Nasi kandydaci do zestawu
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Re: Nasi kandydaci do zestawu
Tzn. to jest po prostu singiel, który jest za free do ściągnięcia z sieci. Spodobał mi się, to go wrzuciłem. Całej płyty nie mam. Zasadniczo nie ściągam płyt, których nie znam zespołów których nie znam (a takie które znam i mi się podobają, to kupuję. Chyba że nie mam kasy na kupno).
Ale są wyjątki oczywiście.
Ale są wyjątki oczywiście.
- macor70
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 0001
Ja mam też często tak, że kupuję płyty w ciemno - coś mnie zaciekawi np. okładka.... Ostatnio z takich udanych zakupów w ciemno, stałem się namiętnym słuchaczem szwedzkiego duetu K-O-O-P.
A gdy nie trafię i nie mogę jakoś materiału zawartego na płycie strawić, to zawsze obdaruję taką płytą znajomych, bądź kogoś w rodzinie
... Czasami w zamian wpadnie coś ciekawego...
Ja mam zaś problem ze ściąganiem - nigdy tego nie robiłem i nie potrafię tego jakoś ogarnąć, ani dokładnie nie wiem, gdzie tego szukać... Pewnie za stary jestem na to albo za leniwy, a poza tym to lubię płytę dotknąć i ogarnąć tę całośc - ten przekaz graficzno - muzyczny... Opakowany produkt muzyczny jakąś ciekawą grafiką, która też jest sztuką najczęściej powiązaną z zawartością muzyczną, jest ważny, a większość wykonawców ją spłyca... albo pomija
A gdy nie trafię i nie mogę jakoś materiału zawartego na płycie strawić, to zawsze obdaruję taką płytą znajomych, bądź kogoś w rodzinie

Ja mam zaś problem ze ściąganiem - nigdy tego nie robiłem i nie potrafię tego jakoś ogarnąć, ani dokładnie nie wiem, gdzie tego szukać... Pewnie za stary jestem na to albo za leniwy, a poza tym to lubię płytę dotknąć i ogarnąć tę całośc - ten przekaz graficzno - muzyczny... Opakowany produkt muzyczny jakąś ciekawą grafiką, która też jest sztuką najczęściej powiązaną z zawartością muzyczną, jest ważny, a większość wykonawców ją spłyca... albo pomija

- stavanger
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 683
Entuzjazm w promowaniu nieco opadł.
- tadzio3
- Kontakt:
W sumie nie ma się czemu dziwić. Póki co i ja się zastanawiam, czy zgłaszać kolejne utwory. Chyba poczekam na to, czy będzie jakikolwiek znak (czyli przynajmniej jeden nasz utwór) w poczekalni
- macor70
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 0001
Może jakaś męska rozmowa z prowadzącymi cos by poprawiła w tym temacie... Albo jakiś proteściktadzio3 pisze:W sumie nie ma się czemu dziwić. Póki co i ja się zastanawiam, czy zgłaszać kolejne utwory. Chyba poczekam na to, czy będzie jakikolwiek znak (czyli przynajmniej jeden nasz utwór) w poczekalni

Nie wiem czy protest coś da...macor70 pisze:Może jakaś męska rozmowa z prowadzącymi cos by poprawiła w tym temacie... Albo jakiś proteścik???
Rozmowa się odbyła. Panowie przesłuchali płytę, ale nie ocenili naszych propozycji z takim entuzjazmem jak my...
Przypominam.
Każdy może zgłosić 2 utwory, które spełniają zasady, a następnie wrzucić je do odpowiedniego folderu.
hasło to mój nick.
Jeżeli ktoś kolejny raz proponuje ten sam utwór to niech napisze kiedy poprzednio go proponował. Dzięki temu nie będzie musiał go jeszcze raz wrzucać na chomika.
Można zgłaszać utwory do 1 czerwca do 21:00
- Miszon
- Kontakt:
Trochę się tego obawiałem... Chociaż na Happysad i Scorpions to jednak liczyłem (bo pozostałe to może z 1% dawałem, szkoda że nie głosowałem, bo na pewno nie na te, no może na 1 z tych pozostałych z 8-ki. A z 10-ki na 3abd3mz pisze:Rozmowa się odbyła. Panowie przesłuchali płytę, ale nie ocenili naszych propozycji z takim entuzjazmem jak my...

Cóż, nie należy się przejmować i spokojnie działać dalej, może wreszcie na coś trafimy w guście.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1982
Dziwi mnie tylko wypowiedź p. Marka na liście w stylu "Scorpions wydali płytę, co na to forum" czyli że może my zechcielibyśmy coś ze Scorpions w zestawie. Albo tej płytki nie słuchał, albo może będzie w zestawie np. za tydzień. Ale szczerze mówiąc trochę dziwne te słowa były.Miszon pisze:Trochę się tego obawiałem... Chociaż na Happysad i Scorpions to jednak liczyłem (bo pozostałe to może z 1% dawałem, szkoda że nie głosowałem, bo na pewno nie na te, no może na 1 z tych pozostałych z 8-ki. A z 10-ki na 3abd3mz pisze:Rozmowa się odbyła. Panowie przesłuchali płytę, ale nie ocenili naszych propozycji z takim entuzjazmem jak my...).
Cóż, nie należy się przejmować i spokojnie działać dalej, może wreszcie na coś trafimy w guście.
- Miszon
- Kontakt:
No też mnie zdziwiła ta wypowiedź. A jaki jest singiel z tej płyty wie ktoś?
z tego co pamiętam to chyba The Good Die YoungMiszon pisze:A jaki jest singiel z tej płyty wie ktoś?
- Miszon
- Kontakt:
No to żeby chociaż to wrzucili! Scorpionsi zasługują na kawałek w zestawieniu (tym bardziej że 1000 notowań temu królowali
). Szczególnie, że podobno to ostatnia płyta. I szczególnie, że nie jest zła. Nawet dobra jest. No zła nie
.

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007
No może chociaż Scorpionsów by wzięli pod uwagę ... Jak dla mnie " Lorelei " nie jest w ogóle reprezentatywna dla całej płyty, która jest zdecydowanie nastawiona na mocne uderzenie, ale na Listę rzeczywiście lepiej dać balladę, niestety
Powiem szczerze, że kiedy ku3a napisał że nasze utwory miał wziąć pod uwagę Mariusz Owczarek, to mina mi nieco zrzedła, bo ten Pan w swoich audycjach stroni nie tylko od hard rocka ale i ogólnie od tych mniej znanych zespołów w klimatach progresywnego rocka, które na naszej pierwszej płycie też się znalazły
Tak więc mam szczerą nadzieję, że nie tylko on decyduje co powinno się w zestawie znaleźć - obecnie widzę w nim parę jaśniejszych ( znaczy: " nie popowych " ) punktów, które najwyraźniej " przemycił " Piotr Baron, tak więc może i tym razem się uda ... Trzymam kciuki 

Powiem szczerze, że kiedy ku3a napisał że nasze utwory miał wziąć pod uwagę Mariusz Owczarek, to mina mi nieco zrzedła, bo ten Pan w swoich audycjach stroni nie tylko od hard rocka ale i ogólnie od tych mniej znanych zespołów w klimatach progresywnego rocka, które na naszej pierwszej płycie też się znalazły

płyty słuchali: Mariusz Owczarek oraz Piotr Baron i Marek Niedźwiecki. czy ktoś więcej nie wiem.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.
A co mi tam.
Ponieważ możliwość zgłoszenia tego utworu niebawem się wyczerpie, ponawiam z ubiegłego tygodnia.
Utwór jest z wytwórni 4AD.
The Hope that House Built - Future Of The Left
Ponieważ możliwość zgłoszenia tego utworu niebawem się wyczerpie, ponawiam z ubiegłego tygodnia.
Utwór jest z wytwórni 4AD.
The Hope that House Built - Future Of The Left
- adameria
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
- Kontakt:
To ta wytwórnia jeszcze istnieje?Robinson pisze: Utwór jest z wytwórni 4AD.

This is very, very good news.

moje propozycje:
Trouble Seeker - Cypress Hill feat. Daron Malakian
Steel that sleeps the eye - Baroness
Trouble Seeker - Cypress Hill feat. Daron Malakian
Steel that sleeps the eye - Baroness
o! nie wiedziałem, że Daron coś zrobił, trzeba się zapoznać.detektyw pisze:Trouble Seeker - Cypress Hill feat. Daron Malakian
wahałem się czy wybrać ten numer czy też może z Tomem Morello, ale jednak ten mi się bardziej podobaku3a pisze:o! nie wiedziałem, że Daron coś zrobił, trzeba się zapoznać.detektyw pisze:Trouble Seeker - Cypress Hill feat. Daron Malakian
A moim kandydatem na ten tydzień wprawdzie nie będzie oficjalny singel, ale za to piosenka z teledyskiem 
The Space In Between - How To Destroy Angels
[uwaga, teledysk drastyczny]
Trochę bardziej w klimacie Year Zero niż A Drowning.

The Space In Between - How To Destroy Angels
[uwaga, teledysk drastyczny]
Trochę bardziej w klimacie Year Zero niż A Drowning.
- adameria
- Kontakt:
Przykre to co się dzieje, a raczej nie dzieje z naszymi kandydatami...
Mimo wszystko... Powtarzam propozycje, którą proponowałem w poprzednich 2 edycjach:
Nothing Else Matters - Audiofeels
Tutaj jest teledysk: http://www.youtube.com/watch?v=unBe16ZKL9I
W ramach reklamy, gdyby jeszcze ktoś nie wiedział, to Panowie
nie używają instrumentów. No i mam problem z nazwą.
Sprawdzałem i nie wiem czy pisze się Audiofeels czy AudioFeels.
Wprowadzam zasadę to 3 razy sztuka...
Z tym, że z zespołem Cuba de Zoo poczekam, zatem od razu wyjątek.
Poczekam, ponieważ mojej kolejnej propozycji w lipcu skończy się termin
ważności i nie ma na co czekać:
Tacy sami (live) - Cree feat. Orkiestra Aukso
Tutaj też jest lekki problem jak nazwać orkiestrę. Tytuł piosenki nie ma
nic wspólnego z przebojem Lady Pank. No i ta wersja jest moim zdaniem
lepsza niż studyjna. Jeśli ktoś nie zna Cree i ma wątpliwości kto tam
jest na wokalu - to napiszę, że Riedel. Junior.

Mimo wszystko... Powtarzam propozycje, którą proponowałem w poprzednich 2 edycjach:
Nothing Else Matters - Audiofeels
Tutaj jest teledysk: http://www.youtube.com/watch?v=unBe16ZKL9I
W ramach reklamy, gdyby jeszcze ktoś nie wiedział, to Panowie
nie używają instrumentów. No i mam problem z nazwą.
Sprawdzałem i nie wiem czy pisze się Audiofeels czy AudioFeels.
Wprowadzam zasadę to 3 razy sztuka...
Z tym, że z zespołem Cuba de Zoo poczekam, zatem od razu wyjątek.
Poczekam, ponieważ mojej kolejnej propozycji w lipcu skończy się termin
ważności i nie ma na co czekać:
Tacy sami (live) - Cree feat. Orkiestra Aukso
Tutaj też jest lekki problem jak nazwać orkiestrę. Tytuł piosenki nie ma
nic wspólnego z przebojem Lady Pank. No i ta wersja jest moim zdaniem
lepsza niż studyjna. Jeśli ktoś nie zna Cree i ma wątpliwości kto tam
jest na wokalu - to napiszę, że Riedel. Junior.
- krzysiek83
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014
Podziwiam Was, że cały czas zgłaszacie kandydatury. W końcu coś się z pewnością znajdzie w zestawie... Za kilkanaście... Ale już chyba nie będę brał udziału w głosowaniu, skoro nic to nie przynosi. Poczekam jeszcze ze dwa tygodnie z pogrzebaniem tej idei.
- adameria
- Kontakt:
Nadzieja matką głupich (o! to dziś jej dzień!), ale umiera ostatnia.
- iqh
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003
No, to może to się panu Baronowi spodoba.detektyw pisze:moje propozycje:
Steel that sleeps the eye - Baroness[/color]
Drugą płytę przekażę dopiero w ten piątek. Tak się umówiłem, bo przy pierwszej były opóźnienia.
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
ja na razie wstrzymuję się ze zgłaszaniem...krzysiek83 pisze: Ale już chyba nie będę brał udziału w głosowaniu, skoro nic to nie przynosi.
czyli powtarzać można kilka razy? nie ma limitu dwóch zgłoszeń [tak mi się gdzieś ubzdurałoadamwadameria pisze:Powtarzam propozycje, którą proponowałem w poprzednich 2 edycjach: