Baza się nie wykłada, należy tylko podać prawidłowe wpisy. Problem będzie kiedy — na wzór duetów i bardziej złożonych „konstelacji” wykonawców — zaczniecie się domagać rozdzielenia tych utworów, bo raz były puszczane razem, innym razem zamiennie, innym razem... no właśnie: jakie przypadki należy uwzględnić?
Więc to nie ,,baza się wykłada'', tylko nie jest w stanie objąć ogólnego chaosu, jaki mieliśmy na Liście — konieczne jest pewne uporządkowanie, jeśli ma to wszystko funkcjonować jako automat. Papier wszystko przyjmie, wiec można dopisać tam różne rzeczy, ale „na papierze” automatycznie nie przeliczy się statystyk i nie zrobi zestawień. I to jest to „ograniczenie papierowe”.
Czemu w bazie Jacka brakuje "łączonych utworów" nie wiem?
To zobacz sobie na playlisty z tamtych notowań... Nie miałem zapisów „z odsłuchu”, posiłkowałem się tym, co było dostępne. Playlisty zdobyłem o wiele później, ale w tym przypadku widocznie uznałem, że nie ma potrzeby prostowania zapisu, bo sam materiał porównawczy nie jest jednoznaczny. Uważacie, że trzeba poprawić? Bardzo proszę o konkretne propozycje, a nie dywagacje czemu brakuje.
Nie jest to dobre rozwiązanie. Taki zapis byłby wtedy gdyby głosy na Scream oraz głosy na Childhood były policzone oddzielnie a tu Marek wymyślił kuksańca i zsumował głosy dwóch utworów więc musi to być w jednej linijce znaczy dwa utwory na pojedyńczym 28. miejscu.
Zgadzam się z Bobbym. To jest pojedyncza lokata i koniec. Tak zaliczył to ówczesny prowadzący. Poza tym, w kolejnych notowaniach, gdzie akurat ten utwór był na podwójnym miejscu... zrobiłyby się nagle potrójne lokaty. Takie wypadki funkcjonowały na Liście, ale bez przesady. Nie poprawiajmy historii wg. Orwella.
Apeluję do tych, którzy mają jakieś kopie playlist z tamtego okresu, o udostępnienie dobrej jakości kopi elektronicznych, celem uzupełnienia braków w Archiwum LP3.pl