Yacy pisze:SMALL MOUNTAIN - Midlake - powtórka. jednak...
ja także mam chrapkę na jedna minimum  powtórkę, ale poczekam  na następną kolejkę. 
Chyba czas wrzucić wreszcie jakieś propozycje.  W poprzedniej rundzie dałem możliwość wystrzelania się innym  znakomitym propozycjom-utworom  

. 
A z pierwszej 8 aż 6 to naprawdę rewelacyjne kąski , więc to co zaniósł Kuba na Mysliwiecką było jak do tej pory najlepszym zestawem w historii Naszych kandydatów do zestawu.  

Koncepcja była inna i plany wzięło w łeb. 
ENDING - Parade
tu wyjątkowo odkrywam swoją nowa listę.  
O zespole wiem tylko tyle że trzon grupy Parade tworzą muzycy, którzy wcześniej działali w zespole Fisha, Mostly Autumn, Karnatace, Panic Room, Icon i  gdyby jeszcze dobrze poszperać, zapewne jeszcze w paru innych. 
BROKEN GLASS – Astra
wolałbym wrzucić inne ich utwory tylko że nikt tasiemców nie zagrałby na LP3 . 
A zespól jak najbardziej polecam. Na płycie "The Weirding" radzą sobie za pomocą legendarnych instrumentów – melotronu, organów Hammonda oraz syntezatorów Mooga, z których dźwiękami  obcuje się w zasadzie od początku do końca płyty.   
Utwór-propozycja to króciutki raptem trzy minutki z hakiem numer dla jednych przypominający dokonania The Moody Blues dla innych Simona and Garfunkela .