Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
To jest mój numer 1 Skaldów i wysoko w moim topie wszechczasów. Utwór z niedocenianej płyty Wszystkim zakochanym. Śpiewany także przez Bez Jacka (o czym starzy NL-owicze wiedzą).
krzysiek83 pisze:VILKI, unikajmy wulgaryzmów
Grechuta ładnie, choć chyba tylko na dwa jego utwory głos oddałem.
No ale to nie jest w sumie wulgarne-skoro słowo pierdołą nie jest wulgarne a pochodzące od niego pier..ić to powinno byc tak samo z zajebistościami -tak samo tylko na odwrót..-pochodzące nie wulgarne
Szkoda, że Pan Piotr nie zdecydował się na "W żółtych płomieniach liści".
Nie licząc wierszy socrealistycznych to "Upamiętnienie" (tutaj "Jaskółka"?) jest najmniej przeze mnie lubianym wierszem Szymborskiej. A to mój poeta nr 1 (albo dwa, sam nie wiem). Choć te przenośnie od "jaskółko cierniu chmury" do końca są fantastyczne. Szkoda, że początek nie dorównuje poziomowi.
Tylko jedna mała uwaga - nie sądziłem, że podobnie ja kprzy normalnym Topie, tak też przy tym polskim - usłyszę w setce utwór, którego (chyba) w życiu nie słyszałem . Mam na myśli Skaldów oczywiście (I wracam do swoich zapisków, bo nienawidzę Topowania na forum).
edit:
A nie, to jednak nie było z setki, tylko bonus. No to teraz to rozumiem.
Ostatnio zmieniony sob maja 01, 2010 10:29 pm przez Miszon, łącznie zmieniany 2 razy.
Nawet ładna ta jaskółka...
Kiedy powiem sobie dość...
Niespecjalnie lubie ten zespół i ten numer... Ale i tak lepsze O.N.A niż to co koledzy S i T robia obecnie...
mark pisze:Wydaje mi się, że wersja na lp "Wychowanie" jest tożsama z odtworzoną przed chwilą, ale głowy nie dam. Mam tą płytę gdzieś na kasecie, więc później sprawdzę.
Okazuje sie nawet, ze utwor nie pochodzi 1989 roku lecz z 1985
Agnieszka Chylińska skończyła się już dawno! Przepraszam ale nie rozumiem jak można zmienić całe swoje życie w ciągu jednej chwili.. Podobno pani Agnieszka chce usunąć tatuaże.. rozumiem, to przeszkadza w karierze płytkiego POP...