za wynik -> 1 punkt, a dopiero za dokładny wynik -> plus 2 pkt. Ja zaproponowałem 2 pkt za wynik i plus 1 za dokładny wynik. I co robimy?
JEstem za rozwiązaniem, że zwycięzca = 1 punkt, wynik = +2 punkty. Bo dużo łatwiej wytypować kto wygra, niż konkretny wynik.
Ja prawdopodobnie będę zawsze typował wynik po dogrywce (albo raczej po 90 i po dogrywce, ale to pozakonkursowo), ale nie zwracajcie na to uwagi i liczcie tak, jakby to był normalny typ. Po prostu lata przyzwyczajenia.
Zastanawiam się tylko, czy zakładać nowy zeszyt na MŚ, czy jednak już odpuścić, bo za stary na to jestem. Mam spore braki, bo już powinna być strona tytułowa, lista uczestników z datami, kiedy awansowali do MŚ, opisane stadiony, trenerzy drużyn (i od kiedy je trenują), lista faworytów wg. ilości gwiazdek (1-5), lista najlepszych osiągnięć wszystkich drużyn, wypisani debiutanci, który raz która drużyna gra na MŚ, największe niespodzianki z awansów i najwięksi nieobecni. A także rozpisany podział na grupy i typowanie, kto zajmie w nich które miejsce. A tak z tydzień przed pierwszym meczem powinienem rozpisać sobie "formularz" do opisywania pierwszego meczu.
(jakby ktoś się dziwił tak rozbudowanej procedurze - była testowana w MŚ'90, troszkę w ME'92 bo tylko częściowo notowałem, znaczące zmiany przeszła przed MŚ'94, a ostateczny kształt uzyskała w MŚ'98. No, minimalne korekty formularza meczowego w MŚ2002 i ME2004. W ME 2000 tylko faza grupowa niestety zapisana i finał)