ZIYO - Magiczne słowa (wszystko to co mam)

Archiwum LP3 nie jest pozbawione błędów — jeśli dostrzegasz błędy, a masz ochotę poinformować o tym... do dzieła! Mile widziane „dowody rzeczowe”: linki URL, fotki, skany, materiał dźwiękowy.

Moderatorzy: danco28, danco28

danco28
Listy Przebojów Trójki słucham od: 859 notowania (1998)

ZIYO - Magiczne słowa (wszystko to co mam)

Post autor: danco28 »

Powinno być: ZIYO - Magiczne słowa [bez członu "(wszystko to co mam)"]

http://www.archiwumrocka.art.pl/plyty/z ... etris.html
Awatar użytkownika
abd3mz

Re: ZIYO - Magiczne słowa (wszystko to co mam)

Post autor: abd3mz »

:mrgreen:
ku3a

Post autor: ku3a »

jasne, że bez nawiasu powinno być, bo samo "Wszystko to co mam" powinno być :-P.

jak trzeba, to i sto razy będę to samo pisać :-P.

Bobby kilka lat temu napisał i bardzo mi się to podoba: "Nie ważne jaki jest tytuł oryginalny, oficjalny czy stosowany przez wytwórnię. Ważne jak utwór przedstawiał Marek BO TO JEST LISTA PRZEBOJÓW PROGRAMU TRZECIEGO (ponoć audycja autorska Marka Niedźwieckiego) a nie SPIS UTWORÓW, SINGLI OD KWIETNIA 1982 ROKU !!!!! czy POLISH SINGLES CHART czy OLIS-SINGLES. Podawanie na pierwszym miejscu tytułu "oryginalnego-oficjalnego" czyli takiego pod jakim można obecnie znaleźć taki utwór jest przekręceniem całego czaru listy."
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

Tak, już to chyba było wałkowane. I to chyba nawet przy Ziyo. TO tak jak z Generał Ferreira. Jaki Generał? Rząd oficjalny i już :-D .
słoik

Post autor: słoik »

O matko! To mi przypomniało, że Archiwum uparcie twierdzi, iż ten utwór w 2000 r. wykonywał na Liście Robert Gawliński. A jest napisane tak: "Wszystko to co mam (magiczne słowa)". Czy naprawdę nikt nie pamięta, że to zupełnie inny utwór, zatytułowany "Wszystko co mam"? Przecież to czasy nie tak odległe. Głupio tak podawać linki do oczywistości, ale skoro nie ma innego wyjścia:
http://www.archiwumrocka.art.pl/plyty/r ... 4,gra.html

A swoją drogą ja uważam, że powinno być po bożemu: "Magiczne słowa" i "Generał Ferreira" etc. Np. ze względów edukacyjnych.
Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

słoik pisze:A swoją drogą ja uważam, że powinno być po bożemu: "Magiczne słowa" i "Generał Ferreira" etc. Np. ze względów edukacyjnych.
jakie względy edukacyjne? Archiwum ma edukować o najważniejszej liście przebojów w naszym kraju! Do "normalnych" względów edukacyjnych niech służą Encyklopedie Weissa oraz Gnoińskiego i Skaradzińskiego :-)
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

Ale zawsze jestem za dopiskami, ażeby i nasze Archiwum dawało pełną wiedzę, co do utworów.
Jeszcze kiedyś, kiedyś poszukiwałem kawałka "Rząd oficjalny" w dyskografii Kultu i głowiłem się jak to możliwe, że tego nigdzie nie ma, a na LP3 był wielkim przebojem :roll:
Pewnie nowi młodzi słuchacze też mieliby ten sam problem. Na szczęście dopisek załatwia wszystko :)
ODPOWIEDZ