8. zlot forum.lp3.pl - 23-25 kwietnia 2010
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
- Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove
Re: 8. zlot forum.lp3.pl - 23-25 kwietnia 2010
Zgłaszam się na obie noce.
Musiałem trochę negocjować, żeby móc pojechać w piątek.
Musiałem trochę negocjować, żeby móc pojechać w piątek.
może jakieś info na górze forum? rozesłanie maili do poprzednich uczestników?ku3a pisze:przypominam, że zostały jeszcze 3 dni na zgłaszanie się.
- nemo
- Listy Przebojów Trójki słucham od: Już nie słucham
Bobby, ładnie to tak cytować prywatne maile na forum?bobby-x pisze:Napisała do mnie maila jedna z forowych Niewiast

ja też musiałam poczekać do dzisiaj, by wynegocjować wolne w piątek po południu - udało się, więc proszę o dopisanie mnie do listy, na razie na jeden tylko nocleg, z piątku na sobotęGrycek pisze: Musiałem trochę negocjować, żeby móc pojechać w piątek.

No niestety. Sprawdziłem tę datę i niestety to jest akurat 23 kwietnia i to godziny popołudniowe. Także z przykrością, ale nie mogę przyjechać.Gary pisze:Na razie wstępnie się zgłaszam. Wstępnie, bo muszę ustalić pewną datę, ale na 95% przyjadę i oczywiście będę od początku do końca. Mam nadzieję, że to nowe miejsce jest w miarę dobrze skomunikowane.

Szkoda, bo chciałem w końcu być na zlocie o ciepłej porze roku.
a może chociaż na sobotę dałbyś radę przyjechać?...
cieszę się z kolejnych osób które się zgłosiły
.
z przyjemnością na listę wpisuję też Marcina Buchalskiego (sobotni wieczór i noc, kolacja + śniadanie).
w piątek postaram się, żeby o zlocie była informacja na antenie, to jeśli faktycznie ktoś z jakichś powodów nie wie o zlocie, będzie mógł usłyszeć.

cieszę się z kolejnych osób które się zgłosiły

z przyjemnością na listę wpisuję też Marcina Buchalskiego (sobotni wieczór i noc, kolacja + śniadanie).
w piątek postaram się, żeby o zlocie była informacja na antenie, to jeśli faktycznie ktoś z jakichś powodów nie wie o zlocie, będzie mógł usłyszeć.
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Ja mogę pojawić się na noc tylko pod warunkiem, że będę wiedział już teraz gdzie to jest, abym mógł się zorientować, czy zdołam wrócić na odpowiednią porę rano do Warszawy. Jeśli nie dam, no to tylko Lista wchodzi w grę...
. Bo tak to w sobotę jestem wolny po 18.

Teoretycznie dałoby radę (w zależności od miejsca), ale mimo, że ja tam przyjeżdżam po to, by spotkać ludzi, więc nieobecność w Trójce nie jest tutaj żadną dla mnie przeszkodą. Jednak dokładnie to sobie przedyskutowałem z żoną i po prostu przyjadę na zlot jesienno - zimowy. I wtedy będę od dechy do dechy, czyli tak jak lubię.ku3a pisze:a może chociaż na sobotę dałbyś radę przyjechać?...

choć bardzo żałuję, że jednak teraz Cię nie będzie, to jednocześnie już teraz się cieszę, że jesteś pierwszą zaklepaną osobą na zlot nr 9
. i to w pełnym wymiarze czasu
.

- bobby-x
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983
Jest to 1,1 km od stacji PKP w Otwocku.Miszon pisze:Ja mogę pojawić się na noc tylko pod warunkiem, że będę wiedział już teraz gdzie to jest, abym mógł się zorientować, czy zdołam wrócić na odpowiednią porę rano do Warszawy.
pierwsza opcja 10-15 minut na piechotkę czyli szukasz połączenia kolejowe lub przechodząc na drugą stronę torów (ul. Orla - bazarek) jedziesz dowolnymi autobusami prywatnymi, pierwszy mini-bus z Orlej jest o 5:00. Najczęściej chodzą mini busy przy torach http://www.minibus.com.pl/. Hotelik "Milla" jest na ulicy Samorządowej http://www.pensjonatmilla.oit.pl/.
druga opcja jeśli by padał deszcz - w minibusie możesz poszukać połączenia Śródborów - Warszawa (przez Śródborów) tylko, że autobus krąży przez cały Otwock zanim wyruszy w stronę Warszawy (25 minut zajmuje przejazd na Orlą). Intersuje Cię drugi przystanek Samorządowa - Szpital . Odjazdy w sobotę rano 5:08, 5:34, 6:08, 6:33, 6:55, 7:36 - do Centrum jedziesz 1h i 20 min.
trzecia opcja - możesz pojechać odwrotnie kursami z Warszawy do Śródborowa tylko, że z przystanku Samorządowa - Szpital do Otwock - Stylowa (to przystanek przy samej stacji PKP, tu koniec kursu), autobusy 7:36, 8:16 i na pociąg. Nie wiem czy nie zagmatwałem? Autubusy do Warszawy wyruszają spod stacji PKP Otwock, jadą ulicą Samorządową, potem przez Śródborów i pół Otwocka, potem Orla koło tej samej stacji PKP tylko, że z drugiej strony i potem prosto przy torach do Warszawy.
Przy okazji - ostatnie kursy z Warszawy do Otwocka po piątkowej liście spod Muzeum Narodowego to: 22:33, 23:03, 0:03 a potem spacerkiem

- Miszon
- Kontakt:
Wielkie dzięki bobby! Pomyślę, przeanalizuję i przedyskutuję z połowicą. Dam znaka do końca tygodnia.
- adameria
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
- Kontakt:
Witam w tym wątku!
Nie wiem czy Was to obejdzie czy nie, ale ja niestety nie będę mógł się pojawić.
Szczerze żałuję, bo kiedy w końcu, po latach, się sforumowałem na serio,
to nie da rady się zezlotować.
Może następnym razem będzie lepszy termin. Po prostu pracuję w łykent i tyle.
Ba, w piątek 23.04 będę mógł Was posłuchać dopiero od 21:00.
Udanego przyjazdu, pobytu i POWROTU!
Może to dziwnie zabrzmi, bo kto ja jestem, żeby składać takie propozycje, nawet na Forum
mnie wtedy w zasadzie nie było..., ale może wyjątkowo Zloty powinny być imienia ...... wiecie kogo.
Żeby nie zapomnieć.
Spodziewam się bęcków w sprawie.
Do przeczytania!
Nie wiem czy Was to obejdzie czy nie, ale ja niestety nie będę mógł się pojawić.
Szczerze żałuję, bo kiedy w końcu, po latach, się sforumowałem na serio,
to nie da rady się zezlotować.
Może następnym razem będzie lepszy termin. Po prostu pracuję w łykent i tyle.
Ba, w piątek 23.04 będę mógł Was posłuchać dopiero od 21:00.
Udanego przyjazdu, pobytu i POWROTU!
Może to dziwnie zabrzmi, bo kto ja jestem, żeby składać takie propozycje, nawet na Forum
mnie wtedy w zasadzie nie było..., ale może wyjątkowo Zloty powinny być imienia ...... wiecie kogo.
Żeby nie zapomnieć.
Do przeczytania!
- Miszon
- Kontakt:
Myślę że imienia oficjalnego nie będzie, ale zapewne jakiś taki moment sam się wytworzy w trakcie Zlotu.
Jak sądzę.
Jak sądzę.
jasne, że obejdzie.adamwadameria pisze:Nie wiem czy Was to obejdzie czy nie, ale ja niestety nie będę mógł się pojawić.
dzięki.adamwadameria pisze:Udanego przyjazdu, pobytu i POWROTU!

myślę, że takie trudne kwestie to najlepiej omawiać face to face, a zlot jest do tego dobrą okazją.adamwadameria pisze: Może to dziwnie zabrzmi, bo kto ja jestem, żeby składać takie propozycje, nawet na Forum
- neon.ka
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 436, 30.06.1990
Chyba nie ma już na co czekać. Zgłaszam się na całość.

[interesuje mnie, czy będzie możliwość zamówienia bezmięsnego obiadu, tudzież innych posiłków także, i czy jest szansa na to, że bezmięsny obiad to coś innego niż kotlet sojowy.
]

[interesuje mnie, czy będzie możliwość zamówienia bezmięsnego obiadu, tudzież innych posiłków także, i czy jest szansa na to, że bezmięsny obiad to coś innego niż kotlet sojowy.

- Miszon
- Kontakt:
Z racji tego, że nie mogę na tym szkoleniu moim spać, to raczej siedzenie do rana i powrót o 5 rano raczej odpada, bo szkolenie zaczyna się o 9 i do 16 nie wytrzymam
. No, chyba że ok. 2-3 się zdrzemnę, bo i tak chyba do 5 bym nie dotrwał. W związku z tym inne pytanie
Chyba że ktoś planuje wracać przez Warszawę w sobotę np. o 2 w nocy, to chętnie się przysiądę
.

a w odwrotną stronę? (to jest z Otwocka do Wawy).bobby-x pisze:Przy okazji - ostatnie kursy z Warszawy do Otwocka po piątkowej liście spod Muzeum Narodowego to: 22:33, 23:03, 0:03 a potem spacerkiem
Chyba że ktoś planuje wracać przez Warszawę w sobotę np. o 2 w nocy, to chętnie się przysiądę

- bobby-x
Z Otwocka do Warszawy ale ostatnie kursy czy pierwsze kursy pkp i busów?
mini bus ostatni zbyt wcześnie jedzie do Warszawy
opcja pierwsza PKP
http://www.mazowieckie.com.pl/site.php5/Show/132.html
wybierasz linię Warszawa - Dęblin, strona 4 w pdf 4:34, 5:04, 5:37 jeśli nie pomyliłem znaczków - soboty to (C), (Cx), (E), (6+)
opcja druga - autobus nocny N75 (nie wiem czy jest jakis podział na dni robocze i weekendowe ?)
http://www.ztm.waw.pl/rozklady.php?u=N7 ... &r=113&l=1
z przystanku Otwock Orla
N75 - LINIA NOCNA
Przystanek: ORLA OT 02 --> DW.CENTRALNY
ROZKŁAD NOCNY
|Godz. Minuty |
| 0 | 31 |
| 1 | 31 |
| 2 | 31 |
| 3 | 31 |
Rozkład ważny od 2008-11-12/13
Przystanek graniczny: WĄSKA
mini bus ostatni zbyt wcześnie jedzie do Warszawy
opcja pierwsza PKP
http://www.mazowieckie.com.pl/site.php5/Show/132.html
wybierasz linię Warszawa - Dęblin, strona 4 w pdf 4:34, 5:04, 5:37 jeśli nie pomyliłem znaczków - soboty to (C), (Cx), (E), (6+)
opcja druga - autobus nocny N75 (nie wiem czy jest jakis podział na dni robocze i weekendowe ?)
http://www.ztm.waw.pl/rozklady.php?u=N7 ... &r=113&l=1
z przystanku Otwock Orla
N75 - LINIA NOCNA
Przystanek: ORLA OT 02 --> DW.CENTRALNY
ROZKŁAD NOCNY
|Godz. Minuty |
| 0 | 31 |
| 1 | 31 |
| 2 | 31 |
| 3 | 31 |
Rozkład ważny od 2008-11-12/13
Przystanek graniczny: WĄSKA
A podaj jakieś przykłady posiłków oprócz kotletów sojowych? Przypominam, na dole jest sklep spożywczy ale czyny do 21:30 czy 22:00?neon.ka pisze:Chyba nie ma już na co czekać. Zgłaszam się na całość.
]
Fajnie, że napisałeś. Czemu bęcków? Może następnym razem a może w górach sie spotkamy na jednym z kolejnych zlotów (Tatry czyli Bukowina T., Głodówka lub okolice).adamwadameria pisze:Witam w tym wątku!
.....
Do przeczytania!
Ostatnio zmieniony śr kwie 07, 2010 9:11 pm przez bobby-x, łącznie zmieniany 1 raz.
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
szkoda ... szczególnie, że ... Floydzi, Depesze i bez ograniczeń ...adamwadameria pisze:Nie wiem czy Was to obejdzie czy nie, ale ja niestety nie będę mógł się pojawić.

- Miszon
- Kontakt:
Bobby dzięki wielkie za wszelkie info. Nawet nie sądziłem, że tam N-ki dojeżdżają i wcale tego nie sprawdzałem. A tu jednak
.

- bobby-x
Pod Hotelik to niedojeżdżają ale do Karczewa przez Otwock tak.
- Miszon
- Kontakt:
A daleko trzeba w takim razie iść do przystanku?
edit:
dobra, jakdojade.pl pomogło i podało, że w 94 minuty będę w domu (+piechotą do Orlej kilkanaście minut). Czyli spoko czas. Tylko zastanawiam się, czy na takie nocne trzeba bilet podmiejski? Chyba tak, bo część trasy poza strefą (już pomijam to, że nigdy kanara w nocy nie spotkałem, ale nigdy nie wiadomo jednak).
edit:
dobra, jakdojade.pl pomogło i podało, że w 94 minuty będę w domu (+piechotą do Orlej kilkanaście minut). Czyli spoko czas. Tylko zastanawiam się, czy na takie nocne trzeba bilet podmiejski? Chyba tak, bo część trasy poza strefą (już pomijam to, że nigdy kanara w nocy nie spotkałem, ale nigdy nie wiadomo jednak).
Ostatnio zmieniony śr kwie 07, 2010 11:13 pm przez Miszon, łącznie zmieniany 1 raz.
- neon.ka
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 436, 30.06.1990
np. naleśniki, placki ziemniaczane, spaghetti z jakimś sosem warzywnym, czy chociażby jajko sadzone. [to z takich niewyszukanych]. Po prostu zawsze wszędzie są te sztuczne kotlety sojowe i w takim przypadku chyba już nie chcę za taki posiłek płacić... A pytałam dlatego, że Kuba pisał, że posiłki muszą zamówić prawie wszyscy albo nikt. Nie chciałabym niechcący spowodować, że inni nie będą mogli mieć ich na miejscu...bobby-x pisze:A podaj jakieś przykłady posiłków oprócz kotletów sojowych? Przypominam, na dole jest sklep spożywczy ale czyny do 21:30 czy 22:00?
A tak w ogóle to mi osobiście jest zawsze smutno, gdy nie może jechać na zlot ktokolwiek, kto by chciał. Oprócz tego jeszcze z innych dodatkowych powodów jeśli to są osoby, które już poznałam, a z innych jeśli mi nieznane... Szkoda...
No żeby nie wyglądało, że tak mało, to jeszcze np. risotto, pierogi leniwe, z jagodami (i jeszcze inne), makaron z truskawkami, ryż z jabłkami, bukiet z jarzyn, racuchy, pyzy ziemniaczane, omlet z... itd. Czyli wybór jest bardzo duży, a kotlety sojowe mogą być co jakiś czas, a nie praktycznie w każdym przypadku.neon.ka pisze:np. naleśniki, placki ziemniaczane, spaghetti z jakimś sosem warzywnym, czy chociażby jajko sadzone.bobby-x pisze:A podaj jakieś przykłady posiłków oprócz kotletów sojowych? Przypominam, na dole jest sklep spożywczy ale czyny do 21:30 czy 22:00?
No i na pewno co najmniej 3 osoby bezmięsne na zlocie będą, więc warto by wiedzieć ile to jest ci prawie wszyscy.
ale mnie przypadkiem nie liczciekajman pisze:No i na pewno co najmniej 3 osoby bezmięsne na zlocie będą

- adameria
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
- Kontakt:
adamwadameria pisze: Może to dziwnie zabrzmi, bo kto ja jestem, żeby składać takie propozycje
(...)
Chodziło mi o moje kompetencje, a raczej ich brak.bobby-x pisze:(...)Czemu bęcków? Może następnym razem a może w górach sie spotkamy na jednym z kolejnych zlotów (Tatry czyli Bukowina T., Głodówka lub okolice).
Może zbytnio się wychylam z pomysłami.
Tatry? A może Gorce lub inne góry? Ale to "pieśń przyszłości"...
Dzięki za odzew.
Kolejny mój pomysł to zlot nr 10 na 1500, ale brakuje nr-u 9

a mnie, ...(dowolne słowo)..., nie było na ani jednym.

Przepraszam, że tak późno się odzywam, ale cały czas do końca nie jestem pewien czy będę mógł zostać z soboty na niedzielę.
Jednak zgłaszam swoją osobę na nocleg z piątku na sobotę, będę na pewno.
Czy drugi nocleg mogę zarezerwować "warunkowo"?
Jednak zgłaszam swoją osobę na nocleg z piątku na sobotę, będę na pewno.
Czy drugi nocleg mogę zarezerwować "warunkowo"?