Nasi kandydaci do zestawu

Czy podobało się ostatnie notowanie? Niekoniecznie ostatnie, ale może jakiś utwór szczególnie przypadł do gustu? Chcesz agitować do głosowania na konkretny „numer”? Wyraź tutaj swoją opinię...

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

miniu

Re: Nasi kandydaci do zestawu

Post autor: miniu »

Można proponować do dzisiaj do 21.00 :?:
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

nie miałem pomysłu na tę turę, ale wobec wyników Naszej Listy...

Small Mountain - Midlake
Awatar użytkownika
iqh
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003

Post autor: iqh »

abd3mz pisze:Mamy czas na zastanowienie do końca I tury, czyli tym razem wyjątkowo do środy do 22.
Pani(e) miniu.
Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

kajman pisze:
abd3mz pisze:1. trzeba umieścić zgłoszony utwór w formacie mp3 w jakości minimum 192 kbps.
1. Uważam, że to zablokuje niektore utwory, które w takiej jakości nie będą do zdobycia.
no sorry, ale to nie jest jakaś wygórowana jakość. artyści przeważnie się mnie pytają czy wysłać wave czy wystarczy mp3 320 kbps.
a tutaj jak ktoś wyśle zmienny bitrate, powiedzmy do 165 kbps to nic się nie stanie, bo i tak jakoś jest porównywalna, a może nawet lepsza niż w tym empetrzy o stałym bitratcie.
kajman pisze:A ja bym proponował takie: Nie wolno zgłaszać utworu wykonawcy wygrywającego przez (powiedzmy) trzy kolejne tury.
myślę, że jest ok, ale dodałbym że jeśli nasz utwór znajdzie się w zestawie to nie można zgłaszać kolejnego utworu tego samego wykonawcy dopóki jest w zestawie.
kajman pisze:Pisałem wcześniej, że napiszę jutro, ale jeszcze wygrywam z sennością, więc może po prostu dopuścić możliwość głosowania tajnego. Tzn. będzie można głosować tajnie, a prowadzący nie będzie informował czy takie głosy otrzymał czy nie (ale osoba wysyłająca może o tym poinformować, jeżeli chce). To jak sądzę zapobiegnie manipulacjom, bo nie znając wszystkich głosów ciężko jest to zrobić.
manipulacjom tak, ale tym argumentom które przedstawił Robinson nie. poza tym ja bym wolał dostawać głosy na maila, bo tak łatwiej mi liczyć.
na razie w meczu jawność: niejawność jest remis. 6:6

właśnie słucham czy nagrania są w odpowiedniej jakości, więc za godzinę będzie pewnego rodzaju podsumowanie.
ku3a

Post autor: ku3a »

abd3mz pisze:myślę, że jest ok, ale dodałbym że jeśli nasz utwór znajdzie się w zestawie to nie można zgłaszać kolejnego utworu tego samego wykonawcy dopóki jest w zestawie.
w straszne szczegóły zaczynamy wchodzić. ja bym postawił na zdrowy rozsądek. dla mnie jest oczywiste, że jak daliśmy coś tydzień temu, to nie dajemy teraz; że jak w zestawie są 2 utwory tego wykonawcy, to nie dajemy trzeciego; że jak wciąż wychodzą single z płyty i wchodzą do zestawu, to nie dajemy swojej propozycji; że jak z płyty były 4 utwory na Liście, to znaczy że płytę w Trójce znają i widocznie uznali, że nie ma potrzeby dawać kolejnego utworu, a więc nasze zgłoszenie nic nie da. I tak dalej.
bo tak to do takiej w sumie prostej rzeczy stworzymy regulamin na kilkadziesiąt punktów, a i tak ciągle będą przypadki nieujęte w nim.
Awatar użytkownika
abd3mz

ku3a pisze:w straszne szczegóły zaczynamy wchodzić. ja bym postawił na zdrowy rozsądek.
no dobra, ale co w sytuacji, gdy:
ku3a pisze: jak daliśmy coś tydzień temu, to nie dajemy teraz
ktoś zgłosi drugi utwór tego samego wykonawcy i będzie w ósemce? zaniesiesz 7? zaniesiesz pierwszą ósemkę, ale bez drugiego utwory tego samego wykonawcy?
ku3a pisze:jak w zestawie są 2 utwory tego wykonawcy, to nie dajemy trzeciego
analogicznie.
ku3a pisze:jak z płyty były 4 utwory na Liście, to znaczy że płytę w Trójce znają i widocznie uznali, że nie ma potrzeby dawać kolejnego utworu, a więc nasze zgłoszenie nic nie da.
analogicznie.

nie wszystko dla wszystkich jest oczywiste, więc trzeba ustalić co w takiej sytuacji robimy, żeby potem nie było żalu "dlaczego mój utwór nie został nagrany skoro zdobył wystarczającą liczbę punktów?!".
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

Jak dla mnie - wszystkie te przypadki powyżej wyeliminuje zdrowy rozsądek, ponieważ nikt nie będzie przecież zgłaszał utworów takich przypadkach jak powyżej, przez co nie będzie na nie głosów i nie będzie dylematu.
Awatar użytkownika
abd3mz

Przypominam, że koniec tury zgłaszania utworów już niedługo, bo w środę o 22.

W związku z tym, że to jest taka pilotażowa tura i dopiero sprawdzamy jak to wygląda w praktyce kilka uwag już teraz, żeby można było jeszcze poprawić:
1. wszystkie utwory spełniają kryteria czasowe, a te które są na chomiku również jakościowe. jednak ze zgłoszonych 21 utworów brakuje, w odpowiednim folderze, 6:
Departer - Katatonia
Hold Still - Grizzly Bear
In the Distance Fading - God Is An Astronaut
Let Me Get My Colours Back - Disperse
Scarborough Fair - My Dying Bride
Small Mountain - Midlake
proszę o jak najszybsze uzupełnienie.
2. poproszę też o wpisywanie poprawnych tytułów w tym wątków ze szczególnym zwróceniem rozróżnienie pisowni polskiej i angielskiej. np. "Taką wodą być", ale "Let Me Get My Colours Back".
3. kolejna rzecz to wyróżnienie zgłoszonego utwory z całego postu. widzę, że robicie to różnie, więc proszę, żeby od teraz wyglądało to tak:
Scarborough Fair - My Dying Bride
Small Mountain - Midlake

dzięki temu niczego nie przeoczę i nie będę też tracił czasu na usuwanie myślników, kropek, cyferek itp.

Z góry dzięki. :-)
miniu

Post autor: miniu »

Jestem za głosowaniem nie jawnym a zgłaszam:
Muniek - Hot Hot Hot
ku3a

abd3mz pisze:no dobra, ale co w sytuacji, gdy:
ku3a pisze: jak daliśmy coś tydzień temu, to nie dajemy teraz
ktoś zgłosi drugi utwór tego samego wykonawcy i będzie w ósemce? zaniesiesz 7? zaniesiesz pierwszą ósemkę, ale bez drugiego utwory tego samego wykonawcy?
zdrowy rozsądek powinien zadziałać wcześniej ;-). i nie zgłosiłbym drugiego utworu jeśli w danej turze ktoś tego wykonawcę by już zgłosił. ale oczywiście rozumiem też głosy "za" regulaminem. tym bardziej, że już teraz widzę, że u niektórych zdrowy rozsądek jest inny niż u mnie ;-).
Awatar użytkownika
abd3mz

:mrgreen:

ja też nie jestem za przesadnym regulaminem i na przykład nie widzę potrzeby, żeby tworzyć go forum.radioastrolog.pl czy forum.lp3.pl
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

ja Midlake wrzucę najwcześniej ok. 18:00, bo w pracy mam pozamykane klatki.
Chyba, że ktoś inny - np. uczestnik ostatniej Naszej Listy - uczyni to wcześniej w moim imieniu. W takim razie z góry dziękuję ;-)
Awatar użytkownika
abd3mz

Yacy pisze:ja Midlake wrzucę najwcześniej ok. 18:00, bo w pracy mam pozamykane klatki.
spoko. ja bym chciał mieć wszystkie utwory jutro o 18, ale oczywiście - tak jak jest napisane w regulaminie - deadline jest o 22. :)
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

Mam nadzieję, że to wszystko wypali i przynajmniej jakiś procent z tego może wejść do zestawu.
Jedno pytanie:
abd3mz pisze: 2.2. Utwory zgłoszone nie mogą pochodzić z płyt wydanych wcześniej niż rok od momentu rozpoczęcia tury. [uwaga! co do dnia!]
Czyli wyznacznikiem jest płyta. A co jeżeli będzie taka sytuacja (a zdarza się), że zostaje (właśnie teraz) wydany singiel z płyty, która wydana była ponad rok temu? Nie można wtedy takiej piosenki zgłosić?
Awatar użytkownika
abd3mz

tadzio3 pisze:A co jeżeli będzie taka sytuacja (a zdarza się), że zostaje (właśnie teraz) wydany singiel z płyty, która wydana była ponad rok temu?
poproszę o przykład takiej sytuacji. ja sobie nie przypominam płyty, z ostatnich dwóch lat, która byłaby promowana singlem rok po premierze.
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

abd3mz pisze:
tadzio3 pisze:A co jeżeli będzie taka sytuacja (a zdarza się), że zostaje (właśnie teraz) wydany singiel z płyty, która wydana była ponad rok temu?
poproszę o przykład takiej sytuacji. ja sobie nie przypominam płyty, z ostatnich dwóch lat, która byłaby promowana singlem rok po premierze.
Może to nie są z ostatnich dwóch lata, ale z tego co pamiętam to np z płyty "How to Dismantle an Atomic Bomb" U2 wydanej w listopadzie 2004 singiel "Original of the Species" wydany rok później pod koniec listopada 2005 roku.
Singiel "The Hardest Part" Coldplay wydany prawie rok po premierze płyty - tutaj chyba nie minął cały rok, ale podaje przykłady z najwyższej półki i te, które przyszły mi w parę sekund po pytaniu. Gdybym pogrzebał trochę w tym zapewne bym znalazł tego sporo, bo nie jestem w stanie pamiętać dat.
Ale nie odpowiedziałeś mi na pytanie. W takiej sytuacji jak będzie traktowana taka piosenka?
Awatar użytkownika
adameria
Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
Kontakt:

Post autor: adameria »

abd3mz pisze:
Linkin Park.
Singiel: Leave Out All the Rest (czerwiec 2008)
Płyta: Minutes to Midnight (maj 2007)

A to ja mam takie pytanie: A co z wykonawcami, którzy (jeszcze) nie wydali płyt?
Oczywiście można ich znaleźć np. na myspace.
Sens ich promowania widzę, ponieważ właśnie radio może dać (lub nie) szansę
dalszego rozwoju (lub jego braku), zatem pytanie nie jest całkiem nonsensowne.
Awatar użytkownika
sulko

Post autor: sulko »

adamwadameria pisze:A to ja mam takie pytanie: A co z wykonawcami, którzy (jeszcze) nie wydali płyt?
Właśnie, chciałem o to samo zapytać 8)
Awatar użytkownika
abd3mz

tadzio3 pisze:z płyty "How to Dismantle an Atomic Bomb" U2 wydanej w listopadzie 2004 singiel "Original of the Species" wydany rok później pod koniec listopada 2005 roku.
to nie jest singiel w klasycznym rozumieniu tego słowa, a jeśli to chyba czwarty z płyty.
tadzio3 pisze:Singiel "The Hardest Part" Coldplay wydany prawie rok po premierze płyty - tutaj chyba nie minął cały rok, ale podaje przykłady z najwyższej półki i te, które przyszły mi w parę sekund po pytaniu.
"The Hardest Part" to czwarty singiel z X&Y.
adamwadameria pisze:Linkin Park.
Singiel: Leave Out All the Rest (czerwiec 2008)
Płyta: Minutes to Midnight (maj 2007)
5 singiel z płyty...

skoro Trójka grała 2,3 czy nawet 4 utwory z płyty to moim zdaniem nie ma sensu przypominać że wyszedł kolejny singiel. są też inni artyści. żaden artysta nie wydaje pierwszego czy drugiego singla rok po wydaniu albumu, więc jeśli jest sporo czasu po pierwszym singlu to zgłośmy go do tej akcji.
tadzio3 pisze:Ale nie odpowiedziałeś mi na pytanie. W takiej sytuacji jak będzie traktowana taka piosenka?
dopóki regulamin wygląda tak jak wygląda nie można jej zgłosić. zaproponuj lepsze rozwiązanie, poddaj pod dyskusję, a jeśli będzie ogólna zgoda to się go zmieni.
adamwadameria pisze:A to ja mam takie pytanie: A co z wykonawcami, którzy (jeszcze) nie wydali płyt?
Oczywiście można ich znaleźć np. na myspace. Sens ich promowania widzę, ponieważ właśnie radio może dać (lub nie) szansę dalszego rozwoju (lub jego braku), zatem pytanie nie jest całkiem nonsensowne.
Również widzę sens ich promowania, ale nie wiem czy na liście przebojów. Jeżeli nie mają albumu to przyjmiemy datę wydania dema, epki, singa czy co tam mają, a jeśli nie - datę rejestracji nagrania.
ku3a

dobra, to tak wprost
miniu pisze:Jestem za głosowaniem nie jawnym a zgłaszam:
Muniek - Hot Hot Hot
po co to zgłaszać? album dopiero co wyszedł, jeden singiel był na Liście, drugi jest teraz. być może zaraz wyjdzie następny. nawet jeśli ktoś by na to w propozycjach zagłosował i zanieślibyśmy to do Trójki, to nie ma żadnych szans na wrzucenie tego do zestawu.
nie lepiej jakiś wynalazek zaproponować którego w Trójce mogą nie znać?
Awatar użytkownika
Arkano
Listy Przebojów Trójki słucham od: n. 283 - przełomowe

Post autor: Arkano »

zgłaszam
Empire State of Mind (Part II) Broken Down - Alicia Keys

abd3mz pisze:każdy głosujący musi zagłosować na 5 utworów. innych ograniczeń nie ma.
Nie wiem czy to jest dobre rozwiązanie. Pamiętam poprzednie edycje - i były takie kolejki, że nie miałem problemu ze znalezieniem piątki do zagłosowania, a były takie, że interesowały mnie właściwie tylko 2 utwory.
Ja byłbym za zakazem głosowania na swoje propozycje. Bez względu na poprzedni warunek.
Awatar użytkownika
tsch

Post autor: tsch »

Hm.
Nacisnę jeszcze raz:

Juvenile Swept - Carnival Of Bullets

:mrgreen:
kajman

Post autor: kajman »

Spróbuję napisać wszystko co chciałem, ale nie wiem czy nie zapomnę:
abd3mz pisze:
adamwadameria pisze:A to ja mam takie pytanie: A co z wykonawcami, którzy (jeszcze) nie wydali płyt? Sens ich promowania widzę
Również widzę sens ich promowania, ale nie wiem czy na liście przebojów.
Ja uważam, że to jeden z najlepszych sposobów promocji, więc jestem jak najbardziej za. Szczególnie że samej trojce zdarzało się takie rzeczy robić.
Mi wyszło, że zwolennicy jawnego głosowania wygrywają 7:5.
A co do mojej propozycji w kontekście wątpliwości Robinsona, to chyba nikt nie będzie wrzucał utworów z końcówki, żeby przepchnąć swojego faworyta, bo może przepchnąć te utwory z końca, jeżeli znajdowały się w głosach tajnych.
I jedna taka dywagacja, na szczęście mało realna. Utwór jest na liście 50 tygodni, a kolejnego singla (lub innego utworu z płyty) już nie chcą tam wrzucić, a regulamin nam nie pozwala też go proponować.
detektyw

Post autor: detektyw »

ponieważ za dużo jest w zestawie do głosowania "brytyjskiej miazgi" i przydałoby się coś mocniejszego to ja zgłaszam:
Big Brutal Swings – Titus' Tommy Gunn
kajman

Post autor: kajman »

No i właśnie odkryłem, że z tą zabawą wiąże się jedna wkurzająca czynność, bo trzyba skopiować pliki, przerzucić gdzie indziej, a potem w każdym wyciąć to przed myślnikiem, wkleić po myślniku, wyciąć to po myślniku i wkleić przed myślnikiem (ewentualnie napisać wszystko jeszcze raz na odwrót, co jest jeszcze bardziej wkurzające) i dopiero wtedy można się brać do chomikowania. Czy nie można tego robić w normalnej kolejności?
ODPOWIEDZ