Nasi kandydaci do zestawu - tura 4

Czy podobało się ostatnie notowanie? Niekoniecznie ostatnie, ale może jakiś utwór szczególnie przypadł do gustu? Chcesz agitować do głosowania na konkretny „numer”? Wyraź tutaj swoją opinię...

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Re: Nasi kandydaci do zestawu - tura 4

Post autor: Yacy »

Zawiesina pisze:Tighten Up - The Black Keys
fajnie tylko ja nie wierzę, że panowie nie znają tej płyty... To pewnie ma mój głos... :)
Awatar użytkownika
stavanger
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 683

Post autor: stavanger »

Yacy pisze:
Zawiesina pisze:Tighten Up - The Black Keys
fajnie tylko ja nie wierzę, że panowie nie znają tej płyty... To pewnie ma mój głos... :)
A jak nie znają, to mam nadzieję, że poznają - tylko jakim systemem będziemy głosować, ja jestem za mieszanym.
Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

Postaram się krótko.
Warto pamiętać jak to wszystko się zaczęło. To ku3a zanosił do Trójki utwory, które uważał że wzbogacą zestaw. Dopiero później była jakaś próba sformalizowania tego na forum. Uważam za bardzo dziwne wymaganie od niego, żeby przynosił utwory na dwóch płytach. Myślę, że prowadzący Listę mogliby to odebrać podobnie. To ku3a szalenie dużo robił i robi dla forum. Nie tylko w tej materii. Nie wszystkie te sprawy są znane, ale to nie umniejsza ich wagi. To, co teraz się zarzuca uważam co najmniej za nietaktowne. Myślałem, że wszyscy będą się cieszyć z możliwości zanoszenia naszych utworów do Trójki. Ktoś to wywalczył za nas. Ktoś ciągle się upomina, przypomina, przekonuje i lobbuje za naszymi sprawami. I nie chce w zamian nic poza tym, żeby nikt mu nie nakazywał sprowadzenia do kuriozum sposobu zanoszenia utworów.

Być może znowu to kogoś oburzy, ale mi szkoda czasu na kolejne komentarze do tematu, który tu się znów pojawił. Jest tyle rzeczy do robienia w internecie, na kilku forach, a także - co być może niektórych zszokuje - poza tymi obszarami, że najzwyczajniej w świecie nie mam ochoty.

O jedno chciałbym apelować. Możemy się kłócić, ale jednak poniżej pewnego poziomu nie schodźmy.

Odniosę się do kilku spraw organizacyjnych:
ku3a pisze:Proponuję, żeby w takiej sytuacji przedłużyć terminy związane z obecną turą, tak by płytę przekazać najwcześniej 16.07.
to właśnie zakłada plan. :-)

a jeżeli chodzi o częstotliwość przekazywania płyt to też wolę rzadziej. myślę, że pozostaniemy przy jednej na miesiąc, ale zobaczymy jak to się jeszcze rozwinie.
stavanger pisze:tylko jakim systemem będziemy głosować, ja jestem za mieszanym.
chciałem poruszyć tą sprawę, ale odżyła dyskusja...
Proszę każdego o ustosunkowanie się którą opcję głosowania wybiera:
1. głosowanie tajne [mailowo]
2. głosowanie dowolne, zarówno tajne jak i jawne. [mailowo + forumowo]
3. głosowanie jawne [forumowo]

głosowanie trwa do 29 czerwca do 21:00. w przypadku remisu między 1 i 3 głosowanie będzie jawne.
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

3. :)
Awatar użytkownika
jotem3

Post autor: jotem3 »

3
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

2 (świetny pomysł Kajmana) lub 1.
PS. Czy będzie druga tura głosowania? ;)
PS 2. Od początku byłem za rzadszym przekazywaniem płyt - cykl miesięczny wydaje się być optymalny. :)
Awatar użytkownika
sulko

Post autor: sulko »

2.
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

Bo jeżeli drugiej tury nie będzie, to ja bym jednak liczył punkty dla 1 i 2 razem, bo obie te propozycje sprowadzają się do jednego celu, o który właśnie chodzi zwolennikom pewnej tajności, czyli o brak możliwości manipulowania wynikami pod koniec terminu głosowania.
A propozycja 2 jest właśnie bardzo rozsądnym kompromisem między obydwoma skrajnymi metodami.
Awatar użytkownika
macor70
Listy Przebojów Trójki słucham od: 0001

Post autor: macor70 »

Zdecydowanie wariant 2.
temik3
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1982

Post autor: temik3 »

Jestem za dwójką.
abd3mz pisze: Warto pamiętać jak to wszystko się zaczęło. To ku3a zanosił do Trójki utwory, które uważał że wzbogacą zestaw. Dopiero później była jakaś próba sformalizowania tego na forum. Uważam za bardzo dziwne wymaganie od niego, żeby przynosił utwory na dwóch płytach. Myślę, że prowadzący Listę mogliby to odebrać podobnie. To ku3a szalenie dużo robił i robi dla forum. Nie tylko w tej materii. Nie wszystkie te sprawy są znane, ale to nie umniejsza ich wagi. To, co teraz się zarzuca uważam co najmniej za nietaktowne. Myślałem, że wszyscy będą się cieszyć z możliwości zanoszenia naszych utworów do Trójki. Ktoś to wywalczył za nas. Ktoś ciągle się upomina, przypomina, przekonuje i lobbuje za naszymi sprawami. I nie chce w zamian nic poza tym, żeby nikt mu nie nakazywał sprowadzenia do kuriozum sposobu zanoszenia utworów.
O jedno chciałbym apelować. Możemy się kłócić, ale jednak poniżej pewnego poziomu nie schodźmy.
a jeżeli chodzi o częstotliwość przekazywania płyt to też wolę rzadziej. myślę, że pozostaniemy przy jednej na miesiąc, ale zobaczymy jak to się jeszcze rozwinie.
Podpisuję się wszystkim co mam pod tym tematem, dzięki ku3ie zostało to tak zorganizowane i wszelkie zarzuty są bezpodstawne, to dzięki niemu mamy w zestawie już kilka naszych utworów i co lepsze radzących sobie świetnie na liście, więc po co szukać sporów.
Co do przekazu płyt to jestem także za dłuższym terminem, ponieważ dodanie ośmiu utworów w ciągu dwu tygodni wydaje się nierealne, termin miesięczny daje zwiększenie szans procentowych dla większej liczby.
Grycek
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove

Post autor: Grycek »

3.
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

Raczej 2
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

2. Nie chcę aby ktoś się czuł do czegoś zmuszany.

Jak dla mnie cykl miesięczny jest stanowczo za rzadki. Co 2 tygodnie rozsądne jest.
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

Skoro częstotliwość dostarczania płyt do Trójki też jest tu komentowana, to ja przypomnę, że ponad miesiąc temu proponowałem: Może powinniśmy zmienić cykl z dwutygodniowego na miesięczny? i nadal podtrzymuję to stanowisko! ;-) Jakoś nie ilość się liczy...
Awatar użytkownika
Zawiesina
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997
Kontakt:

Post autor: Zawiesina »

3
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

New York Crasnals: Margaret Touch Her [płyta tygodnia]
Dziś zagrali. Może dorzucą coś do zestawu? BO nawet myślałem nad tym, jednakże nic mi nie wpadło na tyle w ucho z tego co słyszałem.
Awatar użytkownika
adameria
Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
Kontakt:

Post autor: adameria »

Kiedyś chyba byłem za opcją nr 1, ale doświadczenie pokazuje, że opcja nr 2 jest debeściarska.
Zatem:2.
kajman

Post autor: kajman »

Mimo wszystko pozwolę sobie odpowiedzieć.
abd3mz pisze:1. Warto pamiętać jak to wszystko się zaczęło. To ku3a zanosił do Trójki utwory, które uważał że wzbogacą zestaw.
2. Dopiero później była jakaś próba sformalizowania tego na forum.
3. Uważam za bardzo dziwne wymaganie od niego, żeby przynosił utwory na dwóch płytach.
4. Myślę, że prowadzący Listę mogliby to odebrać podobnie.
5. To ku3a szalenie dużo robił i robi dla forum. Nie tylko w tej materii. Nie wszystkie te sprawy są znane, ale to nie umniejsza ich wagi.
6. To, co teraz się zarzuca uważam co najmniej za nietaktowne.
1. Myślałem, że wszyscy będą się cieszyć z możliwości zanoszenia naszych utworów do Trójki.
5. Ktoś to wywalczył za nas. Ktoś ciągle się upomina, przypomina, przekonuje i lobbuje za naszymi sprawami.
3. I nie chce w zamian nic poza tym, żeby nikt mu nie nakazywał sprowadzenia do kuriozum sposobu zanoszenia utworów.
1. Tutaj od razu dwie sprawy. Po pierwsze bardzo dobrze, że zanosił i bardzo dobrze, że będzie zanosił dalej, nawet jeżeli bym uważał, że te utwory są nieodpowiednie (a nie uważam). Gdybym miał taką możliwość też bym coś takiego robił. Po drugie wiele osób, czy to mailowo, czy telefonicznie czy też w rozmowach np. w studio też próbowało to robić.
2. To jest pies pochowany. Według mnie (i być może nie tylko mnie) jest to próba stworzenia czegoś na forum, a nie formalizowanie poprzedniej działalności ku3y (czy kogokolwiek innego).
3. To już jest pogrzebany słoń. Owszem i to i to są utwory, ale pojawiają się one na totalnie odmiennych zasadach. Problem polega na tym, że część osób patrzy z punktu widzenia idealizmu i czystości zasad (przynajmniej w ich mniemaniu), a druga z czysto praktycznego. Z punktu widzenia tej pierwszej grupy (jak mniemam, a mojego na pewno) jest to sprawa o fundamentalnym znaczeniu.
4. No cóż, o tym nie myśleliśmy, ale i tutaj nie byłoby problemu z rozwiązaniem.
5. Tylko że nikt nie poddaje w wątpliwość tego, co ku3a robi. Wszyscy to doceniają. Chodzi (przynajmniej mi) o to, że w tej sprawie nie ma to żadnego znaczenia.
6. Chciałbym wiedzieć co właściwie jest nietaktowne? Jest faktem, że faktycznie użyłem dosyć ostrych słów, ale byłem zaszokowany (zresztą do tej pory nie doszedłem w pełni do siebie). Wydawało mi się, że po poprzedniej dyskusji i tak ostrych słowach sprzeciwu kilku osób na jednej płycie znajdą się tylko utwory - zwycięzcy naszej zabawy i nie będą dorzucane utwory spoza. Po przejrzeniu wątku i obecnej dyskusji wydaje mi się, że nie jest to aż takie oczywiste. Natomiast nadal uważam, że zdając sobie sprawę z odbioru tej sytuacji przez pewne osoby powinien przynajmniej napisać, że płyta będzie wyglądała jak do tej pory. Podejrzewam, że po prostu o tym w ogóle nie pomyślał. Tak samo jak ja nie wpadłem na to, żeby wprost o to zapytać.
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

kajmanie - a nie rozumiesz, że to zajmuje trochę czasu przygotowanie takiej płyty i nie ma sensu m.in. dlatego robić tego 2 razy dla czystego widzimisię (bo na jednej 8 utworów, a na drugiej 2 czy 4, czyli spokojnie na jedną by weszły)?
Awatar użytkownika
stavanger
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 683

Post autor: stavanger »

Wariant 2.
Awatar użytkownika
adameria
Kontakt:

kajman, przy całym szacunku do Ciebie i Twoich poglądów - proszę, włącz sobie piosenkę zespołu Kryzys
pod tytułem "Mam dość" (refren, koniecznie stara wersja), a potem proszę przemyśl zanim dalej będziesz ciągnął...
Nie chcę Cię urazić, ani obrazić, po prostu - ta piosenka wyraża obecnie mój pogląd na temat tej dyskusji.
Mam nadzieję, że mnie rozumiesz :know: .

Zatem teraz on-topic.
Audiofeels... zrobili trzeci ftopic, a słowo się rzekło i do 3 razy sztuka. :nie: Nie proponuję.

Za to proponuję moje majowe odkrycie! Jak już pisałem rewelacja dla mnie, co nie oznacza,
że dla innych. Nie wiem, jak utwór zostanie potraktowany, ponieważ uczciwie należy napisać,
że jest to produkcja samodzielna, handmade-owa. Wykonawca, a właściwie WYKONAWCZYNI
jest sama sobie sterem, żaglem i okrętem. Wybrałem najlepszy utwór moim zdaniem.
Panie i Panowie:

Idę z Tobą - Neszka

Zapraszamy do reklamy :wink: .
Dziewczyna była frontmanką regowego zespołu Kometa Marleya, jednak zespół
nieco zaprzestał swojej działalności, stąd wziął się pomysł na solowy projekt.
Ponoć zespół wróci w zmienionym składzie.
Utwór... Takie okołorege, całkiem zgrabne. Proste, lekkostrawne, jednocześnie cudnej urody.
...Uroda, zgrabne, oj, oj, oj :wink: . Tak tylko a propos... :oops:
Mogę polecić ciekawym:
http://www.myspace.com/neszka
To była reklama :wink: .

Cóż, można się było po mnie tego spodziewać. Więcej nie proponuję w tej edycji, bo trzeba innym zrobić miejsce.

Miszon, zaciekawiony grupą Illuminandi, podpowiadam... Pochodzą z Dębicy.
Widziałem ich na koncercie w 2004 roku, wtedy zaczynali, mieli wówczas 2 wokalistów,
jeden normalnie śpiewał, drugi robił deathmatalowe aaaaaaa, wiolonczela w składzie.
Podobnie jak dla Neszki, tematyka tekstów dotycząca Stwórcy (szanuję inne poglądy, dlatego
nie piszę jakiego) nie jest im obca. Jak jest dzisiaj?
Proszę bardzo:
http://www.myspace.com/illuminandi
Ostatnio zmieniony wt cze 22, 2010 11:08 pm przez adameria, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

adamwademeria - jak najbardziej zajrzałem już kilka dni temu na ten myspace. Ciekawe jest to połączenie growlu i wiolonczeli/skrzypiec. W teksty się nie wsłuchiwałem szczerze mówię, a bez wsłuchiwania nie zauważyłem, że są zaangażowane w jakiś sposób religijnie. W zasadzie jakby tego sami nie napisali, to bym takiej zawartości nawet nie szukał ;-) .
Awatar użytkownika
adameria
Kontakt:

growl - to słowo zgubiło się w moim osobistym RAM/ROM-ie.
Pozostaje Ci zakup płyty albo osobisty kontakt z zespołem gdybyś drążył nadal...
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

To ja postanowiłem, że jednak zaproponuję to, czego nie zdążyłem w pierwszej turze.

Siedem gór - Piotr Woźniak
Utwór chyba posiadający większy potencjał przebojowości i może lepiej by sobie poradził, niż obecna piosenka w zestawie.
Nie będę jego przesyłał, gdyż już to robiłem w pierwszej turze głosowania.
Ostatnio zmieniony śr cze 23, 2010 11:04 am przez tadzio3, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

A IRA nie weszła na którąś z płytek?
ODPOWIEDZ