Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
GregF pisze:57. "Jeremy" - Pearl Jam po raz pierwszy, ale na pewno nie ostatni. Wcześniej był już Soundgarden, więc do grunge'owego kompletu brakuje jeszcze Nirvany (zabrzmi pewnie dopiero jutro).
A mi zdecydowanie najbardziej brakuje ALICE IN CHAINS, które na pewno nie zabrzmi ani dzisiaj ani jutro, bo nie ma żadnej piosenki w zestawie
Smoke on the water czyli jeden z najsłynniejszych riffow w historii muzyki I praktycznie zawsze w tym samym miejscu na Topie. Ja tam po cichu licze, że Soldier of fortune pojawi się w zestawie do głosowania i w pierwszej 100
GregF pisze:56. Znowu Hendrix i "Hey Joe" - kto wie, czy nie najczęściej coverowana piosenka wszechczasów .
To trudno tak powiedzieć, ja na przykład znam po kilkanaście wersji Schodów do nieba, Pukania do bram nieba i Wspólczucia dla diabła, a to tylko to, co mi się nasunęło w pierwszej chwili. Sądzę, że jednak wygraliby jacyś Beatlesi.
hmm jeszcze tylko 4 kawalki wiec pewnie nic nie przeskoczy na jutro.
Obstawiam, że M.Grechuta - Dni których nie znamy, What a wonderful world Armstronga i Beatles - Yesterday wskocza do 50 ale nie uda się to np.Zegarmistrzowi światła.
54. "Californication" - nawet jeśli motywacja do pisania takich kawałków jest faktycznie przyziemna, to efekt bardzo miły dla uszu kogoś, kto średnio trawi Papryczki w wersji bardzo "red hot chilli" .
Morrow pisze:tak swoją drogą, zastanawia mnie, że np. Do kołyski się udało a Wind of change sie nie przebilo do 100.
Bo wątpię żeby debiutowali aż tak wysoko.
GregF pisze:56. Znowu Hendrix i "Hey Joe" - kto wie, czy nie najczęściej coverowana piosenka wszechczasów .
To trudno tak powiedzieć, ja na przykład znam po kilkanaście wersji Schodów do nieba, Pukania do bram nieba i Wspólczucia dla diabła, a to tylko to, co mi się nasunęło w pierwszej chwili. Sądzę, że jednak wygraliby jacyś Beatlesi.
Niewykluczone, ale "Hey Joe" to chyba pierwszy przypadek nagrania, któremu został poświęcony cały album z przeróbkami .
GregF pisze:53. "Come As You Are" - a jednak nie musieliśmy czekać na Nirvanę aż do jutra. Za to "Smells Like Teen Spirit" na pewno wyląduje o wiele wyżej.
Morrow pisze:Smoke on the water czyli jeden z najsłynniejszych riffow w historii muzyki I praktycznie zawsze w tym samym miejscu na Topie. Ja tam po cichu licze, że Soldier of fortune pojawi się w zestawie do głosowania i w pierwszej 100
Już drugi raz się z Tobą Morrow zgadzam. Tez myślałamo tym, żeby Soldier of Fortune znalazło sie w zestawie do głosowania. Szczerze mówiąc wolę ten kawalek od "Smoke..."