nie można dwa razy tych samych wykonawców ? tzn, jeśli ktoś wcześniej już zgłosiłabd3mz pisze:1. dane w innym formacie
2. tak z ciekawości - zauważyłaś, że dublujesz TCV i Knopflera?
Nasi kandydaci do zestawu
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007
Re: Nasi kandydaci do zestawu
Normalna kolejność jest taka jaka pojawia się np. na winampie i na mule. Że o Trójce nie wspomnę. Zastanawiam dlaczego łatwiej Ci się sprawdza w takiej znacznie rzadziej spotykanej kolejności. No ale jak będzie trzeba to będę przestawiał (o ile nie zapomnę).abd3mz pisze:a jaka to jest normalna kolejność?kajman pisze:No i właśnie odkryłem, że z tą zabawą wiąże się jedna wkurzająca czynność, bo trzeba skopiować pliki, przerzucić gdzie indziej, a potem w każdym wyciąć to przed myślnikiem, wkleić po myślniku, wyciąć to po myślniku i wkleić przed myślnikiem (ewentualnie napisać wszystko jeszcze raz na odwrót, co jest jeszcze bardziej wkurzające) i dopiero wtedy można się brać do chomikowania. Czy nie można tego robić w normalnej kolejności?
format musi być ujednoliconym z tym w jakim przedstawiamy propozycję, bo misie tak łatwiej sprawdza. raz na dwa tygodnie chyba da się wytrzymać?to sprawdź obliczenia.kajman pisze:Mi wyszło, że zwolennicy jawnego głosowania wygrywają 7:5.![]()
No a wyniki głosowanie wyglądały wtedy: 6 za jawnym, jeden za niejawnym i 5 za tajnym. A mój błąd stąd, że niejawne było z błędem.
A teraz jest niestety 6:7 i cała zabawa traci dla mnie 80% atrakcyjności.
Jeżeli tylko chcesz, to wrzucę tego Hacketta. Mam do niego dojście.lady pisze:bo te utwory spełniają regulaminowe warunki, a nie mam pojęcia skąd mogę ściągnąć Hacketta, bo nawet płyty jeszcze nie mam
-
No, udało się - masz pierwszy plik
Zaraz prześlę drugi, bo coś mi się wydaje, że Hacketta nigdzie nie znajdę

Zaraz prześlę drugi, bo coś mi się wydaje, że Hacketta nigdzie nie znajdę

-
Jesteś Wielkikajman pisze:Jeżeli tylko chcesz, to wrzucę tego Hacketta. Mam do niego dojście.

Wiem! 196 cm jeżeli się na starość nie skurczyłem.lady pisze:Jesteś Wielki![]()

Utwór zachomikowany.

-
Gra gitara - utwór się zgadza
Jeszcze raz dzięki
Głosowanie tajne czy jawne ? Jeśli mogę dać głos
w tej sprawie, to jestem za jawnym

Głosowanie tajne czy jawne ? Jeśli mogę dać głos

- stavanger
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 683
Jestem za jawnym typowaniem i za tym, żeby nie głosować na swoje piosenki.
dlaczego mnie nie liczyłeś? ja jestem za tajnym.kajman pisze:A teraz jest niestety 6:7 i cała zabawa traci dla mnie 80% atrakcyjności.
koniec I tury. za chwilę szczegóły.
w głosowaniu nt. sposobu oddawania głosów oddano 16 głosów: [sorry, ale nie będę się zbyt długo zastanawiał jak to napisać lepiej.
]
za jawnością: 8 osób
Yoda Martyr Yacy mefiu Miszon kajman lady stavanger
za tajnością: 8 osób
Gary mateusz15 Robinson neon.ka adamwadameria abd3mz miniu Neo01
Rozwiązanie: pierwsze dwie tury głosujemy w sposób tajny, a kolejne dwie jawnie. Za 8 tygodni po raz kolejny zostanie rozpisane głosowanie nt. temat. Jeżeli znów będzie remis: zagramy z Kubą w bilarda.
za chwilę kolejny post.

za jawnością: 8 osób
Yoda Martyr Yacy mefiu Miszon kajman lady stavanger
za tajnością: 8 osób
Gary mateusz15 Robinson neon.ka adamwadameria abd3mz miniu Neo01
Rozwiązanie: pierwsze dwie tury głosujemy w sposób tajny, a kolejne dwie jawnie. Za 8 tygodni po raz kolejny zostanie rozpisane głosowanie nt. temat. Jeżeli znów będzie remis: zagramy z Kubą w bilarda.

za chwilę kolejny post.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.
A dlaczego metodę głosowania wybieraliśmy sposobem jawnym? 

Edit: Przepraszam, że tak się wpakowałem między Twoje posty, ale przynajmniej nikt Ci nie zarzuci, że piszesz post pod postem.

Edit: Przepraszam, że tak się wpakowałem między Twoje posty, ale przynajmniej nikt Ci nie zarzuci, że piszesz post pod postem.

Rozpoczynam I turę głosowania:
lista piosenek, które biorą udział w głosowaniu:
A Song For A Son - The Smashing Pumpkins
Big Brutal Swings - Titus' Tommy Gunn
Come On Get High - Archive
Crystalised - The XX
Departer - Katatonia
Empire State of Mind (Part II) Broken Down - Alicia Keys
Gorączka w Muszynie - Sami o Sobie
Hold Still - Grizzly Bear
I'm In Trouble - Aloha
I'm Slowly Turning Into You - The White Stripes
In the Distance Fading - God Is An Astronaut
Juvenile Swept - Carnival Of Bullets
Let Me Get My Colours Back - Disperse
Lorelei - Scorpions
Młyny Boże - Stare Dobre Małżeństwo
Nothing Else Matters - Audiofeels
Scarborough Fair - My Dying Bride
Small Mountain - Midlake
Spinning in Daffodils - Them Crooked Vultures
Still Waters - Steve Hackett
Śpij spokojnie - O.S.T.R.
Taką wodą być - Happysad
The Hope that House Built - Future Of The Left
Who Can Say - The Horrors
Yellow Raven - Pain of Salvation
Zanosi się na noc - Elżbieta Adamiak
Znój - Pustki
nie biorą udziału w głosowaniu:
- z powodu braku utworów na chomiku:
Siedem gór - Piotr Woźniak
So Far From The Clyde - Mark Knopfler
- z powodu niewystarczającej jakości:
Scumbag Blues - Them Crooked Vultures
głosujemy do wtorku do 21:00 wysyłając swoje głosy na mojego maila: wpisując w temacie: Nasi kandydaci do zestawu 1 - nick, a w mailu:
1. Tytuł - Wykonawca
2. Tytuł - Wykonawca
3. Tytuł - Wykonawca
4. Tytuł - Wykonawca
5. Tytuł - Wykonawca
głosy niespełniające kryteriów nie zostaną zaliczone. dotyczy to zarówno tytułu, treści maila, jak i liczby głosów. w miarę możliwości będę odsyłał z prośbą o poprawę, ale proszę zwracać na to uwagę, bo nie obiecuje że będę w stanie do każdego to wysłać.
lista piosenek, które biorą udział w głosowaniu:
A Song For A Son - The Smashing Pumpkins
Big Brutal Swings - Titus' Tommy Gunn
Come On Get High - Archive
Crystalised - The XX
Departer - Katatonia
Empire State of Mind (Part II) Broken Down - Alicia Keys
Gorączka w Muszynie - Sami o Sobie
Hold Still - Grizzly Bear
I'm In Trouble - Aloha
I'm Slowly Turning Into You - The White Stripes
In the Distance Fading - God Is An Astronaut
Juvenile Swept - Carnival Of Bullets
Let Me Get My Colours Back - Disperse
Lorelei - Scorpions
Młyny Boże - Stare Dobre Małżeństwo
Nothing Else Matters - Audiofeels
Scarborough Fair - My Dying Bride
Small Mountain - Midlake
Spinning in Daffodils - Them Crooked Vultures
Still Waters - Steve Hackett
Śpij spokojnie - O.S.T.R.
Taką wodą być - Happysad
The Hope that House Built - Future Of The Left
Who Can Say - The Horrors
Yellow Raven - Pain of Salvation
Zanosi się na noc - Elżbieta Adamiak
Znój - Pustki
nie biorą udziału w głosowaniu:
głosujemy do wtorku do 21:00 wysyłając swoje głosy na mojego maila:
Kod: Zaznacz cały
abd3mz@gmail.com
1. Tytuł - Wykonawca
2. Tytuł - Wykonawca
3. Tytuł - Wykonawca
4. Tytuł - Wykonawca
5. Tytuł - Wykonawca
głosy niespełniające kryteriów nie zostaną zaliczone. dotyczy to zarówno tytułu, treści maila, jak i liczby głosów. w miarę możliwości będę odsyłał z prośbą o poprawę, ale proszę zwracać na to uwagę, bo nie obiecuje że będę w stanie do każdego to wysłać.
A nie można dodać dwóch godzin dla niezdecydowanych? Z tego co wiem, jedna osoba była jeszcze niedawno za jawnością, a teraz się nie wypowiedziała.abd3mz pisze:Rozwiązanie: pierwsze dwie tury głosujemy w sposób tajny, a kolejne dwie jawnie.
To trzeba było napisać przed 22, a nie po. W ciągu pięciu minut mogę wrzucić w odpowiedniej jakości.abd3mz pisze:nie biorą udziału w głosowaniu:
-
Ja uważam, że lepiej to przetestować na żywym organizmie tak jak zaproponował Sebastian. Zobaczymy jak działa jeden i drugi sposób i wtedy zagłosujemy jeszcze raz. Uważam, że to lepsze niż kategoryczna decyzja jednym głosikiem.kajman pisze:A nie można dodać dwóch godzin dla niezdecydowanych? Z tego co wiem, jedna osoba była jeszcze niedawno za jawnością, a teraz się nie wypowiedziała.
-
Za 2 tygodnie też będzie dzień.kajman pisze:To trzeba było napisać przed 22, a nie po. W ciągu pięciu minut mogę wrzucić w odpowiedniej jakości.

-
ściąganie z Internetu to jednak nic dobregoabd3mz pisze: - z powodu niewystarczającej jakości:

ok, nic nie szkodzi - TCV w zestawie są, a ten utwór zgłosiłam dlatego, bo taki " singlowy " jest bardziej, czyli krótszy

myślę, że teraz zestaw ma sporo zaległości, a po czasie jak uznamy, że aż tyle nie ukazuje się nagrań wartych promocji to zmniejszymy liczbę utworów.Robinson pisze:No ja przyznam jestem zaskoczony "intensywnością" tej zabawy. Nie ma ani chwili wytchnienia - tydzień na zgłaszanie utworów + tydzień na głosowanie głosowanie i tak w kółko. Obyśmy tą intensywnością nie naprzykrzali się za bardzo, bo będą mieć nas dość w Trójce. Zgłaszanie utworów raz na miesiąc byłoby mniej natarczywe.
dlatego, że taki format wcześniej ustalił ku3a. dla mnie bez różnicy jaki, ale chcę mieć wszędzie ten sam.kajman pisze:Normalna kolejność jest taka jaka pojawia się np. na winampie i na mule. Że o Trójce nie wspomnę. Zastanawiam dlaczego łatwiej Ci się sprawdza w takiej znacznie rzadziej spotykanej kolejności.
Robinson pisze:A dlaczego metodę głosowania wybieraliśmy sposobem jawnym?

i tak napisałem.Robinson pisze:Edit: Przepraszam, że tak się wpakowałem między Twoje posty, ale przynajmniej nikt Ci nie zarzuci, że piszesz post pod postem.

a ja uważam, że to byłoby nie do końca fair. tu myślę, że przemawia za Tobą 80% atrakcyjności.kajman pisze:A nie można dodać dwóch godzin dla niezdecydowanych? Z tego co wiem, jedna osoba była jeszcze niedawno za jawnością, a teraz się nie wypowiedziała.

Sorry, ale ciśnienie mi podskoczyło jak to przeczytałem.kajman pisze:To trzeba było napisać przed 22, a nie po. W ciągu pięciu minut mogę wrzucić w odpowiedniej jakości.
Kiedy według Ciebie miałem to sprawdzić jak utwór trafił na chomika o 20:21, czyli podczas mojej audycji? Miałem wtedy sprawdzić? Jak tylko wróciłem do domu to za nic się nie brałem tylko wszystko posprawdzałem, żeby się zgadzało, a Ty mi z czymś takim wyskakujesz...
Przykro mi, ale jest regulamin i on obowiązuje. Jak tylko miałem czas to zgłaszałem rzeczy, które były nie tak. W tym przypadku nie miałem kiedy. Tak jak napisał Robinson za dwa tygodnie też jest dzień. Cieszę się, że lady to rozumie.

ej, przecież pisałem rano co zrobić jak będzie remisabd3mz pisze:w głosowaniu nt. sposobu oddawania głosów oddano 16 głosów: (...)
za jawnością: 8 osób (...)
za tajnością: 8 osób (...)

chyba wcześniej pisałem tylko o tym w jakim formacie proszę o zgłaszanie danych do Zaiksu. bo jak będą nazwane pliki to mi wszystko jednoabd3mz pisze:dlatego, że taki format wcześniej ustalił ku3a. dla mnie bez różnicy jaki, ale chcę mieć wszędzie ten sam.kajman pisze:Zastanawiam dlaczego łatwiej Ci się sprawdza w takiej znacznie rzadziej spotykanej kolejności.

jak pewnie zauważyłeś sytuacja zmieniła się w ciągu ostatnich 15 minut, a doszedłem do wniosku że tamte rozwiązanie nie byłoby dobre.ku3a pisze:ej, przecież pisałem rano co zrobić jak będzie remis.
no i właśnie dlatego, że taki jest format danych do Zaiksu taki też jest w innych rzeczach.ku3a pisze:chyba wcześniej pisałem tylko o tym w jakim formacie proszę o zgłaszanie danych do Zaiksu. bo jak będą nazwane pliki to mi wszystko jedno.

- tadzio3
- Kontakt:
Aaaa, czyli to dlatego moje piosenki znikły z Chomika. No cóż, to za dwa tygodnie. Proszę zachować moje propozycje i piosenki, bo już je rezerwujęabd3mz pisze: nie biorą udziału w głosowaniu:

Zagłosowane. Ale bardzo dużo ciekawych propozycji i ja najchętniej głosowałbym na 10 utworów. 

Nie został policzony mój głos w sprawie jawności głosowanie, a więc głosowanie powinno być jawne.Artur pisze:Czyli wszystko w porządku, mamy tydzień na przesłuchanie i wysłanie głosów. Jestem za głosowaniem jawnym.abd3mz pisze:nie. to jest dokładnie tydzień później.
nie zniknęły, tylko je przeniosłem. jeżeli zgłosisz je ponownie to je przeniosę.tadzio3 pisze:Aaaa, czyli to dlatego moje piosenki znikły z Chomika. No cóż, to za dwa tygodnie. Proszę zachować moje propozycje i piosenki, bo już je rezerwuję

a i za dwa tygodnie to będzie trochę za późno.

rzeczywiście... nie edytowałeś przypadkiem tego postu? wydaje misie, że podkreślenie to bym zauważył...Artur pisze:Nie został policzony mój głos w sprawie jawności głosowanie, a więc głosowanie powinno być jawne.
Ponieważ głosy już spływają "uważam, że lepiej to przetestować na żywym organizmie. Zobaczymy jak działa jeden i drugi sposób i wtedy zagłosujemy jeszcze raz. Uważam, że to lepsze niż kategoryczna decyzja jednym głosikiem."
Myślę, że nie ma co teraz wprowadzać zamieszania skoro i tak za 8 tygodni zagłosujemy jeszcze raz.