Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
A tutaj pierwsza 10.
1. Brothers In Arms - Dire Straits
2. Again - Archive
3. Stairway To Heaven - Led Zeppelin
4. High Hopes - Pink Floyd
5. Smells Like Teen Spirit - Nirvana
6. Shine On You Crazy Diamond - Pink Floyd
7. Wish You Were Here - Pink Floyd
8. Child In Time - Deep Purple
9. Epitaph - King Crimson
10. Wieża radości, wieża samotności - Sztywny Pal Azji
GregF pisze:80. "The Unforgettable Fire" - jeśli dobrze pamiętam, to w Podsumowaniu 300 Notowań (XII 1987) ta piosenka U2 zdążyła jeszcze się załapać na 40. miejsce. Nie wiem, czy się doczekam mojego faworyta "Sunday Bloody Sunday", ale miło słyszeć, że z dawnego repertuaru Irlandczyków ludzie pamiętają nie tylko kawałki z płyt "The Joshua Tree" i "Achtung Baby".
Ano pamiętają i dopominają się o "Love comes tumbling" i "New Year's Day" w zestawie do głosowania
Darek pisze:moje ulubione robociki...chyba pierwszy po "ucieczce z tropiku" Bilińskiego ukochany teledysk. Zwykle wole muzykę, ale ten filmik tez był niezły....
A czy ja dobrze pamiętam, że w teledysku do "Money for nothing" w jednym z animowanych telewizorków leciał videoklip Laury Branigan?
kajman pisze:A tutaj pierwsza 10.
1. Brothers In Arms - Dire Straits
2. Again - Archive
4. High Hopes - Pink Floyd
5. Smells Like Teen Spirit - Nirvana
10. Wieża radości, wieża samotności - Sztywny Pal Azji
10 miejsce to spore zaskoczenie.
Bardzo cieszą mnie pozycje 4 i 5, bo głosowałem na te utwory (z resztą głosowałem także na pozycje 2 i 3).
Szkoda, że nikomu nie udało się wyprzedzić Dire Straits...
Zibion pisze:Idealny do prowadzenia tego topu byłby Wojtek Mann. Zeszłoroczny numer z Metzem się nie udał, a tu mamy powtórkę. I tak jest milion razy lepiej niż rok temu...
Ja akurat wrogiem Metza nie jestem, ale za to zwolennikiem pana Wojtka Manna. Może w przyszłym roku zrobią taka zamiankę. Z pewnością byłoby to z korzyścią dla TOPu.
czy ktoś z szacownych kolegów ma wiedzę na temat tego, czy wszystkie Topy Wszechczasów prowadził Marek Niedźwiecki? czy w jakimś towarszystwie? przyznam że słuchałem, ale na pewno nie pamiętam...
Ojej jakie fajne forum A juz myslalem ze nie bede mial gdzie sie dzielic swoimi emocjami zwiazanymi z Topem
No więc na razie przykro mi ze Fields of gold tak nisko. Jeden z moich glosow. Bryan tez chyba powinien byc ciut wyzej. Cos sie spodziewam ze sporo nowosci dzisiaj uslyszymy.
Morrow pisze:Ojej jakie fajne forum A juz myslalem ze nie bede mial gdzie sie dzielic swoimi emocjami zwiazanymi z Topem
A tak w ogole to serdecznie witam wszystkich
Gary pisze:Połowa dzisiejszego czasu topu i dopiero 79 miejsce
Ale fajnie, że jest 2ga 50tka na antenie, może w przyszłym roku będzie większy ruch na Topie.
Ja co roku słuchając Topu mam nadzieję na jakieś fajne ruchy, ale się trochę rozczarowywuję. Niemniej jednak słucha się fajnie, a później przez resztę roku od czasu do czasu odsłuchuje tą audycję.
Bob Marley - szkoda że to ograne "No woman no cry", a nie "Redemption song", które bardziej oddaje to co do przekazania w swojej muzyce miał Bob Marley.
Rap to wolę w przeróbkach.
Oczywiście chodziło mki o reggae. Ale dzisiaj robiłem ostateczny wybór propozycji na następny top, obliczałem wyniki znawcy Wszech topu i wyniki naszego Wszech topu i czuję zmęczenie materiału. Więc mogę pisać jeszcze większe bzdury.
Ostatnio zmieniony sob gru 30, 2006 8:18 pm przez kajman, łącznie zmieniany 1 raz.
77. Już druga dziś piosenka Dylana w obcym wykonaniu - wcześniej "All Along The Watchtower", a teraz "Knocking On Heaven's Door" (Guns'n'Roses). Jeśli mnie pamięć nie myli, to na Liście były aż dwa covery tej piosenki (nieco wcześniej przerobiła ją Randy Crawford).