1472 (16.04.2010)

Tylko jedna tematyka — cotygodniowe wydania LP3 w opinii forowiczów, pisane zwykle na gorąco podczas bieżących emisji radiowych.

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

Awatar użytkownika
Emilia
Listy Przebojów Trójki słucham od: Jesieni 2008

Re: 1472 (16.04.2010)

Post autor: Emilia »

Dobrze już, przecież wiadomo, że nie będę męczyć pana Piotra mailami i przypominaniem o forum i archiwum. Napisałam tak wtedy w nerwach, po przeczytaniu postu Piotra. Ale już ochłonęłam.
Awatar użytkownika
adr

Post autor: adr »

Piotr pisze:Jeśli komplet wyników nie dotrze do naszej forumowo-archiwalnej redakcji do końca dnia 29 kwietnia, to w dniach emisji Topu Forum i być może Archiwum będą nieczynne.
:know: :STOP:
Sorry, ale w kogo niby ma uderzyć taka decyzja - w Polskie Radio, w Trójkę? Im to, delikatnie mówiąc, będzie zwisać i powiewać, a poszkodowani będą tylko i wyłącznie forumowicze tego forum.
To ja też mogę strzelić focha i napisać, że jeśli na czas Topu zamkniecie forum, to ja już tutaj więcej się nie pojawię. :roll:
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Post autor: JaceK »

adr pisze:(...)To ja też mogę strzelić focha i napisać, że jeśli na czas Topu zamkniecie forum, to ja już tutaj więcej się nie pojawię. :roll:
Nie lubię być stawiany pod ścianą, więc udam, że tego nie widziałem... nie czytałem...

Mam nadzieję, że dotychczasowa działalność Forum i Archiwum świadczy o dostatecznym zaangażowaniu zaplecza technicznego, by wszystkim ,,zrobić dostatecznie dobrze'' --- czasami jednak nie wszystko zależy od nas. Do tej pory ta prywatna inicjatywa była wprawdzie (z przymróżeniem oka!) tolerowana na Myśliwieckiej, ale nie wiadomo co będzie dalej. Jak daleko sięgną ewolucje w Trójkowych korytarzach. Obiecywana współpraca z Archiwum i Forum nigdy nie zaistniała. Gdyby nie uprzejmość Helen nie byłoby nawet wyników on-line. Ostatecznie ratował sytuację Ku3a lub Ksch. No ale skoro te wyniki on-line nie są Wam potrzebne, to nie będziemy się zarzynać. Tylko wtedy też nie będziecie mogli, od razu po liście meć kompletu wyników w Archiwum. (A może to też nie jest potrzebne?) Tak jak nie ma gwarancji, że na oficjalnej stronie pojawiają się one bez poślizgów po każdym notowaniu.

Szanuję każdego Forowicza, nie nadużywam swoich kompetencji, ale Kolego adr --- poczułem się niezręcznie. A zatem: nie widziałem... nie czytałem... Robię swoje!
herMMan

Post autor: herMMan »

JaceK pisze:No ale skoro te wyniki on-line nie są Wam potrzebne, to nie będziemy się zarzynać.
Wyniki na żywo są ok jak słucham listę z radia i podczytuję komentarze na forum. Tragedia robi się wóczas gdy nie mam możliwości słuchania radia i słucham z internetu, czytając jednocześnie komentarze bo internet strasznie opóźnia i zawsze wiem co zagrają następne :P .
JaceK pisze:Tylko wtedy też nie będziecie mogli, od razu po liście meć kompletu wyników w Archiwum. (A może to też nie jest potrzebne?)
A to już zupełnie nie rozumiem dlaczego? Ja dla przykładu gdy gra jeszcze pierwsze miejsce listy potrafię mieć całe notowanie zapisane w pliku. Nie mieszajmy wygód z niemożliwością :wink:
Awatar użytkownika
adr

Post autor: adr »

JaceK pisze:Szanuję każdego Forowicza, nie nadużywam swoich kompetencji, ale Kolego adr --- poczułem się niezręcznie. A zatem: nie widziałem... nie czytałem... Robię swoje!
A ja się poczułem niezręcznie czytając post Piotra.

Zdaję sobie sprawę, że jestem zwykłym użytkownikiem, to nie ja przeznaczam swój czas i pieniądze, by forum mogło działać tak dobrze, jak działa. Wykonujecie świetną robotę i nie dziwię się, że irytuje was brak woli współpracy ze strony Trójki. Dzięki temu forum lista na pewno zyskała, decydenci z Myśliwieckiej nie zdają sobie sprawy jak dużo. No ale co zrobić, nie zmienimy faktu, że Polskie Radio to publiczna instytucja i działa tak jak działa państwowa organizacja - z wszystkimi jej zaletami i wadami. Faktem jest też, że Trójka ma swoje oficjalne forum (chociaż jest słabe) i archiwum (chociaż to marna kopia Waszego).

JacKu, jeśli poczułeś się urażony, to szczerze przepraszam i zapewniam, że forum nie mam zamiaru opuszczać cokolwiek by się działo. Nie wyobrażam sobie życia pozaforumowego. :wink: Moje słowa, być może za mocne, to nie była żadna groźba ani stawianie pod ścianą, tylko próba zwrócenia uwagi na tę sytuację z mojej (jako forumowicza) strony. Proszę tylko o niepodejmowanie pochopnych i nierozsądnych działań.
Awatar użytkownika
Piotr
Rzecznik Administratora
Listy Przebojów Trójki słucham od: 24.04.1982

Post autor: Piotr »

adr pisze:nie zmienimy faktu, że Polskie Radio to publiczna instytucja i działa tak jak działa państwowa organizacja
No wlasnie. Jest publiczna - szkoda, ze tylko z nazwy
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

Bo Piotrze - w tym zdaniu należy podkreślić nie słowo publiczne, tylko państwowe. A jak państwowe, to na pewno nie Nasze, tylko Ich (i nie chodzi tu wcale o pracowników).
ODPOWIEDZ