słoik pisze: Ale to nie o tego Waldka chodzi.

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
słoik pisze: Ale to nie o tego Waldka chodzi.
Mirastycznik pisze:Niemen..Riedel...Nalepa..Grechuta....wszyscy za wcześnie nas opuścili
Akurat pisałem o innym Waldku - o takim, dla którego była kartka (co błyskawicznie zauważył pan słoik).PaTToN pisze:Teledysk do "Lewego Czerwcowego" jest jednym z lepszych kultowych teledyskówRobinson pisze:Zdaje się, że do tego utworu był nawet jakiś teledysk. Do Waldka chyba zresztą też. Tak mi się kojarzy.
Dokładnie. Tak niedocenianamara pisze:Mirastycznik pisze:Niemen..Riedel...Nalepa..Grechuta....wszyscy za wcześnie nas opuścili
Ok co nie zmienia postaci rzeczy że teraz chyba niema nikogo tak dobrego jak Niemen, Ciechowski etckajman pisze:Nie żyłeś w tamtych latach, to nie znałeś takich rzeczy jak Owsińska, Strzelecka, Hulewicz, Ptaki (Jacka Szczygła). Może kojarzysz takie nazwiskoa jak Jarocka lub Laskowski (ten nieco wcześniej). Było wtedy mnóstwo kiczu, tylko na szczęście zdecydowanej większości tego nawet komercyjne radia nie grają.mara pisze:Dlaczego teraz nie ma takich wspaniałych artystów przepraszam Artystów jak Niemen?-te feele i dody to do pięt Mu nie dosięgają. W tamtych czasach najgorsze utwory ( ten taki nie jest oczywiście) były i tak o niebo lepsze niż dzisiejsze "najlepsze"
Niemożliwe z jednego, aczkolwiek najważniejszego powodu: nie ma tego w zestawie!stycznik pisze:miejmy nadzieję ,że Modlitwa Dżemu jednak będzie..i to wysoko,to chyba jeden z najważnieszych polskich utworów
A byla w zestawie do glosowania?Pawelucky pisze:Modlitwy Dzemu pewnie nie bedzie![]()
Kod: Zaznacz cały
55 74 3
[1975] BUDKA SUFLERA — Jest taki samotny dom
Cień wielkiej góry
Dorzucił bym jeszcze Ciechowskiego. To prawda nikt z nich nie dożył prawdziwie sędziwego wieku. Smutne.stycznik pisze:Niemen..Riedel...Nalepa..Grechuta....wszyscy za wcześnie nas opuścili
Ja słyszałem ich dwa razy na żywo. Pierwszy koncert był tak genialny, że aż zniszczyłem krzesło (po 10 minutach, bo usiłowałem słuchać na siedząco), drugi tylko bardzo dobry, bo grali dzień po sześciumark pisze:Świetny koncert kiedyś zagrali w trójce, gdzieś około 97-99 r., nawet mam gdzieś na kasetce.kajman pisze:No a to mój ukochany Zoob. Niedawno zorientowałem się, że wstęp bardzo przypomina mi jeden utwór Pop Group, ale nio cóż, to jak dla mnie jeden z najlepszych zespołów w historii muzyki i korzystać z takich wzorców to nie ujma.