicie, że 1500 notowanie LP3 to fajna okazja do tego aby przekonać się co nam Forumowiczom najbardziej się podoba z tych 1500 notowań? Czy to jest These Are the Days of Our Lives, Brothers in Arms, Niepokonani, a może jednak Again? Wyniki mogą okazać się podobne do Forumowego TWC. A może jednak nie...?
Jeśli kogoś te zdania zainteresowały to zapraszam do dyskusji. Czasu mało, bo zabawa ma się rozpocząć dziś po lp3. Może nie "zaraz", ale na pewno "po"
Wybór będzie prawdopodobnie na zasadach Naszej Listy. Pewnie nie wszyscy kojarzą, na czym to polega. Ze 183 utworów każdy wybierze 21, przyzna punkty. Potem tworzymy 64 pary, z każdej przechodzi 1 utwór. Powstają 32 pary itd... Opiszę to dokładnie w nowym wątku Nasza Lista LP3.
Karol pisze:. Ostatnio zaczałem się zastanawiać, czy niejaki Bieber nie byłby skory zcoverować jakiegoś pasztetowego "hiciora" tej dekady (to chyba te upały tak na mnie działają).
O kolego..jeżeli masz jakiekolwiek przemyślenia na temat bimbera ..to czym prędzej do chłodu, do cienia, ratuj się..
Chyba tak zrobię. Ale myślę, że zbłądzenie mi nie grozi. Jakoś rock podchodzi mi najbardziej.
przy próbie otwierania słoika (sorry słoik ) z ogórkami (co? ja nie otworzę?) chyba sobie zrobiłem coś w nadgarstek i mnie boli trochę, ale nic, może przeżyję...
póki co piszę jedną ręką, zacząłem przy Morcheebie, teraz A-ha a przecież po drodze byli jeszcze Ironi i Stelmi długo gadał...