Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
no to jest mój kolejny faworyt....póki co się trzyma, ale powinno byc wyżej.
Ciekawe, który wykonawca umieści najwięcej w setce.
KULT, U2, PINK FLOYD, DIRE STRAITS?
GregF pisze:77. Już druga dziś piosenka Dylana w obcym wykonaniu - wcześniej "All Along The Watchtower", a teraz "Knocking On Heaven's Door" (Guns'n'Roses). Jeśli mnie pamięć nie myli, to na Liście były aż dwa covery tej piosenki (nieco wcześniej przerobiła ją Randy Crawford).
kajman pisze:Dla mnie jest to piękny, mądry text i nie widzę w nim nic zabawnego.
No właśnie..... te komentarze Metza..... mógłby sobie oszczędzić. Tu rozczarowanie z powodu Kultu, wcześniej krytyka "Dance me to the end of love", a w tym roku zachwalał m.in. radosną twórczość artystyczną nowego wcielenia Stachurskiego. Dlaczego jeszcze go trzymają w tej Trójce.
76. "Dziewczyna bez zęba na przedzie" - aby było sprawiedliwe, to ta płyta Kultu powinna być reprezentowana na Topie również przez "Komu bije dzwon" (też czołówka Podsumowania Wszech Czasów LP3).
GregF pisze:77. Już druga dziś piosenka Dylana w obcym wykonaniu - wcześniej "All Along The Watchtower", a teraz "Knocking On Heaven's Door" (Guns'n'Roses). Jeśli mnie pamięć nie myli, to na Liście były aż dwa covery tej piosenki (nieco wcześniej przerobiła ją Randy Crawford).
Jeszcze potem była znakomita wersja Watersa.
Faktycznie - to zabawne, ze bardziej mi utkwiły w pamięci te starsze wersje. Kiedyś na ten utwór porwali się także Sisters of Mercy, ale zostało to utrwalone tylko w wersji live.
Uwielbiam RHCP, ale tego utworu w życiu bym nie umieścił w setce Topu Wszechczasów...
Jest wiele lepszych. Na szczęście będzie jeszcze "Californication".
75. "Under The Bridge", czyli Papryczki o bardzo łagodnym smaku. Gdyby nagrali to dzisiaj, nie odstawałoby od reszty ich repertuaru tak bardzo, jak w 1991 r.
Ostatnio zmieniony sob gru 30, 2006 8:30 pm przez GregF, łącznie zmieniany 1 raz.