Archiwum LP3 nie jest pozbawione błędów — jeśli dostrzegasz błędy, a masz ochotę poinformować o tym... do dzieła! Mile widziane „dowody rzeczowe”: linki URL, fotki, skany, materiał dźwiękowy.
Na liście była koncertowa wersja tego utworu.Tak Marek Niedźwiecki pisze o nim w pierwszej książce o liście - strona 347, 14 wers od góry:
(...) "Czekając na nowy album Simply Red zachwyciliśmy się koncertową epką z festiwalu w Montreux. Tam Mick Hucknall zaśpiewał nieznany wcześniej utwór "Lady Godiva's Room". (...)
Utwór ten pochodzi z 1993 roku, a w wersji studyjnej został wydany dopiero w roku 2000, na składankowym albumie zespołu - "It's Only Love".
W związku z tym, aby rozróżnić te dwie wersje i jednocześnie zaznaczyć w archiwum, że chodzi o wersję koncertową tego utworu - proponuję zapis jaki znalazłem na jednej ze składanek:
SIMPLY RED - Lady Godiva's Room (from Montreux EP)
Zapis nieakceptowalny
1. Utwor pochodzi z 1987 roku i pojawil sie na singlu Infidelity
2. Wersja, o ktorej wspominasz rzeczywiscie jest z 1992 roku i zapis tytulu moze zawierac dodatkowo [Live]
3. Wersja z 2000 roku jest wersja na nowo zremiksowana z 1987 roku
JaceK pisze:No to co zmienić? Jak na razie chyba nic...
Nie wiem dlaczego Piotr uważa ten zapis (moją propozycję) notabene nie wymyśloną przez mnie - tylko znalezioną na okładce pewnej składanki... nieakceptowalną. Do kogo zawsze należy ostatnie zdanie, jeśli chodzi o poprawki wprowadzane w archiwum do Piotra, czy Jacka? Jeśli już naprawdę nie może być moja propozycja (nie wiem czemu) - to niech będzie po prostu:
Nie ma się co kłócić -- poprawki wprowadzam ja, swoimi rączkami (jednoosobowa odpowiedzialność!), ale konsensus wypracowujemy wspólnie... przynajmniej tak było dotychczas. Najwyżej niektóre zapisy nie zostały poprawione, bo nie ma sensu przy braku pewności mnożyć wątpliwe zapisy.
danco28 pisze:notabene nie wymyśloną przez mnie - tylko znalezioną na okładce pewnej składanki... nieakceptowalną.
Bo skladanki rzadza sie wlasnymi prawami i czasami znajduja sie na nich roznego rodzaju opisowe dziwolagi. P(i)(a)R rulez - i nie chodzi tu o Polskie Radio
Nie wiem czy na "zapleczu" archiwum umieszczono adnotację, że to była jednak wersja koncertowa. W razie czego dorzucam komentarz końcowy Pana Marka z "LP Trójki" z 17 maja 2013, dotyczący tego nagrania. Może się przyda...
Ta piosenka też miała kilka wersji. Myśmy grali chyba wersję "na żywo" z Festiwalu w Montreux.