Ja listy słucham od roku 1985 i kiedyś Niedźwiedź zrobił z tej audycji coś wyjątkowego - coś na co się czekało cały tydzień! Tę magię udało mu się bardzo długo podtrzymać (tka gdzieś do 2003 roku). Potem była dziwna stagnacja - przeciętne piosenki po 50 tygodni na liscie (Archive). Jak przyszedł Piotr Baron to powiało świeżościa i jakąś dynamiką. A teraz znów spowolnienie.
mara pisze:hydropiekłowstąpienie, the flood, nie pamiętam tytułu"deszcz naprawdę kocham deszcz" -wszystko przez lp3 ...
Właśnie polubiłam "the flood" słucham pierwszy raz via słuchawki i słyszę czego nie słyszałam .. początek jest najlepszy.
Yacy pisze:ja to odbieram, że mówi w imieniu swoim i Piotra... Jakby nie chciał w żadnym miejscu Go pominąć...
Ale nie mam pojęcia czemu nie mówi Lista Przebojów Pr III
no ja nie mówię, że Niedźwiedź to mówi ze złymi intencjami, ale misie to jakoś "gryzie". tym bardziej, że praktycznie nie używa nazwy oficjalnej. "Lista Przebojów Programu Trzeciego" zawsze z przyjemnością wysłucham. nie wiem do końca jak to wytłumaczyć, ale to jest dumna nazwa. a "nasza lista" [pomijając Naszą Listę ] to tak jakby to była jakoś osiedlowa lista, na którą głosuje 20 osób...
mara pisze:Tak jak już wcześniej pisałam -Niedźwiedź nie ma tej magi jak Pan Piotr ( nie raz się zdarza że pan Piotr mówi np coś o gorącej herbacie i to akurat wtedy gdy sama ja piję) .
Taa...
Jak mój brat Marek, w 1991 roku malował pokoje to mało nie spadł z drabiny jak NIedźwiedź wspomniał coś o Marku malującym sufit Pan Piotr po prostu ... miał dobrego nauczyciela
Tak, szczególnie, gdy Pan Piotr pije herbatę z cynamonem ...
A Pan Marek swego czasu podsłuchiwał - miał nasłuch na mieście, więc był dobrze poinformowany - ciekawych, a nieznających historii odsyłam do książki Magdy Jethon "Pani Magdo Pani pierwszej to powiem" - dobra lektura
Ostatnio zmieniony ndz cze 06, 2010 1:29 pm przez macor70, łącznie zmieniany 2 razy.
Cóż, macie prawo mieć swoje zdanie.
Ja napiszę tak - Pan Marek robi swoje, ani na krok nie zjeżdża w dół,
"nasza lista" - Yacy już napisał dlaczego.
A pozdrowienia dla obu Forów już poleciały... więc nie rozumiem o sssso chodzi.
Dziś Listę głównie tworzą wierszokleci.
Co do układu utworów na Liście - przecież to ludzie głosują.
Zatem nie wiem, jakich fajerwerków się spodziewacie?
rafipotrafi pisze:Ja listy słucham od roku 1985 i kiedyś Niedźwiedź zrobił z tej audycji coś wyjątkowego - coś na co się czekało cały tydzień! Tę magię udało mu się bardzo długo podtrzymać (tka gdzieś do 2003 roku). Potem była dziwna stagnacja - przeciętne piosenki po 50 tygodni na liscie (Archive). Jak przyszedł Piotr Baron to powiało świeżościa i jakąś dynamiką. A teraz znów spowolnienie.
To znaczy się, że ktoś manipulował tak? Albo Marek przetrzymując piosenki dwa lata na liście albo Balonik, że te piosenki rach ciach 17 tygodni i bam z 5 na 24. Tak?