1. Założenia początkowe są sformułowane dosyć luźno i nie wynika z nich obowiązek głosowania na wszystkie promowane piosenki (przynajmniej tak to odbieram). Natomiast jeżeli zostałoby uzgodnione, że jest taki obowiązek, to ewidentnie zaszkodzi to promocji, bo część osób zrezygnuje z uczestnictwa w zabawie, a to zmniejszy ilość głosów na promowane utwory.herMMan pisze:fajnex pisze:1. Jeśli chodzi o całe "zawirowanie" związane z promocją to zgadzam się tylko i wyłącznie z tym co pisał JC. Moim zdaniem zabawa ta ma sens tylko i wyłącznie z zachowaniem założeń początkowych oraz konsekwentnym ich realizowaniu.
2. Natomiast mam wrażenie, że wszelkie zmiany postulowane w ostatnim czasie promować będą nie tyle utwory a promujących, jakkolwiek tego nie rozumować.3. Zadałem sobie trud małego przeanalizowania (przypomnienia) tematu i zauważyłem, że jednak wszyscy dobrze zrozumieli zasady ale z czasem zaczęli trochę wyłamywać się z ogólnie przyjętych założeń.JC pisze:Przystępując do tej zabawy w promocję chyba nie wszyscy zrozumieli jej zasady, a przynajmniej zrozumieli je inaczej niż ja.
2. Na pewno te zasady dają szansę na większą ilość głosów niż zmuszenie się do wycofania niektórych osób.
3. Ja też przeanalizowałem temat i:
Początkowo były zgłaszane w zdecydowanej większości utwory nie budzące tylu kontrowersji, co spora część obecnych.
Nie był rozważany temat, jak rozumiane są zasady.
Dosyć szybko z promocji wyłamała się jedna osoba i nikt tego nie skomentował (chyba że przeoczyłem).