Nasi kandydaci do zestawu

Czy podobało się ostatnie notowanie? Niekoniecznie ostatnie, ale może jakiś utwór szczególnie przypadł do gustu? Chcesz agitować do głosowania na konkretny „numer”? Wyraź tutaj swoją opinię...

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Re: Nasi kandydaci do zestawu

Post autor: Miszon »

Ja tylko jedno słowo.
Widzę to tak - jeśli któraś z forowych propozycji wejdzie do zestawu, to będę się cieszył. I jest dla mnie bez znaczenia, czy to będzie moja, czy czyjaś inna. Ważny jest sam fakt uznania naszego głosu. A głosuję na propozycje dlatego, że nie możemy po pierwsze wrzucić im 30 nagrań, bo tego nie przesłuchają, a po drugie że wtedy wybieram kawałki, które mają na znalezienie się w zestawie większe szanse (to jak mi się podobają jest kwestią wtórną, bo mogę uznać że coś mi się bardzo podoba, ale na Listę się nie nadaje. Aczkolwiek oczywiście na coś co mnie kompletnie nie "podchodzi" na pewno nie zagłosuję).
Dlatego nie widzę powodu, aby się zżymać że ktoś dorzuci jeszcze 2 kawałki, bo było miejsce na płytce, a ktoś w Trójce nie widzi problemu, żeby także je przesłuchać.
Czy wszystko trzeba regulować ustawami? :know:
ku3a

Post autor: ku3a »

Czasem to się wszystkiego odechciewa.
Można podejść do czegoś z wielkim zapałem, poświęcić swój czas, przez to rezygnując z innych rzeczy, ale i tak okaże się, że się coś zrobiło źle. Mogłem nagrać płytę, wrzucić do papierowej koperty i mieć święty spokój. I obejrzeć sobie jakiś film czy coś. Ale nie, oczywiście nie umiałem tak do tego podejść i musiałem się jak głupi starać. Wydrukowałem stronę tytułową z szatą graficzną taką samą jak wszystkie wcześniejsze przekazane płyty, by to wszystko było jednolite; przesłuchałem wszystkie utwory jeszcze raz, by ułożyć je w takiej kolejności, by moim zdaniem płyta zrobiła najlepsze wrażenie; zebrałem wszystkie dane od Was; ułożyłem je na stronie do wydrukowania tak by się wszystko ładnie zmieściło; wydrukowałem; wyciąłem; opisałem płytę; włożyłem do ładnego pudełka; zabrałem ze sobą; przekazałem Helen i opowiedziałem jej dokładnie o co chodzi; poinformowałem Mariusza Owczarka; powiedziałem osobiście Niedźwiedziowi i Balonikowi, i jak kretyn byłem z siebie zadowolony.
Ale przecież w Konstytucji nie jest napisane, że wolno mi dać jeden utwór od siebie.
Najgorsze że wiem, że następnym razem nie będę umiał tego odwalić i znowu tak samo będę się starać i tyle samo czasu poświęcę (zmarnuję?)...

Następnym razem jeśli będę chciał dać jakiś utwór od siebie, to specjalnie będę musiał kupić w sklepie płytki innej firmy niż ta na której nagrałem wybrane 8 utworów, żeby jak nagram coś od siebie, nikt nie skojarzył, że te 2 płyty mają ze sobą coś wspólnego. Kupię też flamaster innego koloru i opiszę lewą ręką, żeby był inny charakter pisma albo dam komuś ze znajomych, żeby opisał, no i oczywiście sam tej płyty nie przekażę, tylko wyślę kurierem albo poproszę kogoś, ale jeśli nikt się nie zgodzi, to będę musiał sam to zrobić, ale wtedy będę musiał założyć sztuczną brodę i wąsy. I oczywiście nie wolno tej płyty przekazać w piątek. Wtedy będzie minimalna szansa, że nikt nie powiąże ze sobą tych dwóch płyt.

Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

:lol:
Dajcie już spokój tym dodatkowym utworom.
Kuba, myślisz, że jeśli coś od nas pojawi się w zestawie, to już w ten piątek czy raczej jeszcze nie?
I kto to będzie odsłuchiwał? Owczarek czy inni też?
Awatar użytkownika
Neo01
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997

Post autor: Neo01 »

Nie rozumiem po co tyle negatywnych emocji. Szanujmy siebie nawzajem i będzie oki. Z talentem retorycznym Kuby nie zamierzam polemizować, prosiłbym tylko na przyszłość o nie traktowanie innych z góry. Myślę że każdy tu na forum docenia ogrom pracy jaka jest wkładana przez naszego "przedstawiciela" w trójce i ten sarkazm chyba nie jest konieczny. To wszystko z mojej strony w tym temacie.
Mam nadzieję że już za niedługo będziemy się mogli cieszyć efektami naszej wspólnej pracy...
Awatar użytkownika
adameria
Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
Kontakt:

Post autor: adameria »

Pisałem rano elaborat, ale wycofałem się.

W zasadzie to szkoda czasu, zdrowia i... płytek :wink: .
Znacie wierszyk Brzechwy "Na straganie"?
ku3a

Post autor: ku3a »

traktowania z góry nie jestem w stanie się doszukać i też mam już dosyć tego tematu.
Robinson pisze:Kuba, myślisz, że jeśli coś od nas pojawi się w zestawie, to już w ten piątek czy raczej jeszcze nie?
I kto to będzie odsłuchiwał? Owczarek czy inni też?
podejrzewam, że jeśli coś miałoby się pojawić, to jest duża szansa, że będzie w tym tygodniu. na pewno jednak zależy od tego czy do tego czasu będzie miało miejsce cykliczne spotkanie osób decyzyjnych. jeśli nie, to najwcześniej za tydzień.
wyobrażam sobie (a czy dobrze, to mógłbym się spróbować dowiedzieć), że Mariusz odsłucha jako pierwszy i poleci innym te utwory, które uzna za najbardziej pasujące. bo że wszyscy będą słuchać wszystkich, np. na tym spotkaniu, to wątpię. ale nie wydaje mi się (przynajmniej za pierwszym razem), żeby nikt inny oprócz niego nie przesłuchał tego co ewentualnie miałoby być dodane (jeśli tych utworów nie znają).
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

Nie lubię czytać postów na tym forum, w którym z błahego powodu mamy się kłócić i to pomiędzy osobami, które się znają. Chcąc być bezstronnym w tej wymianie zdań muszę zrozumieć obie strony. Myślę, że cała ta nerwówka i irytacja min. Kajmana wynikła z tego, że uważają, iż aby zgłosić utwory na LP3, trzeba przejść eliminacje i dopiero te, które wygrają powinny być w tej płycie, a nie z tzw "dzikiej karcie", którą przyznały sobie Kuba i Sebastian. Irytuje ich to, że muszą się natrudzić, by ich piosenka została zgłoszona, a Kuba i Sebastian mogą "od ręki" to zrobić bez eliminacji, bez ewentualnego poparcia forowiczów. Uważają się za tych gorszych i chcieli by aby chłopaki też wzięli udział w tej zabawie i dopiero po demokratycznym zwycięstwie "legalnie" zgłosić je do LP3.
Jednak spójrzmy na to z innej strony. Powinniśmy podziękować Sebastianowi i Kubie za podjęcie się tej akcji. Mamy niepowtarzalną okazję zgłaszać bezpośrednio utwory na LP3 - bez dobijania się prze z maila i inne środki masowego przekazu. Eliminacje dają nam świetną okazję na pierwszą ocenę tej piosenki i nadawanie się jej do zestawu. Czasami tylko nam się wydaje, że coś jest świetne, a forowicze skutecznie to zweryfikują. To jest bardzo ważna rzecz! W ten sposób nie dość, że mamy taką okazję do przekazania naszych propozycji, ale są to tez już "przesiane" przez pierwsze "forowe sito", co gwarantuje wyższą jakoś tychże utworów. A i tak potem weryfikują to osoby wpisujące piosenki do zestawu. Cieszmy się, że w ogóle im się che. Kuba naprawdę mocno się stara, biega za osobami, które o tym decydują i to wszystko w naszym interesie! Doceńmy to. Równie dobrze mógłby zawiesić tę akcję i wybierać kawałki, które sam chce, ewentualnie co jakiś czas brać pod uwagę zdanie forowiczów. Tak było wcześniej i też było dobrze. To normalne, że będąc regularnie w studio mogą sobie pozwolić na osobiste agitacje, co do konkretnych piosenek. Mają do tego święte prawo. Z resztą nie oszukujmy się - któż z nas będąc w takiej sytuacji nie korzystałby z okazji by czasem coś dopowiedzieć. Ja pewnie też bym tak czynił i to bez spowiadania się o tym na forum. Nie bądźmy się zawistni, tylko cieszmy się tym co mamy.
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

Wydrukowałem stronę tytułową z szatą graficzną taką samą jak wszystkie wcześniejsze przekazane płyty, by to wszystko było jednolite; przesłuchałem wszystkie utwory jeszcze raz, by ułożyć je w takiej kolejności, by moim zdaniem płyta zrobiła najlepsze wrażenie; zebrałem wszystkie dane od Was; ułożyłem je na stronie do wydrukowania tak by się wszystko ładnie zmieściło; wydrukowałem; wyciąłem; opisałem płytę; włożyłem do ładnego pudełka; zabrałem ze sobą; przekazałem Helen i opowiedziałem jej dokładnie o co chodzi; poinformowałem Mariusza Owczarka; powiedziałem osobiście Niedźwiedziowi i Balonikowi, i jak kretyn byłem z siebie zadowolony.
:shock: :shock: :shock:
Że aż tak, to nie wiedziałem!!!
Aro
Listy Przebojów Trójki słucham od: 25.08.1984

Post autor: Aro »

Ja o tym wiedziałem. Kuba wcześniej już tak robił, aby wszystko miało "ręce i nogi",
Przykładał się sumiennie , zresztą sam zawsze mówił ze odwalić fuszerkę to każdy może. On jednak uparcie robił tak aby nie musiał się wstydzić za siebie i za nas znaczy forum ,
Mogł oczywiście przekazać jaką tam zwykła płytkę, i na odchodnym powiedzieć macie posłuchajcie wybraliśmy utwory i tyle...
Szacunek Kuba .

Co do utworów-bonusów dla mnie nie ma to zupełnie znaczenia.
Po pierwsze : nie wiadomo czy w ogóle coś trafi z 8 kandydatów wybranych w drodze głosowania , a po drugie: jeśli jest możliwość podrzucenia 2 dodatkowych utworów to jeszcze lepiej. Prawdopodobieństwo że wybiorą coś z tej dwójki jest takie same gdyby mieli wybierać utwór z pozostałej ósemki :lol:

A teraz Kuba olej to wszystko i wklejaj 1000 notowanie..Czas rozpocząć imprezę. :wink: :mrgreen:
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

Aro pisze: wklejaj 1000 notowanie..Czas rozpocząć imprezę. :wink: :mrgreen:
Dobrze gada :mrgreen:
Awatar użytkownika
adameria
Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
Kontakt:

Post autor: adameria »

Pozwolę sobie przypomnieć zasady:
http://www.forum.lp3.pl/viewtopic.php?f ... 75#p191085

Może ktoś, kto tu nie zaglądał, zajrzy, a cofanie się z czytaniem 12 stron wstecz może być żmudne.

Zatem JUTRO mija termin zgłaszania utworów!
kajman

Post autor: kajman »

Sorry, ale już nie chciałem zabierać głosu w tym temacie. Jednak kilka sformułowań w poście tadzia3 wymaga jednak sprostowania. I nie dlatego, że ujmuję ku3ie zasług, bo absolutnie ich nie podważam. Jednak akurat nie wszystko jest dokładnie tak, jak to napisał.
Zacznę od sprawy osobistej. Nie irytuje mnie to, że kusa bądź abd3mz podrzucają piosenki, bo niech podrzucają jak najwięcej (szczególnie abd3mz :wink: bo gusta mamy podobne). Osobiście ucieszyłbym się z obecności w zestawie zarówno Serja jak i Prząśniczek. Nie podoba mi się to, że te utwory zostały podpięte pod wybraną przez nas ósemkę (sorry, ale pozwolę sobie na drobną złośliwość - ku3a, jeżeli to dla Ciebie taki problem, to kupię Ci te płyty i przyślę, tylko powiedz jakie).
Temat tej akcji został podjęty na zlocie przez kilka osób i nie powiem, kto był pierwszy, bo nie pamiętam. Inicjatywa została przyjęta bardzo dobrze przez pp. Niedźwiedzkiego i Owczarka. Tam też został uzgodniony ogólny zarys. Szczegóły ustalaliśmy w trojkę w pociągu z Otwocka do W-wy i na spacerku z dworca do metra. Wiadomo, że jestem maniakiem liczboistą i chciałem się zająć liczeniem, ale ustaliliśmy, że będzie to robił abd3mz. No fakt ja i tak dużo liczę :mrgreen: . Oczywiście, że większość pracy spoczywa na ku3ie i abd3mzie, co oczywiście doceniam.
EDIT: Miszon, według mnie jest to dla słuchającego kolosalna różnica, dlaczego słucha tych utworów.
Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

jak dobrze, że mnie nie było w weekend prawie w domu. dzięki temu ten huragan mnie ominął. może tylko słowo, że jakbyśmy chcieli Was oszukać albo zadziałać na niekorzyść to było mnóstwo sposobów, żeby tak zrobić. zresztą sami kilka podrzucaliście na początku.
i tyle od mnie w tym temacie. dzięki Kuba za wszystko co robisz dla forum.
a wracając do tematu:
kajman pisze:1. uważam, że czym wcześniej tym lepiej, że skoro jest tydzień na głosowanie to powinien być tydzień na zgłaszanie. Bo należy kuć żelazo, póki gorące no i bo jestem niecierpliwy. :wink:
2. chyba po prostu trzeba będzie zgłaszać go drugi raz po ogłoszeniu. :D
1. proszę jednak się stosować do regulaminu, bo jak nie...
2.... to trzeba będzie zgłaszać drugi raz.

lista utworów do tej pory zgłoszonych [tym razem chronologicznie]:
Hold Still - Grizzly Bear
Czas zmartwychwstania - Bez Jacka & Chór Voce Angeli & Krakowska Orkiestra Kameralna
Na progu życia - Turbo
So Far From The Clyde - Mark Knopfler
Nothing Else Matters - Audiofeels
Czarne auto - Cuba de Zoo
A Drowning - How To Destroy Angels
Juvenile Swept - Carnival Of Bullets
Gorączka w Muszynie - Sami o Sobie
Rio - Hey Marseilles
Dust On The Ground - Bombay Bicycle Club
A Song For A Son - The Smashing Pumpkins
I'm Slowly Turning Into You - The White Stripes
Summernight Symphony - Eloy
Mary J. Blige & Stevie Vai - Stairway to heaven
Big Brutal Swings - Titus Tommy Gunn
Do Generałów - Buldog
In the Distance Fading - God Is An Astronaut
Let Me Get My Colours Back - Disperse
SMALL MOUNTAIN - Midlake
IM MEINEM LEBEN - Nena
ENDING - Parade
BROKEN GLASS – Astra
Nomads - Steve Hackett
Born To Be Wild - Krokus
Crystalised - The XX
Czekanie - Kremlowskie Kuranty
The Hope that House Built - Future Of The Left

28 utworów.

proszę JC, Yacego i Aro o poprawę, według odpowiedniego formatu, w nowym poście. :-)
proszę zwracać uwagę na kolorowanie. Bez niego jest mi dużo łatwiej przeoczyć utwór.
wszystkie utwory zostały sprawdzone pod kątem daty przydatności do zestawu.
podziękowania dla wszystkich, którzy się stosują do regulaminu! naprawdę mi to ułatwia pracę!

skopiowałem powtarzane utwory do chomika, poprawiłem błędnie nazwane, ale sam nie dodam brakujących:
A Drowning - How To Destroy Angels
Czekanie - Kremlowskie Kuranty

dzięki adamwadameria za przypominanie! ale nie zaszkodzi jeszcze raz. jutro o 21 koniec tury zgłaszania propozycji! co to oznacza można sprawdzić tutaj.
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Post autor: JaceK »

ku3a pisze:(...)
E... to jest nas dwóch! Mnie pomaga takie motto, wypisane kiedyś wielkimi ,,lyteramy'' na tablicy: RÓBMY SWOJE!
Czego i sobie, nieskromnie życzę.
kajman

Post autor: kajman »

abd3mz pisze:1. jakbyśmy chcieli Was oszukać albo zadziałać na niekorzyść to było mnóstwo sposobów, żeby tak zrobić.
2. Bez Jacka & Chór Voce Angeli & Krakowska Orkiestra Kameralna
1. Jakbyście chcieli nas oszukać to po prostu byście o tym nie napisali. Naprawdę nikt Was o to nie podejrzewa. Tylko niektórzy z nas uważają, że osoby w Trójce powinny wiedzieć, które dokładnie utwory są naszymi wspólnymi propozycjami.
2. No to dla odmiany taki durnowaty offtopik, który mi przyszedł do głowy. Jak to fajnie mieć komputer, bo ręcznie nigdy nie nauczyłem się pisać & we właściwą stronę.
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

no to poprawnie zgłaszam:

Small Mountain - Midlake
In Meinem Leben - Nena

a jako karę za zły format, wymierzyłem sobie wrzucenie na chomika A Drowning - How To Destroy Angels :-P za chwilkę powinien być.
Awatar użytkownika
abd3mz

:-)
dzięki. :)
Awatar użytkownika
mateusz15
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003 roku

Post autor: mateusz15 »

Miałem zgłaszać Serja, ale że poszedł już w tamtym tygodniu to tylko to:

Mój Bóg - Ira

Balonik kilkakrotnie grał utwory z ich ostatniej płyty, więc czemu by nie spróbować dodać na listę? :wink:
Ps Mam nadzieję, że jakość jest odpowiednia.
Awatar użytkownika
abd3mz

Wszystko ok. :-)
Awatar użytkownika
jotem3

Post autor: jotem3 »

Moja propozycja:

Mr. Zoob - Dotykaj mnie

Utwór z nowym wokalistą Radkiem Czerwińskim. Wprawdzie utwór z 2009 roku, ale dopiero teraz powstało wideo do tej piosenki i utwór zaczyna być promowany w rozgłośniach radiowych.
Awatar użytkownika
Yoda

Post autor: Yoda »

Mam pytanie: czy mogę zgłosić utwór To Tame a Land - Dream Theater.
Utwór znalazł się na rozszerzonej wersji albumu studyjnego Black Clouds & Silver Linings wydanego 23 czerwca 2009, ale znany był już wcześniej z kompilacji różnych artystów: Maiden Heaven: A tribute to Iron Maiden wydanej w 2008 roku. Czy w tej sytuacji mogę zgłosić ten utwór?

A póki co zgłaszam: I Drive The Hearse - Porcupine Tree
Awatar użytkownika
stavanger
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 683

Post autor: stavanger »

Na pierwszy rzut oka mam juz 7 piosenek na które chcialbym zagłosować, a jeszcze wszystkich nie przesłuchałem.
Awatar użytkownika
abd3mz

Yoda pisze:Mam pytanie: czy mogę zgłosić utwór To Tame a Land - Dream Theater.
jest to dość skomplikowana sytuacja, a że czasu mało to dawaj. :-)
Awatar użytkownika
Yoda

Post autor: Yoda »

A więc wrzuciłem:

To Tame a Land - Dream Theater
Awatar użytkownika
iqh
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003

Post autor: iqh »

No to jeszcze jo: