Zagadka ze znakiem zapytania

Tu posprawdzamy swoją wiedzę na temat Listy Przebojów Trójki — za prawidłowe odpowiedzi nie obiecujemy jednak dżinsów, singielków ani innych gadżetów!
kajman

Zagadka ze znakiem zapytania

Post autor: kajman »

Zadając tą zagadkę muszę się przyznać, że nie mam 100%-wej pewności, że faktycznie jest ona sensowna, bo nie mam całkowitej pewności, że faktycznie coś takiego jest prawdą. Jednakże wszystko na to wskazuje (no chyba że mam coś ze słuchem).
Pan Marek Niedźwiecki bardzo ceni i lubi Basię. Także dzięki niemu pojawiała się tak często na liście przebojów. Pytanie brzmi kiedy pojawiła się na niej po raz pierwszy i w jakiej piosence.
Ostrzegam że poza tym że nie mam całkowitej pewności, że mam rację to zagadka do tego jest podchwytliwa.
grzes

Re: Zagadka ze znakiem zapytania

Post autor: grzes »

Basia solo, czy w zespole?
Awatar użytkownika
VILKI
Listy Przebojów Trójki słucham od: 256 not.

Post autor: VILKI »

chyba chodzi o Half a minute z Matt Bianco z grudnia 84r.
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

W 1984 roku w notowaniu 137, 1 grudnia, utwór Half a Minute jako członkini Matt Bianco?

jednak wydaje mi się to zbyt oczywiste i pewnie jest jakiś haczyk ;-)

Edit: no to się spóźniłem...
Awatar użytkownika
VILKI
Listy Przebojów Trójki słucham od: 256 not.

Post autor: VILKI »

też mam takie wrażenie Yacy...znając kajmana to pewnie natknął się na jakiś rarytasik z Perfectem hi hi
kajman

Post autor: kajman »

VILKI pisze:też mam takie wrażenie Yacy...znając kajmana to pewnie natknął się na jakiś rarytasik z Perfectem hi hi
Haczyk jest przede wszystkim ten, że napisałem że na liście przebojów, nie konkretyzując, że na LP3. Ale mnie rozgryzłeś. Na LP1 było Spocząć i na moje uszy słyszę damski chórek (niezbyt wprawdzie intensywny), a z informacji mi podanych w Perfekcie (który towarzyszy w większości utworów z tej płyty, w tym w tym) śpiewały wtedy dwie panie, w tym Basia.
Ale jak pisałem, to pewności nie mam.
LLucky
Listy Przebojów Trójki słucham od: ?

Post autor: LLucky »

To może warto poszukać jakiejś listy przebojów, na której pojawiły się Alibabki z Basią? Moja wikipedyczna pamięć podpowiada mi, że to było w latach 1972-1974, czyli przed Perfectem.
Ale to tylko czcze spekulacje, to Wy jesteście specami od list przebojów, nie ja. :)
ODPOWIEDZ