dekady w programie III
- dominik_fi
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997-2000 r.
- dominik_fi
- dominik_fi
- dominik_fi
- bobby-x
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983
Słuchałem trójki wczoraj i dzisiaj od samego rana co zdarza mi sie coraz rzadziej, bo zaciekawiła mnie propozycja tych dekad.
LATA 60-te były wczoraj 2 stycznia przedstawione fantastycznie. Właśnie takich utworów się spodziewałem: melodyjnych, krótkich, genialnych w swojej prostocie. Zabrakło mi tylko THE SHADOWS w gitarowo-instrumenalnym utworku - może akurat wyszedłem.
LATA 70-te niestety zostały przedstawione w najgorszy sposób jaki można było sobie wyobrazić. Beznadziejne utwory !!! Mało było PINK FLOYDÓW za którymi akurat może nie przepadam a w ostatnim topie było ich zdecydowanie więcej. Nie słyszałem też BLACK SABBATH a chociażby z kapitalnej drugiej płyty. Nie tak sobie to wyobrażałem ale przecież Trójka to radio komercyjne i chyba nie mogło przedstawić tej dekady jak należy. Normalnie przy prezentacji większości utworów szyby powinny się trząść i wszyscy o normalnych zmysłach powinni wypadać w pomieszczeń gdzie była włączona dzisiaj Trójka, ale gdzie tam…Ta dekada powinna składać się też z długich bardzo mocno psychodelicznych, antywojennych, antynuklearnych utworów jak chociażby URIAH HEEP - JULY MORNING czy LOOK AT YOURSELF (czy ktoś słyszał dzisiaj tę kapelę), zabrakło też MAYSON, HUMBLE PIE, AUDIENCE, FOCUS (na przykład FOCUS POKUS). A co się stało z ostrymi riffami w PUNK ROCKU czy tylko GOD SAVE THE QUEEN reprezentował ten styl ???? Dzisiaj beznadzeja, po prostu chała !!! Właśnie słucham radia i dopiero o 23:47 leci BLACH SABBATH ale kaszana.
Ciekawe jak wypadną lata 80-te. Już sobie myślę że zabraknie METALU, HARD ROCKA, TRASH METALU który bardzo rozkwitł w tych latach. Ciekawe czy Niedźwiedź wybierze jakiś utwór METALLIKI sprzed czarnego albumu a może w ogóle tej kapeli nie będzie ??? Może MASTER OF PUPPETS lub AND JUSTICE FOR ALL, FADE TO BLACK, BATTERY lub zajefańtastyczny DYERS EVE.
A czy ktoś odważy się zaprezentować SLAYER, lub bardziej łagodne IRON MAIDEN ??? czy tylko jakieś Republiki i Lady Panki ???
LATA 60-te były wczoraj 2 stycznia przedstawione fantastycznie. Właśnie takich utworów się spodziewałem: melodyjnych, krótkich, genialnych w swojej prostocie. Zabrakło mi tylko THE SHADOWS w gitarowo-instrumenalnym utworku - może akurat wyszedłem.
LATA 70-te niestety zostały przedstawione w najgorszy sposób jaki można było sobie wyobrazić. Beznadziejne utwory !!! Mało było PINK FLOYDÓW za którymi akurat może nie przepadam a w ostatnim topie było ich zdecydowanie więcej. Nie słyszałem też BLACK SABBATH a chociażby z kapitalnej drugiej płyty. Nie tak sobie to wyobrażałem ale przecież Trójka to radio komercyjne i chyba nie mogło przedstawić tej dekady jak należy. Normalnie przy prezentacji większości utworów szyby powinny się trząść i wszyscy o normalnych zmysłach powinni wypadać w pomieszczeń gdzie była włączona dzisiaj Trójka, ale gdzie tam…Ta dekada powinna składać się też z długich bardzo mocno psychodelicznych, antywojennych, antynuklearnych utworów jak chociażby URIAH HEEP - JULY MORNING czy LOOK AT YOURSELF (czy ktoś słyszał dzisiaj tę kapelę), zabrakło też MAYSON, HUMBLE PIE, AUDIENCE, FOCUS (na przykład FOCUS POKUS). A co się stało z ostrymi riffami w PUNK ROCKU czy tylko GOD SAVE THE QUEEN reprezentował ten styl ???? Dzisiaj beznadzeja, po prostu chała !!! Właśnie słucham radia i dopiero o 23:47 leci BLACH SABBATH ale kaszana.
Ciekawe jak wypadną lata 80-te. Już sobie myślę że zabraknie METALU, HARD ROCKA, TRASH METALU który bardzo rozkwitł w tych latach. Ciekawe czy Niedźwiedź wybierze jakiś utwór METALLIKI sprzed czarnego albumu a może w ogóle tej kapeli nie będzie ??? Może MASTER OF PUPPETS lub AND JUSTICE FOR ALL, FADE TO BLACK, BATTERY lub zajefańtastyczny DYERS EVE.
A czy ktoś odważy się zaprezentować SLAYER, lub bardziej łagodne IRON MAIDEN ??? czy tylko jakieś Republiki i Lady Panki ???
Focus pokus było na rozpoczęcie porannej Zd3. Z punka słyszałem jeszcze The Clash i Rammones. Ale generalnie pełna zgoda. Po wczorajszych latach 60tych ostrzyłem sobie zęby na 70te, ale tak jakoś bezbarwnie dziś.bobby-x pisze: FOCUS (na przykład FOCUS POKUS). A co się stało z ostrymi riffami w PUNK ROCKU czy tylko GOD SAVE THE QUEEN reprezentował ten styl ????
- dominik_fi
No w sumie od 00.30 - 6.00 (pobieżnie przesłuchałem, ale np. w nocnej audycji "Kosa" zagrał koncertową 23minutową wersję "Whole Lotta love" Zeppelinów). Potem od 15.30 - 19.00 i 23.00-24.00.dominik_fi pisze:Gary i jak duzo Ci się udało zgrac lat 70tych???
Mam też audycję Maarka Niedźwiedzkiego z lat 60tych (23.05 - 24.00).
- Megalomaniac 3-owy
Śmiem stwierdzić, że prócz P.Kaczkowskiego!?! w tej Trójce nie ma osoby która by zaprezentowała co cięższego i szybkiego w stylu kawałka "Dyers eye" [według mnie najlepszy utwór w dorobku Metallajki] czy Sepulturki z końca lat '80 Lp. "Beneath The Remains" str A w całości...Running Wild Lp."Branded & Exiled" poprostu balsam na uszybobby-x pisze: Ciekawe jak wypadną lata 80-te. Już sobie myślę że zabraknie METALU, HARD ROCKA, TRASH METALU który bardzo rozkwitł w tych latach. Ciekawe czy Niedźwiedź wybierze jakiś utwór METALLIKI sprzed czarnego albumu a może w ogóle tej kapeli nie będzie ??? Może MASTER OF PUPPETS lub AND JUSTICE FOR ALL, FADE TO BLACK, BATTERY lub zajefańtastyczny DYERS EVE.
kiedyś była "kuźnia" i RoRo zawsze coś młócił...a dziś osoba która mogłaby coś zagrać nie mieści się w "RAMY" dekad....
...ktoś pytał w którymś z wątków czy ktoś nagrywa te DEKADY???
...no cóż ...jest 5;40 i mam na dysku 55h...i dalej się kręci...
...no coż każdy w pewnym stopniu może się czuć zawiedziony z braku prezentacji czegoś co utkwiło mu w pamięci z lat młodości...ale przyznam że też byłem mile zaskoczony - był zagrany Kraftwerk
I jeszcze chciałbym się narazić!!! - pewnie wszystkim???- Nie trawię BITELSÓF i wkurzało mnie to, że jak by wszyscy mogli to by ich grali w radiu na okrągło[aż naftaliną by było czuć - dobrze że ktoś troszkę coś wyprał..]...choć przyznam że dwoma utworami mną zakręcili raz w Teleranku - było i mineło jak z bata trzasł... a drugi - gdy W.Mann w 'nauce słuchania' puścił kawałek w wykonaniu Esther Phillips - tylko cover mnie ujął...
..."tylko nie kopcie za mocno" idę właśnie spać...
Pozdrawia'm3
- saferłel
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czasu do czasu
Mi się na naraziłeś, ja też za nimi nie przepadam. Beatles dla mnie nie są żadnymi geniuszami, nie podniecają mnie 2 minutowe utwory i piosenki o jakiś Jude itp :/Megalomaniac 3-owy pisze:bobby-x pisze:
I jeszcze chciałbym się narazić!!! - pewnie wszystkim???- Nie trawię BITELSÓF i wkurzało mnie to, że jak by wszyscy mogli to by ich grali w radiu na okrągło[aż naftaliną by było czuć - dobrze że ktoś troszkę coś wyprał..]...choć przyznam że dwoma utworami mną zakręcili raz w Teleranku - było i mineło jak z bata trzasł... a drugi - gdy W.Mann w 'nauce słuchania' puścił kawałek w wykonaniu Esther Phillips - tylko cover mnie ujął...
..."tylko nie kopcie za mocno" idę właśnie spać...
Pozdrawia'm3
A teraz łapię się za uszy bo chciałem miło spędzić poranek przed lekcjami a tu mi Ghost Busters puszczają :/
- dominik_fi
Ja też mam trochę nagrane z lat 70-tych i jak narazie wszystko co jest z lat 80-tych i pewnie zostawie kompa włączonego na całe lata 90-te.
Jak będę miał toroche czasu to potnę to i udostępnie. Ale raczej nie w tym ani w przyszłym tygodniu bo sesja się zbliża więc trzeba będzie się pouczyć trochę.
A czy ty Gary mogłbyś udostępnić "audycję Maarka Niedźwiedzkiego z lat 60tych (23.05 - 24.00)" i "23minutową wersję "Whole Lotta love" Zeppelinów"
byłbym bardzo wdzięczny.
A swoją drogą to niewiedziałem że Whole Lotta love jest aż taki długi, mam płytę Zeppelinów, ale na niej ten kawałek ma 5:34, dziwne
Jak będę miał toroche czasu to potnę to i udostępnie. Ale raczej nie w tym ani w przyszłym tygodniu bo sesja się zbliża więc trzeba będzie się pouczyć trochę.
A czy ty Gary mogłbyś udostępnić "audycję Maarka Niedźwiedzkiego z lat 60tych (23.05 - 24.00)" i "23minutową wersję "Whole Lotta love" Zeppelinów"
byłbym bardzo wdzięczny.
A swoją drogą to niewiedziałem że Whole Lotta love jest aż taki długi, mam płytę Zeppelinów, ale na niej ten kawałek ma 5:34, dziwne
- Piotr
- Rzecznik Administratora
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 24.04.1982
Sa dwie wersje ponad 23 minutowe. Pierwsza pochodzi z roku 1998 z plyty "Vive la France" i trwa 23:35, a druga z roku 2003, z plyty DVD Audio "How the West Was Won" i trwa 23:08.dominik_fi pisze:A czy ty Gary mogłbyś udostępnić "audycję Maarka Niedźwiedzkiego z lat 60tych (23.05 - 24.00)" i "23minutową wersję "Whole Lotta love" Zeppelinów"...
To tak tylko w kwestii informacyjnej.
- dominik_fi
- Megalomaniac 3-owy
I CZŁOWIEK ZAWSZE MOŻE SIĘ POMYLIĆ...więc sprawdzają się słowa "Nigdy nie mów nigdy" bo właśnie u A.Andrusa był zagrany utwór "Heavy Metalowy"...rodem Daukszewiczowy...Megalomaniac 3-owy pisze:
Śmiem stwierdzić, że prócz P.Kaczkowskiego!?! w tej Trójce nie ma osoby która by zaprezentowała co cięższego i szybkiego w stylu kawałka "Dyers eye" [według mnie najlepszy utwór w dorobku Metallajki] ....
co jak co ale gdzie...u Artura w rozrywce - jak tu nie lubić Trójki
Livin' on a prayerMartyr pisze: a potem jeszcze Bon Jovi (nie pamiętam dokładnie tytułu bo troszke zaspana byłam)

Oczywiście dzisiaj Niedźwieckiego jak się zapakuje. Zeppelinów trochę później, bo muszę poedytować i pociąć trochę.dominik_fi pisze:A czy ty Gary mogłbyś udostępnić "audycję Maarka Niedźwiedzkiego z lat 60tych (23.05 - 24.00)" i "23minutową wersję "Whole Lotta love" Zeppelinów"
byłbym bardzo wdzięczny.
a co do "Whole Lotta love"
To ta druga wersja.Piotr pisze:Sa dwie wersje ponad 23 minutowe. Pierwsza pochodzi z roku 1998 z plyty "Vive la France" i trwa 23:35, a druga z roku 2003, z plyty DVD Audio "How the West Was Won" i trwa 23:08.
To tak tylko w kwestii informacyjnej.
A dlatego taka długa, bo w środku naszpikowana kilkoma standardami takimi jak np. "Hello Mary Lou"
- dominik_fi
Oto linka do tego http://rapidshare.com/files/10222919/De ... i.mp3.htmldominik_fi pisze:A czy ty Gary mogłbyś udostępnić "audycję Maarka Niedźwiedzkiego z lat 60tych (23.05 - 24.00)"
A tu obiecana WHOLE LOTTA LOVE
http://rapidshare.com/files/10239836/Wh ... e.rar.html
http://rapidshare.com/files/10239836/Wh ... e.rar.html
- dominik_fi