LLucky pisze:
Jest "Scratch My Back", będzie "I'll Scratch Yours".
Tłumaczenie dosłowne: "Podrap Moje Plecy", "Ja Podrapię Twoje"
Tłumaczenie idiomatyczne: "Przysługa", "Za Przysługę"
Tłumaczenie tradycyjne: "Jak Bóg Kubie", "Tak Kuba Bogu"
Tłumaczenie zorientowane politycznie: "Jak Bóg Kubie", "Tak Kuba Stanom Zjednoczonym"
Tłumaczenie zorientowane forumowo: "Jak Balonik Ku3ie", "Tak Ku3a Niedźwiedziowi"
Tłumaczenie polskie: "Kto pod kim dołki kopie", "Ten sam w nie wpada"
Tłumaczenie fizyków: "Akcja", "Reakcja";
Tłumaczenie matematyków: "Twierdzenie", "Dowód" albo
"lewa strona równania", "prawa strona równania";
Tłumaczenie informatyków: "Wejście", "Wyjście";
Tłumaczenie historyków: "Przyczyna", "Skutek";
Na tłumaczenie chemików nie mam pomysłu, za cienki jestem,
natomiast tłumaczenie biologów... pozostawię dla siebie .
arsen94 pisze:Jeden z moich ulubionych numerów na płycie Sade
"Bring Me Home" na początku była moją drugą ulubioną piosenką na płycie, ale jakoś mi się przejadła. Ostatnio zacząłem uwielbiać "Babyfather" (na początku tego nie znosiłem).
mateusz15 pisze:Serwis zastąpiony nową Katie. Jestem oczarowany. Teraz kapitalny 'Tiny Alien'.
Zgadzam się Obok "The Flood" najbardziej podobają mi się właśnie "Tiny Alien", "Twisted" i "God on the Drums(...)". Zdecydowanie najlepsza płyta Katie.
LLucky pisze:
Jest "Scratch My Back", będzie "I'll Scratch Yours".
Tłumaczenie dosłowne: "Podrap Moje Plecy", "Ja Podrapię Twoje"
Tłumaczenie idiomatyczne: "Przysługa", "Za Przysługę"
Tłumaczenie tradycyjne: "Jak Bóg Kubie", "Tak Kuba Bogu"
Tłumaczenie zorientowane politycznie: "Jak Bóg Kubie", "Tak Kuba Stanom Zjednoczonym"
Tłumaczenie zorientowane forumowo: "Jak Balonik Ku3ie", "Tak Ku3a Niedźwiedziowi"
Tłumaczenie polskie: "Kto pod kim dołki kopie", "Ten sam w nie wpada"
Tłumaczenie fizyków: "Akcja", "Reakcja";
Tłumaczenie matematyków: "Twierdzenie", "Dowód" albo
"lewa strona równania", "prawa strona równania";
Tłumaczenie informatyków: "Wejście", "Wyjście";
Tłumaczenie historyków: "Przyczyna", "Skutek";
Na tłumaczenie chemików nie mam pomysłu, za cienki jestem,
natomiast tłumaczenie biologów... pozostawię dla siebie .
Tłumaczenie jutrzejszego finału Ligi Mistrzow: "Przygotowanie fizyczne", "Przygotowanie aktorskie"
Miszon pisze:Ale wiesz, jak taki pająk się naje komarów, to PAJĄK się z tego robi. Szeloba jaka czy co. I potem może na większe zwierzęta się przerzucić .
Muszę zacząć jeść komary
Jesteś mała? Jesteś mała? Jesteś mała mała mała mała mała? Jutro będziesz duża, dzisiaj jesteś mała?
popatrzyłam sobie na tę tabulaturę Ozzy'ego - no i faktycznie, niektóre przejścia rzeczywiście ciekawe, byle leszcz tego nie zagra ale ogólnie to nie jest jakiś wybitnie trudny utwór ...
Widziałeś rozpis solówki do " Mr Crowley " ? (heh ... głupie pytanie )
rockmanka pisze:adamwadameria - Nie no, podziel się tym tłumaczeniem biologów...
Może miał na myśli awatara niejakiego Olafa z Forum LPMN. edit: tam Muchy mają Przesilenie.
"Karinga" zaczyna mnie wciągać. To chyba najlepszy Kult jaki słyszałem od czasu "Ostatecznego...".
Ostatnio zmieniony pt maja 21, 2010 9:13 pm przez słoik, łącznie zmieniany 1 raz.
Miszon pisze:Ale wiesz, jak taki pająk się naje komarów, to PAJĄK się z tego robi. Szeloba jaka czy co. I potem może na większe zwierzęta się przerzucić .
Muszę zacząć jeść komary
Jesteś mała? Jesteś mała? Jesteś mała mała mała mała mała? Jutro będziesz duża, dzisiaj jesteś mała?
Nie jestem. Ale dobrze byłoby zabijać większe zwierzaczki, a nie tylko obrywać skrzydełka muchom i patrzeć jak skaczą... .
Jam jest Tanatos. Jam jest ŚMIERĆ.
Ostatnio zmieniony pt maja 21, 2010 9:18 pm przez tanatos, łącznie zmieniany 1 raz.
mateusz15 pisze:Serwis zastąpiony nową Katie. Jestem oczarowany. Teraz kapitalny 'Tiny Alien'.
Zgadzam się Obok "The Flood" najbardziej podobają mi się właśnie "Tiny Alien", "Twisted" i "God on the Drums(...)".
Moje 3 typy: "A Happy Place" - wprowadza mnie w "ekstazę", niesamowity!, "A Moment Of Madness" - cudowanie Katie balansuje głosem i właśnie "Tiny Alien", ale tytułowy numer i "Red Balloons" też zachwycają. Natomiast "God On Drums, Devil On The Bass" - mimo świetnego tytułu - zawiodło, na razie nie mogę się do tego utworu przekonać. Ale to tylko jeden taki na płycie
mixplusik pisze:Zdecydowanie najlepsza płyta Katie.
Chyba za wcześnie by o tym mówić. Ale na pewno dużo lepsza od 'Pictures', które przy nowym albumie wypada nijako.