REZERWAT - Marionetka

Archiwum LP3 nie jest pozbawione błędów — jeśli dostrzegasz błędy, a masz ochotę poinformować o tym... do dzieła! Mile widziane „dowody rzeczowe”: linki URL, fotki, skany, materiał dźwiękowy.

Moderatorzy: danco28, danco28

danco28
Listy Przebojów Trójki słucham od: 859 notowania (1998)

REZERWAT - Marionetka

Post autor: danco28 »

Poprawny zapis: REZERWAT - Trędowata marionetka

http://www.archiwumrocka.art.pl/plyty/r ... erwat.html
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Re: REZERWAT - Marionetka

Post autor: Yacy »

a ja znów napiszę: tracklista notowania 57 i kolejnych zawiera tylko słowo MARIONETKA ! i znów napiszę, że nawet to było wpisane błędnie, to pod taką nazwą wtedy funkcjonowało na lp3. A Trędowata to niech będzie w EPMR. Lub w książce pani Mniszkówny :-P
danco28
Listy Przebojów Trójki słucham od: 859 notowania (1998)

Post autor: danco28 »

Na szczęście nie Ty decydujesz o wprowadzaniu zmian w archiwum, zresztą ja też nie. ;) Sprawa jest prosta: chodzi o to, że jak wezmę płytę i zerknę do archiwum, to chcę mieć pewność, że "Trędowata marionetka" (na płycie) i "Marionetka" (w archiwum) to ten sam utwór, a nie kombinowanie: "a może to nie to". Dlatego będę uparcie twierdził, że w archiwum przede wszystkim powinny być tytuły oficjalne, takie jakie można znaleźć na opisach płyt. A dopiero w drugiej kolejności "zapisy listowe". Bardzo bym chciał, aby JaceK, ogłosił, że w archiwum będą przede wszystkim obowiązywały "zapisy oficjalne", a "zapisy listowe" będą tylko dodatkową informacją, to w końcu JaceK jest tutaj szefem i twórcą archiwum, dlatego chciałbym aby tak zadecydował. A może ankieta? -> http://forum.lp3.pl/viewtopic.php?f=5&t=4675&start=0
ku3a

Post autor: ku3a »

JaceK już kilka razy pisał, że dostępne będą obydwa zapisy i każdy będzie sobie mógł wybrać co chce widzieć. Tylko trzeba znaleźć czas, żeby to zaimplementować.
A ile jest takich utworów, których pierwotne wersje były na Liście, a potem ukazywały się na płycie w zmienionej wersji i zmienionym tytule? Albo i w tej samej wersji, ale pod innym tytułem? Nieważne, ważne, że wcześniej było na Liście pod innym. A jak sobie kto to potem nazwał, to już sprawa pozaelpetrójkowa.
W ankiecie wziąłem udział, bo czemu by nie, i wiadomo jak zagłosowałem.
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

ja się zastanawiałem czy kliknąć, bo jeśli to jest ankieta nieoficjalna znaczy się niewiążąca. Ale fakt "czemu by nie" ;-) Nie napiszę jaką opcję wybrałem :-P
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Post autor: JaceK »

Myślę, że skoro w innych przypadkach poszliśmy na pewien kompromis, wprowadzenie w tym przypadku zapisu:

Kod: Zaznacz cały

<field name="Tytul">Trędowata marionetka</field>
<field name="Tytul_LP3">Marionetka</field>
będzie naturalną konsekwencją innych zmian poczynionych w zapisach tytułów utworów.
ODPOWIEDZ