Nie strasz, to mój nr 3, 2 na pewno nie będzie, cztery już było.Gary pisze:Buuuuu, 48 za nisko. Pewnie zaraz pojawi się "Korowód" i będzie po topie.
III Polski Top Wszechczasów (01-03.05.2010) - dzień 2
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Re: III Polski Top Wszechczasów (01-03.05.2010) - dzień 2
Jeszcze a propos Alibabek - były też w "Świecie nasz" Grechuty, będą w "Dni których nie znamy" na pewno
Także ich liczba w topie będzie dość duża.

- tadzio3
- Kontakt:
Ale wygląda na to, ze znowu jej nie usłyszymy.Gary pisze:Jakoś mi się nie chce wierzyć, że "jaskółka uwięziona" nie powróci do setki w tym roku.
No to teraz monumentalna "Bema". Za tą pierwszą częścią nie do końca przepadam, ale ta druga część jest cudowna.
No i trzeba zauważyć, ze jest to mocny spadek. Jeszcze dwa lata temu an 17. Z ogólnego topu w tamtym roku chyba po raz pierwszy wypadł. Nie za dobrze się dzieje
- Neo01
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997
W tamtym roku był na 128, więc szansa byłakrzysiek83 pisze:A ja cały czas wierzyłem w "Oni zaraz...", przecież na nich głosowałem... Pozbawiasz mnie złudzeń. Ciężko mi uwierzyć, że nie będzie tego wspaniałego utworu.słoik pisze:Na moje Breakouty, czyli "Na drugim brzegu tęczy" i "Oni zaraz przyjdą tu" nie ma szans.

Bem leci na łeb... Ale można się tego było spodziewać, patrząc na wyniki ogólnego Topu - dłuższe i skomplikowane utwory tracą w uszach nowych słuchaczy, a szkoda.
- PaTToN
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007
Nie wyobrażam sobie inaczejminiu pisze:Będzie całe?
![]()
![]()
Hydropiekłowstapienie będzie wyżej od rapsodu ? 

- mara
Mam totalna awersję do poezji takie utwory jak Rapsod czy Karuzela sprawiają że dociera ona do mnie i jestem w stanie poczuć to.słoik pisze:Potworny spadek mojego nr 1. Niemen i Norwid.
Bo to jest tak... Słuchalność Trójki rośnie ale wytrawnych słuchaczy nie przybywa i dlatego takie a nie inne wyniki topów.. nie tylko polskiego. Jest to smutne ale niestety trzeba się z tym pogodzić... 

O, pierwszy raz się nie zgadzamy. EScZ wyjątkowo nie lubię.mark pisze:Pierwsze cztery płyty Maanamu to absolutna klasyka. Kocham Cię wyszło na singlu tonpresowskim, a później na Singles Collection, - świetny zbiór, a już Elektro Spiro powinno być w topie
He he, dobre, ja kiedyś myślałem że Super-Para to Oddział Zamknięty.kajman pisze:Kawałek podłogi był kiedyś na donkeyu (przodek muła) jako utwór Lady Pank lub Oddziału. No a Zegarmistrza śpiewał Grechuta.słoik pisze:kiedyś myślałem, że "Zaopiekuj się mną to Republika, a "Mój jest ten kawałek podłogi" Perfect.
- Neo01
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997
Właśnie miałem o tym pisać, to mój nr 8 w tym roku! I obawiam się że znów nie wystarczyło głosówminiu pisze:Mi też nie.Gary pisze:Jakoś mi się nie chce wierzyć, że "jaskółka uwięziona" nie powróci do setki w tym roku.
U mnie jest tuż za 50.

Ostatnio zmieniony ndz maja 02, 2010 8:48 pm przez Neo01, łącznie zmieniany 1 raz.
Co do Bema pamięci - mogliby raz nadać wersję z amerykańskiej płyty Niemena "Mourner's Rhapsody".
Pod Papugami oprócz wersji z Akwarelami (1968)istnieje wersja Niemena z Bosa Nova Combo z 1963r.
Pierwsze jego nagranie dla Programu Trzeciego PR.
I jeszcze sprostowanie : "Kiedy byłem małym chłopcem" pochodzi z płyty BLUES Breakout.
Na gitarze grał tam Dariusz Kozakiewicz a nie Chróst - jak podał red.Baron ...
No a w Rapsodzie na gitarze słychać Tomasza Jaśkiewicza. To jego solo jest ozdobą "Dziwnego..."
Pod Papugami oprócz wersji z Akwarelami (1968)istnieje wersja Niemena z Bosa Nova Combo z 1963r.
Pierwsze jego nagranie dla Programu Trzeciego PR.
I jeszcze sprostowanie : "Kiedy byłem małym chłopcem" pochodzi z płyty BLUES Breakout.
Na gitarze grał tam Dariusz Kozakiewicz a nie Chróst - jak podał red.Baron ...

No a w Rapsodzie na gitarze słychać Tomasza Jaśkiewicza. To jego solo jest ozdobą "Dziwnego..."
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.
Ech, w polskim topie leci na łeb na szyję, w topie ogólnym wypadł.Piotr pisze:Kod: Zaznacz cały
48 25 3 [1969] CZESŁAW NIEMEN — Bema pamięci żałobny rapsod LP: Niemen Enigmatic

Zawsze Mi było cięzko tego słuchac ..bo jest zadługi..ale ładny 

- tadzio3
- Kontakt:
No, coś w tym jest. Na pewno w prostej linii nie, ale jakieś skojarzenia można mieć. Od czegoś jest wyobraźnia.Karol pisze:"Bema pamięci..." - Takie polskie "Child in Time".
Boję się tylko, że zmiana pokoleniowa słuchaczy Trójki spowoduje, że takie kawałki wyginą (czytaj spadną z tego typu zestawień)

- krzysiek83
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014
Jaskółka nie ma dobrej prasy - nawet w minimaxie jej nie uświadczysz.tadzio3 pisze:Ale wygląda na to, ze znowu jej nie usłyszymy.Gary pisze:Jakoś mi się nie chce wierzyć, że "jaskółka uwięziona" nie powróci do setki w tym roku.
No to teraz monumentalna "Bema". Za tą pierwszą częścią nie do końca przepadam, ale ta druga część jest cudowna.
No i trzeba zauważyć, ze jest to mocny spadek. Jeszcze dwa lata temu an 17. Z ogólnego topu w tamtym roku chyba po raz pierwszy wypadł. Nie za dobrze się dzieje
A "Bema" to chyba taki trend - dla mnie to przewrót kopernikański. Ale w bardzo negatywnym znaczeniu tego sformułowania.
Dla mnie na pewno w jego top20. Zdecydowanie wyżej np. Com uczynił (od zawsze nr 1), Człowiek jam niewdzięczny, Italiam italiam i Pamięci Piotra.krzychu78 pisze:absolutny nr 1 Niemena
Zgadzam się.Sariusz pisze:Co do Bema pamięci - mogliby raz nadać wersję z amerykańskiej płyty Niemena "Mourner's Rhapsody".

- krzysiek83
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014
Myślę (z przerażeniem!!!) to samo.tadzio3 pisze:Boję się tylko, że zmiana pokoleniowa słuchaczy Trójki spowoduje, że takie kawałki wyginą (czytaj spadną z tego typu zestawień)Karol pisze:"Bema pamięci..." - Takie polskie "Child in Time".
- marsvolta
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 721
Ja nie wiem dlaczego, ale radio przerywa mi co jakiś czas? Tak około od dwóch może trzech miesięcy. Tragedia!
Mi w szkole w czasach komuny zohydzono Leśmiana, a dzięki Nataszy Czarmińskiej zacząłem go uwielbiać.mara pisze:Mam totalna awersję do poezji takie utwory jak Rapsod czy Karuzela sprawiają że dociera ona do mnie i jestem w stanie poczuć to.słoik pisze:Potworny spadek mojego nr 1. Niemen i Norwid.
Niestety również się pod tym podpiszękrzysiek83 pisze:Myślę (z przerażeniem!!!) to samo.tadzio3 pisze:Boję się tylko, że zmiana pokoleniowa słuchaczy Trójki spowoduje, że takie kawałki wyginą (czytaj spadną z tego typu zestawień)Karol pisze:"Bema pamięci..." - Takie polskie "Child in Time".

"Com uczynił" swego czasu kompletnie mnie roz.....kajman pisze:Dla mnie na pewno w jego top20. Zdecydowanie wyżej np. Com uczynił (od zawsze nr 1), Człowiek jam niewdzięczny, Italiam italiam i Pamięci Piotra.krzychu78 pisze:absolutny nr 1 Niemena
Nie wyginą... Przynajmniej jeśli idzie o mnie... Bojąc sie o los tego utworu zagłosowałem... Dobrze, że jest... Rok temu poszedłbym pewnie na kolacje... Teraz siedze i slucham... Po kolacji...krzysiek83 pisze:Myślę (z przerażeniem!!!) to samo.tadzio3 pisze:Boję się tylko, że zmiana pokoleniowa słuchaczy Trójki spowoduje, że takie kawałki wyginą (czytaj spadną z tego typu zestawień)Karol pisze:"Bema pamięci..." - Takie polskie "Child in Time".
- PaTToN
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007
Równie dobry lecz to jest Polski top, więc grajmy po PolskuSariusz pisze:Co do Bema pamięci - mogliby raz nadać wersję z amerykańskiej płyty Niemena "Mourner's Rhapsody".