powiedzcie ze to sen!!

Ktoś, gdzieś, kiedyś słyszał coś, ale nie wie kto, gdzie, kiedy i z kim — czyli zubożona wersja „Jaka to melodia” :-)

Moderatorzy: danco28, danco28

rafał71

powiedzcie ze to sen!!

Post autor: rafał71 »

policzyłem polskie utwory na topie wszechczasów,jest ich 14!! :shock: ale mniejsza o to.Wiekszy szok to tylko jeden utwór Lady pank-zawsze tam gdzie ty,a cóz to za przebój w porównaniu z....ech długo by wymieniac.Autobiografia przegrywa z Kultem??A gdzie reszta hitów z tekstami Olewicza,Mogielnickiego,Dutkiewicza!!??A co robi Myslovitz na38 pozycji??-to nie jest top lista !!!Smiac sie chce!pozdrawiam
Ch@mpion

Re: powiedzcie ze to sen!!

Post autor: Ch@mpion »

Rzeczywiście ten top jest trochę naciągany. W ogóle Trójka bardzo promuje Kult i Myslovitz - chyba głównie dlatego tyle piosenek znalazło się w tym topie.
Spróbuję zabawić się w top polskich utworów wszechczasów - nie wiem, na ile mi się to uda, ale postaram się to zrobić w miarę obiektywnie, biorąc też pod uwagę wyniki plebiscytu ogłoszonego przez RMF FM na początku 2001 r. BTW on był dużo bardziej naciągany, bo wysokie miejsca zajmowały piosenki będące w tamtym czasie na topie (np. "Nobody" Kasi Kowalskiej - chyba najgorszy jej utwór w całej karierze).
ODPOWIEDZ