KIM WILDE
- VILKI
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 256 not.
KIM WILDE
mam niewielką prośbę (a może i wielką skoro mam z nią taki problem?). chodzi mi po głowie utwór Kim Wilde i wiem o nim tylko tyle że ....
jest to ballada (co jest raczej u Kim rzadkością)
nie była raczej na lp3
jest chyba z początku lat 80tych
był to przebój (skoro go jakoś tam kojarzę)
...kojarzy ktoś może??
jest to ballada (co jest raczej u Kim rzadkością)
nie była raczej na lp3
jest chyba z początku lat 80tych
był to przebój (skoro go jakoś tam kojarzę)
...kojarzy ktoś może??
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
Re: KIM WILDE
z tego co wiem to Schoolgirl nie było na lp3. Nie wiem czy to Ci pomoże, ale akcja teledysku dzieje się na boisku szkolnym. To moje pierwsze skojarzenie, bo bardzo lubię ten utwór
Tylko czy to jest ballada? 
Edytka: spróbuj posłuchać utwór Cambodia. To pewnie to, bo jest znany, tylko sprawdziłem, że nie był na lp3 i ... się zdziwiłem, że to utwór z 1981 roku

Edytka: spróbuj posłuchać utwór Cambodia. To pewnie to, bo jest znany, tylko sprawdziłem, że nie był na lp3 i ... się zdziwiłem, że to utwór z 1981 roku

- krzysiek83
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014
Wolę wersję Kambodży w wykonaniu Apoptygmy Berzerk 

- VILKI
widzę że będzie większy problem niż sądziłem! to nie cambodia...tamten był bardziej...romantyczny
- Yacy
- Kontakt:
"starą" Kim mam na kasetach, ale gdzie one są...?
spróbuję może mi się uda...

- VILKI
MAM! MAM! to jest four letter word! ale to jest 88 rok?? myślałem że to coś starszego...ale czemu zatem to nie było na lp3?? dziwne...dzięki za chęci Yacy
- Yacy
- Kontakt:
no to tak daleko bym nie szukał
A to fajny kawałek
Dzięki dzisiejszym poszukiwaniom dowiedziałem się, że jutro ukazuje się jej nowy singel!!! Nie wiem jak brzmi ale mógłby się pojawić w zestawie lp3

Dzięki dzisiejszym poszukiwaniom dowiedziałem się, że jutro ukazuje się jej nowy singel!!! Nie wiem jak brzmi ale mógłby się pojawić w zestawie lp3

- VILKI
no! mnie też się podoba ....Yacy pisze: A to fajny kawałek![]()
LIGHTS DOWN LOW...
Tak słucham i słucham już któryś raz z rzędu i nie wiem...
To była moja ulubiona wokalistka. Jej pierwsze płyty były świetne (a pamięta ktoś, że Tomasz Beksiński prezentował w Romantykach Muzyki Rozrywkowej Catch As Catch Can?? I podobała mu się...)
Ostatnią bardzo dobrą pytą była SELECT (z FOUR LETTER WORD właśnie). Później już troszkę w stronę disco poszła.
Bardzo mnie dziwiło, że takie utwory jak You Keep Me Hanging On i właśnie FLW nie były grane w Trójce wtedy...
Bardzo dynamiczna piosenka z równie dynamicznym teledyskiem.
http://www.youtube.com/watch?v=X7zmMXb70oA
I tak sobie myślę, że ja byłbym ZA. Za pojawieniem się tego nagrania w propozycjach do Listy
Tak słucham i słucham już któryś raz z rzędu i nie wiem...
To była moja ulubiona wokalistka. Jej pierwsze płyty były świetne (a pamięta ktoś, że Tomasz Beksiński prezentował w Romantykach Muzyki Rozrywkowej Catch As Catch Can?? I podobała mu się...)
Ostatnią bardzo dobrą pytą była SELECT (z FOUR LETTER WORD właśnie). Później już troszkę w stronę disco poszła.
Bardzo mnie dziwiło, że takie utwory jak You Keep Me Hanging On i właśnie FLW nie były grane w Trójce wtedy...
Bardzo dynamiczna piosenka z równie dynamicznym teledyskiem.
http://www.youtube.com/watch?v=X7zmMXb70oA
I tak sobie myślę, że ja byłbym ZA. Za pojawieniem się tego nagrania w propozycjach do Listy

- Yacy
- Kontakt:
pamięta, pamiętajotem3 pisze: (a pamięta ktoś, że Tomasz Beksiński prezentował w Romantykach Muzyki Rozrywkowej Catch As Catch Can?? I podobała mu się...)

Kiedyś prezentował też The Twins Until The End Of Time, nawet z tłumaczeniami. Wychodzi na to, że w latach 80-tych nie był jeszcze taki "mroczny".

Hej Jotem !!!
A miałeś okazję posłuchać już utworku z "b-side" singla Light Down Low ? Jeśli nie to gorąco polecam (nie tylko Tobie
) piosnka jest tak lekka i "wilde" zarazem .Rozbudza i rozgrzewa - w sam raz zamiast porannej kawy ZAPRASZAM (jakby co to empik.com już sprzedaje
)
Pozdrówka dla wszystkich fanów Kim i forumowiczów listy
A miałeś okazję posłuchać już utworku z "b-side" singla Light Down Low ? Jeśli nie to gorąco polecam (nie tylko Tobie

Pozdrówka dla wszystkich fanów Kim i forumowiczów listy